söndag 10 februari 2013

Topptipset - Vecka 6 - Söndag


Resultat: VÄRDELÖST !!! 5 RÄTT. Bilbao förlorade med hela 0-4, Vallecano vann med 2-1 och Zaragoza förlorade med 1-2. Jag får skylla mig själv som tippar emot lag som visar bra form... Utdelningen blev finfina 3114 kr. 


Aston Villa är nu uppe i 8 raka utan någon vinst. I förra matchen mot Everton var det väldigt nära men en Everton kvittering på övertid satte käppar i hjulen den gången. Men att göra 3 mål mot försvarsstarka Everton och ta 1 poäng säger att formen är på väg. Man har nu gjort mål i de 3 senaste matcherna och man börjar se ljuset i den mörka tunneln även fast att man inte lyckas ta alla 3 poängen. Men tittar man på hur många mål man hittills har producerat på hemmaplan är det skrattretande. Endast 9 stycken !
Man har även 4 raka förluster på hemmaplan...

West Ham var riktigt vassa mot Swansea i förra matchen. 1-0 var minst sagt i underkant (enligt de uppgifter som jag har läst) och det offensiva spelet såg riktigt farligt ut. Var säkert riktigt skönt för West Ham att vinna efter 3 förluster och 1 oavgjord.
Lagets bortaform kunde man minst sagt önska mer av. Man är uppe i 4 raka förluster plus att man inte har lyckats vinna i de 7 senaste bortamatcherna. Precis som Aston Villa så gör inte West Ham speciellt mycket mål. 7 stycken har det blivit på bortaplan och det är riktigt kasst!

Jaa, hur ska man tänka ? Ett hemmalag som har visat kass form men som är på uppgång mot ett bortalag som dem också har visat kass form men med en förbättrad prestation i senaste matchen ? Det är med andra ord helt omöjligt att lita på något av lagen så det får bli en "tråkig" helgardering.


Vilket läge Manchester United har fått ! Man har 9 poängs försprång ner till lokalkonkurrenten Manchester City och vid en eventuell vinst idag så drygar man ut sin ledning till hela 12 poäng ! Inträffar detta så känns Premier League avgjort. Kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig att United skulle hamna i någon supersvacka och inte vinna på 3-4 matcher. Detta förutsätter också att City vinner sina matcher och det verkar inte gå så bra...

Vad talar då emot United ? Som vanligt är det inte så mycket. Men i de 3 senaste matcherna har man faktiskt inte imponerat. Det började med ett 1-1 resultat mot Spurs där man egentligen inte var det bästa laget. Efter det blev det en 2-1 vinst mot Southampton och jag vet inte hur nära det var 2-2, men Southampton bord eha haft sina chanser till kvittering. Sist blev det 0-1 mot Fulham. Man gör alltså sitt jobb i matcherna men inte mer. En annan grej är att Champions League stundar nästa vecka och Sir Alex vill säkerligen kunna spara några spelare inför drabbningen mot Real Madrid.

Det kan bli problem med fokus. Man är storfavoriter, alla förväntar sig en vinst, City förlorade igår så nu kan en falsk trygghet infinna sig plus att man ska spela mot Real Madrid nästa vecka i Spanien. Jag vet inte, men jag har en konstig feeling att det inte kommer att gå så lätt idag...

Everton har tappat lite av sin fina form. På de 4 senaste matcherna har det blivit 3 oavgjorda och 1 vinst. Sist släppte man in 3 mål mot Aston Villa på hemmaplan ! Formen känns på nedgång men då man möter United så kan man alltid förvänta sig 11 Duracell kaniner på planen. Man vann faktiskt hemmamötet mot United i Augusti månad 2012 så potentialen finns där. En annan detalj är att man inte har förlorat på 5 raka bortamatcher.

Det ryktas om att Fellaini är skadad i bortalaget. Det är ett stort avbräck i så fall. Men det kvittar, Everton lär kämpa stenhårt. Men en vinst ? Nja, där drar jag gränsen.


A.Bilbao låg under med 2-0 i senaste matchen mot Valladolid men lyckades hämta upp till 2-2. Starkt! Man är nu obesegrade i sina 3 senaste matcher.

Espanyol vann över Levante i förra matchen och det genom att imponera stort. 3-2 slutade matchen men man segersiffrorna kunde ha varit större. Laget har 3 vinster på sina 4 senaste matcher och formen är mycket bra. 8 mål och 1 vinst har det hittills blivit på bortaplan. Det är inte så imponerande. Man har inte heller vunnit på sina 5 senaste bortafighter.

Med dessa förutsättningar så är A.Bilbao för stor favorit! Men jag tror inte att Espanyol vinner. Laget känns lite för svagt på bortaplan för att klara av detta. Jag kör 1X.


Då var det dags för ett derby! Rayo Vallecano mot A.Madrid. Efter 4 raka vinster har nu Vallecano 2 förluster av 3 möjliga. Men båda förlusterna har kommit på bortaplan. På hemmaplan är man otroligt starka och det är bara 3 lag som har gått vinnande ur striderna under säsongen 2012/2013. En grej som man bara måste nämna är att Vallecano inte har spelat oavgjort på 9 raka hemmamatcher. Kanske inte märkvärdigt, men tittar på på både hemma- och bortastatistik så har man inte kryssat på 19 raka matcher !!! Det är ganska ovanligt.

A.Madrid är felfria på hemmaplan för att sedan "förstöra" detta med dåligt bortaspel. 3 förluster på de 4 senaste bortamatcherna har det blivit. Det ska tilläggas att man har mött Real Madrid och Barcelona...

Detta lär bli en fantastiskt tuff match och tillika så är det ett stekhett derby. Jag kör en fräckis och spikar krysset!


Zaragoza började inte det nya året särskilt roligt. Endast 1 poäng av 12 möjliga i januari månad! Men i senaste matchen mot Malaga var prestationen riktigt bra och man borde faktiskt ha vunnit. Men 1-1 på bortaplan mot Malaga är riktigt bra ändå. Man har även fått in ett par intressanta nyförvärv under januari och det ska bli spännande att se vad dessa kan uträtta i Zaragoza tröjan.

Real Sociedad har finfin form. Ingen förlust på de 4 senaste och alla minns väl den fantastiska vändningen mot självaste Barcelona !? Men det var på hemmaplan. På bortaplan är man inte alls lika vassa och laget har inte vunnit på 3 matcher. Zaragoza känns som en passande uppgift men jag tror inte det går så bra.

Zaragoza har visat i sina 2 senaste matcher att formen är på gång och snart kommer vinsten. Jag tror att den kommer idag! Det enda orosmomentet är att det offensiva spelet inte är alltför vasst men förhoppningsvis kan nyförvärven kasta lite extra bensin på elden. Jag tippar 1-0 eller 2-0. Man ska även tillägga att Zaragoza saknar ett par lirare och mer om detta kan du läsa här. Men jag spelar ändå ettan med gott självförtroende.


Äntligen så fick Atalanta känna på hur segerns sötma smakade i förra matchen! Det blev en 1-2 vinst mot Palermo efter 4 förluster och 2 oavgjorda matcher. Men det som oroar är att man i 13 raka matcher har släppt in mål.

Efter 3 raka segrar och bara 1 insläppt mål så fick Catania bita i det sura äpplet mot Napoli. 2-0 blev det och det var väl ingen större skräll. De flesta förväntade sig en Catania förlust.

Svårtippad match, men det känns inte riktigt som att Catania kommer att vinna. Atalanta är svårspelade på hemmaplan och snart kommer vinsten. Man har inte vunnit på 3 raka. 1X borde räcka.


Inter mot Chievo. Här fattar jag ingenting! Inter har seglat upp som storfavorit med nästan 80% på en hemmavinst. VARFÖR ???

På de 7 senaste matcherna har Inter tagit 1 seger och det var mot det sämsta laget i hela Serie A, Pescara. Annars har man 3 förluster och 3 oavgjorda. Formen är allt annat än bra! Sist blev det en 3-1 förlust mot Siena efter uselt spel. Varför ska man då plötsligt bli storfavorit i den här matchen ? Visst, det kan bero på att man inte har förlorat på hemmaplan i sina 9 senaste matcher men kass form är inget som försvinner under en natt...

Chievo är inget vidare bortalag. 8 förluster på 11 matcher talar sitt tydliga språk. Men... i senaste bortamatchen vann man över Lazio med 0-1 ! Det är minst sagt strongt gjort. I förra matchen förlorade man mot Juventus med 1-2 men spelet var helt okej.

Jag kan inte förlita mig på ett lag i dålig form men då Inter väldigt ogärna losar på hemmaplan så känns det öppet på förhand. Jag måste använda en ny helgardering för jag tror att Chievo kan skrälla till rejält. Har man besegrat Lazio så varför inte Inter som är sämre ?


Man blir inte riktigt klok på Sampdoria. Först blir det 3 förluster med 1 mål framåt. Sen vinner man på bortaplan mot Juventus och spelar i nästa match 0-0 mot Milan. Efter det förlorar man igen mot Siena och sen blir det ett målfyrverkeri mot Pescara då man vinner med 6-0 ! Men i förra matchen blir det 0-0 mot Torino...

Kan man bli mer ojämna !?

Roma har inte vunnit på 5 matcher och förlusten i förra matchen mot Cagliari blev för mycket för styrelsen. Efter matchen fick Zeman lämna tränarjobbet och han har ersatts av Aurelio Andreazzoli som kommer att fungera som en intern lösning tills man hittar en ny tränare.

Tränareffekten ska man alltid ta hänsyn till och X2 lockar. Men då Sampdoria blandar fantastiska prestationer med riktiga bottenapp så får det blev en helgardering.

Systemet landade idag på 216 rader. Lycka till alla topptipsters :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar