onsdag 27 februari 2013

Man behöver inte vara supporter till fotbollsklubben FC Barcelona för att uppskatta deras fotbollsmagi

Har man hört talas om fotboll så har man antagligen också hört talas om ett av världens bästa, och även ett av de mest framgångsrika fotbollslag som världen har skådat. Just precis, det är FC Barcelona som jag pratar om.

Den lite äldre generationen växte upp med lirare som Diego Maradonna och Johan Cruyff bara för att nämna några få. Där har spelat många andra storstjärnor genom tiderna men frågan är om inte den allra STÖRSTA spelaren i fotbollshistorien är aktiv just nu. Många vet säkert vem jag tänker på ? Lionel Messi.

I match efter match så dominerar den lilla argentinaren och han öser in mål. Andra spelare brukar oftast hamna i någon sorts formsvacka under säsongerna men inte Messi. Jag tror inte ens att han kan stava till ordet... Han bjuder oftast på stor show och skulle laget ha en "dålig dag" så är det precis som om han trycker på ON knappen och kör igång.

Men... man ska aldrig glömma bort resten av spelarna i Barcelona. Många jobbar stenhårt i det tysta så att Messi ska kunna glänsa. Vi kan ta Mascherano som exempel. Där har vi en mittfältare som sliter i varje match. Det syns inte alltid, men han lägger ner otrolig energi. Såna spelare gillar jag. En riktig "fotbollsnörd" (jag är stolt över att kalla mig det) uppskattar alla såna här lirare.

Barcelona har enormt många supportrar världen över och det är inte så konstigt. När laget spelar som bäst är det fotbollsgodis utöver det vanliga. Jag själv är ingen supporter till dem, jag hejar nämligen på Deportivo Alaves som huserar i Segunda B divisionen i Spanien. Ser riktigt bra ut och laget leder sin division. Förhoppningsvis kan man ta steget upp till andradivisionen och nästa år kanske uppflyttning till La Liga ? Önsketänkande, men drömmar är inte förbjudna att ha.

Men detta hindrar inte mig från att njuta av Barcelonas fantastiska spel i match efter match. Där finns säkert många fans till t.ex Real Madrid som "hatar" Barcelona. Men detta är fel tänk enligt mig. Fotboll ska vara underhållande och det kvittar vilket lag som gör det underhållande, man ska ändå kunna sätta sig ner i soffan och njuta av olika matcher.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar