lördag 9 februari 2013

Topptipset - Vecka 6 - LördagResultat: FEL !!! 7 RÄTT !!! Norwich - Fulham slutade 0-0. Men det var ingen höjdaromgång. 125 kr på 8 rätt...

Jag är ett stort Chelsea fan som de allra flesta vet om, men det kändes ändå riktigt skönt att ha rätt i förra matchen mellan Newcastle och Chelsea. Jag utelämnade tvåan helt och det gjorde jag rätt i. Newcastle vann med 3-2... Att vinna Premier League känns totalt omöjligt, men att knipa andrap- eller tredjeplatsen (som ger en direktplats till Champions League) känns mer troligt. Men då kan man inte tappa onödiga åoång i var och varannan match. 2 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster på de 6 senaste matcherna är inte riktigt det Chelsea som jag känner igen.

Wigan gör det bra. Men just "bra" räcker inte till några vinster. 2-2 i förra matchen mot Southampton på hemmaplan. Innan dess fick man 2-2 mot Stoke på bortaplan. 7 insläppta mål på 3 matcher är inget höjdarfacit heller... Det positiva är att man inte har förlorat på 3 raka bortamatcher.

Jag har svårt för att sätta en säker 1:a idag. Chelsea är storfavorit och bör verkligen vinna, men att förlita sig på ett lag som inte har speciellt bra form är som att skjuta sig själv i foten. Man gör det helt enkelt inte! Att Wigan ska vinna känns väldigt osannolikt så 1X får räcka. Hoppas nästan på ett oavgjort resultat så "supertränaren" Rafa Benitez kan sparkas...


Norwich fortsätter sin kräftgång. Nu är man uppe i 8 raka utan någon vinst och det börjar bli tal om kris. Men man har 3 oavgjorda på de 4 senaste matcherna så nog har man snart samlat ihop till en vinst !? Jag såg förra hemmamatchen mellan Norwich och Tottenham och då trodde jag Tottenham skulle vinna hyfsat enkelt. Men Norwich var extremt farliga och skapade många bra målchanser. Man borde ha vunnit men Tottenham fick slut in en 1-1 boll och det blev även slutresultatet. 0-0 mot QPR i förra matchen får anses som bra då QPR har nitat några av de allra bästa lagen på sistone.

Formen är tråkig om man tittar på resultaten, men om man ser till spelet så lär Norwich snart få utdelning. På hemmaplan har man en bra defensiv med 14 insläppta mål. Jämför detta med 26 insläppta på bortaplan!

Fulham kan inte gå av planen utan att ha släppt in mål. Nu är man uppe i 11 raka matcher med insläppt mål! Det ser man inte minst på statistiken där man bara i 8,3% av bortamatcherna har hållit nollan. I förra matchen blev det "bara" förlust med 0-1 mot Man United och innan dess eliminerade man West ham med 3-1. Laget känns på uppgång men idag känns det som om Norwich borde klara av uppgiften.

Jag spikar 1:an !


Stoke gjorde det Stoke är bäst på i förra matchen mot Arsenal. Man spelade otroligt defensivt och hoppades på ett 0-0 resultat. Men i slutet av andra halvlek så fick Arsenal in ett 1-0 mål och strategin sprack. Det är väldigt tråkigt och titta på, men Stoke gör det otroligt bra! Iallafall när man lyckas hålla 0-0 hela matchen...

På hemmaplan har man en lite annorlunda filosofi. Tror inte hemmafansen hade uppskattat ett defensivt lag även här... Idag möter man Reading som borde vara ett passande motstånd, men det känns lite oroligt inför match. Laget har inte vunnit på 6 raka matcher och man har även släppt in mål i sina 7 senaste matcher. Men som jag har nämnt i tidigare Topptips förslag så förlorar man väldigt sällan på sin hemmaplan. Bara 1 förlust under säsongen (0-4 mot Chelsea)

Har Stoke kass form så är det tvärtom när vi snackar om Reading ! 3 vinster på de 4 senaste matcherna och den oavgjorda matchen var som en vinst. Man hämtade upp 0-2 mot Chelsea med 6 minuter kvar att spela... Formen är alltså strålande! Bara 1 förlust på de 7 senaste!

Men på bortaplan får man allt som oftast problem. Man har endast skrapat ihop 5 poäng under säsongen på sammanlagt 12 matcher! Det är riktigt risigt... Man har även släppt in mål i samtliga sina bortamatcher hittills.

Reading får nog inte ett "bättre läge" om man ska besegra Stoke med tanke på förutsättningarna men Stoke är svårslagna på hemamplan. Hmm, får nog bli en "helis". Känns ovisst på förhand.


Efter en bra period så fick Sunderland se sig besegrade mot Reading i förra matchen. 2-1 slutade det. 1 mål på de 2 senaste matcherna är inte riktigt vasst och det känns som om laget har en nedåtgående trend. Man är inget särskilt starkt hemmalag, 4-4-4, så ser raden ut. Men i hälften av alla matcher man spelar på hemmaplan lyckas man hålla nollan intakt.

Arsenal fortsätter sin jakt på en CL plats till nästa säsong och det ser ljust ut. Man har 4 poäng upp till fjärdeplatsen (kval till Champions League) och 5 poäng upp till tredjeplatsen (direktkvalificering till CL) plus att formen är god. 2 vinster och 1 oavgjord på de 3 senaste matcherna. Tittar vi på historik så har Arsenal en förkrossande statistik mot Sunderland. Sedan år 2002 har man vunnit 9, 5 har slutat oavgjort och man har bara förlorat 1 gång.

Detta känns som en stark 2:a, men då det verkar vara omöjligt att få in dessa så får det bli X2. Ett Sunderland på nergång (som det känns iallafall) borde inte besegra ett Arsenal på uppgång.


Swansea fick ge sig i förra matchen efter en lång period utan förlust. West Ham vann med 1-0. Det verkar som om laget har lite problem med målskyttet. Inget mål på de 2 senaste matcherna. Formen känns väl sådär.

QPR håller på att bli värre än Stoke ! De 4 senaste matcherna har slutat med ett oavgjort resultat och resultaten är 0-0, 0-0, 1-1 och 0-0... Alltså, ett fantastiskt målrikt lag med några av världens vassaste anfallare ! Eller inte...
Men det som imponerar otroligt mycket är att man bara har släppt in 1 mål på sina 5 senaste matcher !! Inte många Premier League lag som har ett sånt facit och skryta med.

0-0 i dagens fight känns väl inte så långt borta. Swansea har problem att göra mål och QPR är nästintill omöjliga att måla på. En sak är iallafall säker, Swansea har blivit för stor favorit med nästan 55% i skrivande stund. QPR kommer att göra det riktigt svårt och 0-0 eller 0-1 hade inte förvånat speciellt mycket.

Riktigt svår match men jag utelämnar ändå tvåan på kupongen. Känns inte så troligt att QPR tar sin andra bortaseger för säsongen.


Blackburn ligger på en 13:e plats i tabellen och formen är god. Bara 1 förlust på de 6 senaste matcherna och efter 3 raka utan vinst kom äntligen vinsten i förra matchen mot Bristol City. 2-0 slutade fighten. En rolig detalj är att Blackburn gör ungefär lika många mål hemma som borta. Eller, man har faktiskt gjort 4 fler på bortaplan och det är rätt så ovanligt.

Ipswich krossade Middlesbrough med 4-0 i förra matchen och det var nog en riktigt skön urladdning efter 4 raka matcher utan seger. Man kommer alltså in med gott självförtroende inför dagens drabbning. Men man gör tyvärr inte så mycket mål. Bara 12 stycken på bortaplan har det blivit. Så krysset måste med. 1X !


Blackpool - Millwall. En match som innehåller 2 lag med riktigt kass form! Efter 6 raka matcher utan vinst så vann Blackpool över Wolves med 1-2. Okej, formen är på gång !? Nja, det varade inte så länge då man var tillbaka på loserbanan mot Barnsley i förra matchen. Förlust på hemmaplan med 1-2...

Sist Millwall vann en match var den 1 januari och efter detta har man 1 oavgjord och 3 förluster. För tillfället är man uppe i 3 raka förluster med 0 mål framåt !

När 2 lag med halvtaskig form möts så brukar det nästan aldrig innebära en vinst för bortalaget. Tittar vi på dagens match så känns det inte som något undantag. Blackpool gör mål i sina matcher men förlorar. Millwall gör inga mål och förlorar.

Jag spelar logiskt och lämnar 1:an allena på kupongen. Blackpool känns lite vassare för dagen. I brist på annat så får det bli dagens drag.


Dagens mest svårtippade match måste ändå vara mellan Bolton och Burnley. Bolton har 1 vinst på sina 7 senaste matcher och nu har man endast 3 poäng ner till degradering ! Hade jag spelat i laget så hade jag varit orolig och nervös. Varje poäng kan vara guld värd i vid summeringen av säsongen.

Efter 3 raka vinster med 0 insläppta mål för Burnley så har man nu tappat den fina formen. Förlust mot Birmingham följdes upp av 2-2 mot Peterborough som för övrigt ligger sist i tabellen... Men det är alltid klurigt att spela på bortaplan mot såna lag.

Burnley ska vara det bättre laget om man enbart tittar på tabellen. I dagens fotboll är det aldrig så enkelt. Jag tror Bolton kommer att kämpa stenhårt och man har ganska nyligen spelat oavgjort mot både Millwall (bra eller dåligt!?) och Crystal Palace (samma här!?)

1X eller X2 ? Ingen aning, så jag kör helgardering!


Sådär, där satt förhoppningsvis "åttan". Systemet kostar 144 kr att lämna in.

Är du inte kund hos Svenskaspel inu och önskar att bli det så får man just nu en rabatt på 50% när man lämnar in sitt första spel. I detta fall borde det vara Topptipset då det är ett av de bästa och roligaste spelen. Enligt mig iallafall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar