lördag 2 februari 2013

Topptipset - Vecka 5 - LördagResultat: 6 rätt !!! Charlton tappade 0-1 ledning till 2-1 och Swansea förlorade med 1-0... 2670 kr i utdelning. Det enda positiva var att jag hade rätt om Newcastle...

Arsenal var riktigt bleka i första halvlek med Liverpool. Men 0-2 blev det 2-2 i andra halvan av matchen och man var även nära att få med sig alla 3 poängen. Kan man spela likadant mot Stoke som man gjorde i andra halvlek mot Liverpool så lär gästerna få problem.

Stoke har riktigt svårt att vinna för tillfället. Efter 3 raka förluster så skulle man hitta vinnarspåret igen mot Wigan i förra matchen men slutresultatet skrevs till 2-2. Det är underkänt i mina ögon. Iallafall när man spelar på hemmaplan som Stoke gjorde.
Man har inte vunnit på 4 raka bortamatcher och statistiken är inte vacker. 1-6-5. Men Stoke har en tendens att spela grymt tråkigt npå bortaplan och lyckas i många fall få med sig ett kryssresultat.

Med tanke på Arsenals usla första halvlek sist så tar jag just 1X. Stoke parkerar antagligen spelarbussen framför mål och satsar på kontringar...


Efter 2 raka 0-0 matcher så hittade Everton nätet igen mot West Bromwich. Segern skrevs till 2-1 och formen är fortsatt god. På hemmaplan har man bara förlorat 1 gång. 6 vinster och 5 oavgjorda.

Jag såg matchen mellan Aston Villa - Newcastle i veckan och det var ett stort lidande i första halvlek! Villa fick knappt låna bollen och man var fruktansvärt dåliga. Man såg verkligen ut som ett lag för The Championship... Newcastle kunde styra och ställa hur dem ville. Men jag vet inte riktigt vad som hände i halvlek för när Villa spelarna kom ut på planen i andra så var det ett helt nytt lag ! Tränaren gjorde ett par byten och det gjorde verkligen skillnad. Man gjorde även snabbt 1-2 och man förtjänade faktiskt att få in en 2-2 boll.

I den stunden såg man ut som ett lag som kunde slåss om en Europaplats. Det är just de som är problemet också. Man är så otroligt ojämna. Idag möter man Everton och vilket humör är man på då ?

En sak är iallafall säker, med tanke på Aston Villas grymma halvlek i förra matchen så är Everton för stor favorit enligt mig. Men samtidigt har inte Villa vunnit på 7 raka matcher och att man skulle börja vinna mot Everton på bortaplan känns inte så troligt... Historiskt sett så dominerar kryssresultatet. Sedan 2002 så har 10 matcher slutat oavgjort. Aston Villa leder faktiskt över Everton i antal segrar. 5 för Everton 6 för Aston Villa.


Newcastle vann äntligen en match efter 4 förluster och 1 oavgjord! Det har ingen betydelse att det var mot ojämna Aston Villa för en vinst skapar alltid lugn och nytt självförtroende. Man har värvat ett par nya spelare i januari och dessa spelade mot sist mot Aston Villa. Det var som att se ett helt nytt Newcastle på plan! Det var fart, finess och riktigt bra spel. I första spelade man ut Villa. Spelar laget likadant idag kan dom bli riktigt farliga!

Ursäkta mig för detta, men vad i HELVETE hände med Chelsea i förra matchen ? Man har en trygg 0-2 ledningen mot Reading och allt är upplagt för 3 poäng. Då gör Reading 1-2 i 87:e och 2-2 i 93:e !!! Jag har inte ord för hur dåligt det är. Man tappade även 2-0 mot Southampton för inte så längesen heller... Det var värre då det va på hemmaplan.

Det känns som en tidsfråga innan Benitez sparkas all världens väg och får lägga till ett nytt lag i sin samling som han har dragit ner i skiten...

Jag förstår mig inte på hur Topptips spelarna tänker i den här matchen. Chelsea är favorit med 55% i skrivande stund !!?? 18% på en hemmavinst !? Newcastle, med sina nyförvärv, känns riktigt vassa och man vill säkert visa Demba Ba att han aldrig skulle ha bytt klubb... Känns som om den här matchen kommer i precis rätt läge för Newcastle så jag kör en fräckis och utelämnar tvåan helt. Tror Chelsea får stora problem.


Reading fortsätter sin finfina form. Som jag nämde här ovanför så lyckades man få med sig 2-2 mot Chelsea i sista sekunderna och det gav en rejäl boost för självförtroendet. Men allt brukar jämna ut sig och har man sån tur mot Sunderland också eller tvärtom ? Man har inte förlorat på hemmaplan i de 4 senaste och man har bara 1 förlust på sina 6 senaste matcher sammanlagt.

Att Sunderland spelade 0-0 mot Swansea var absolut inget konstigt. Det var 2 lag med riktigt bra defensiv och att jag inte hade med X:et är ett mysterium... Men men, ny match idag och förhoppningsvis blir det rätt denna gång. Men det är minst sagt svårtippat då båda lagen har bra form.

Jag tycker ändå att det lutar åt Reading hållet då Sunderland hade problem med att föra spelet mot Swansea. Det var Swansea som tog tag i det hela och det såg ut som om Sunderland spelade på bortaplan! Reading har en vass offensiv och Sunderland släpper in rätt mycket mål på bortaplan. Jag väljer att spika 1:an !


West ham följde upp megaförlusten med att släppa in 3 nya mål mot Fulham och förlora med 3-1... 8 insläppta på 2 matcher är inte riktigt bra. På sina 7 senaste matcher har man bara tagit 4 poäng. Men man brukar vanligtvis vara förbättrade på hemmaplan.

Swansea fortsätter att vara stabila på det defensiva planet på bortaplan. 0-0 mot Sunderland och man har nu bara släppt in 9 mål på bortaplan under säsongen 2012/2013 ! Men 3 av de 4 senaste slutat bortamatcherna har slutat 0-0... Lager har inte förlorat på 7 matcher.

Det kliar i fingrarna att sätta en säker 2:a, men då West Ham alltid spelar bättre på hemmaplan så är det osäkert. Men som jag nämde lite längre upp i texten, Swansea höll i taktpinnen på bortaplan mot Sunderland och kan man göra det mot ett så bra lag så borde liknande scenario kunna utspela sig i den här matchen. Det är djärvt gjort, men finns det värde i att spika tvåan så kan man inte tveka.


Wigan är ett av få lag som har släppt in minst 1 mål i varje hemmamatch den här säsongen. Rätt ovanligt att man inte kan hålla nollan och det skvallrar om en inte så sylvass defensiv. Man har inte vunnit på hemmaplan i de senaste 5 matcherna. Men det känns som om man är på rätt väg med 2-2 mot Stoke i förra matchen.

Efter 6 raka utan förlust så fick Southampton ge sig mot United. Men det blev "bara" en 2-1 förlust på Old Trafford och det är inte alls dåligt. Jag vet inte hur nära man var 2-2 men man borde väl ha haft sina chanser. Southampton är ett jobbigt lag att möta då man kämpar till sista sekunden. Ingenting är omöjligt och det såg vi inte minst mot Chelsea...

2 lag som släpper in väldigt mycket mål och inte gör så många framåt. Hmm, hur ska man tänka ? Jag har faktiskt inte en aning så jag helgarderar för att slippa huvudvärken.


Ser bra ut för Birmingham. Man har hittat en fin form. 1-1 borta mot Huddersfield följdes upp med ett 2-2 resultat mot Brighton. I senaste matchen vann man även över Burnley med 1-2 på bortaplan. Man på gång känns det som! Men man har släppt in mål i sina 14 senaste matcher och det är givetvis oroande. Man har heller ingen vinst på de 4 senaste hemmamatcherna.

Nottingham gick på en riktig mina i förra matchen mot Watford. 0-3 förlust på hemmaplan! Laget har bara gjort 3 mål på sina 4 senaste matcher så hur är det egentligen med formen ?

Jämn match att vänta men fördelen finns hos Birmingham. Men med tanke på att Birmingham har svårt för att vinna på hemmaplan och att Nottingham ofta spelar oavgjort på bortaplan (3-7-4) så tycker jag att 1X känns rätt.


Som jag förväntade mig så lyckades Huddersfield äntligen vinna en match då dem mötte Crystal Palace i veckans match. Palace förlorade med 1-0 och nu är formen allt annat än bra! Man har bara vunnit 1 av sina 8 senaste matcher och i de 3 sista har man även gått mållösa av planen... !

Charlton fick stryk mot Sheffield W i förra matchen efter 3 raka segrar. Bland annat mot Watford och Blackburn på bortaplan. Riktigt starkt! Bortastatistiken är inte så pjåkig med 6-4-4.

Crystal Palace har inte förlorat på 13 raka hemmamatcher och man har en riktigt bra hemmastatistik. 8-5-1. Men att man är, i skrivande stund, 60% favorit i med dessa förutsättningar är för mig en enorm gåta. Bara 16% på en tvåa !? Här ryter jag till och gör Charlton, kanske inte till dagens drag, men iallafall dagens roligaste drag ! Men jag kör lite safe med X2.

Dagens drag gör jag Newcastle till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar