tisdag 12 februari 2013

Topptipset - Tisdag - Vecka 7



Resultat: 6 rätt !!! Juventus vann med 0-3 men det var knappast rättvist. Celtic hade sina chanser men lyckades missa precis ALLT! Bury var inte heller på tårna och förlorade med 0-2. Jag lyckades få in dagens största skräll i form av Huddersfield men missar två favoriter som Juventus och Sheffield U... Utdelningen landade på 3169 kr.

Då¨var det äntligen dags för åttondelsfinalerna i Champions League! Det har man gått och väntat på lämge och nu när Chelsea är utslagna så kommer jag att heja fram mitt andra favoritlag, Juventus, till slutgiltig vinnare! Chelsea vann förra året så detta året kan det ju vara Juventus tur ?

Men först och främst så måste Celtic elimineras och på förhand känns det som en "hyfsad enkel match". Man kunde ju ha fått värre motstånd. Men ibland är det värre att möta lite "mindre" lag då dessa har en tendens att kämpa som robotar! Celtic har visat att där finns kvalitè i truppen. Alla minns väl vinsten mot Barcelona på hemmaplan ?

Det lär bli klurigt för "den gamla damen" idag. Känns som man kommer att börja försiktigt och ett oavgjort resultat med mål framåt hade varit riktigt bra. 1-1 är de flesta bortalagen nöjda med. Då har man en bra chans till avancemang när man spelar nästa match på hemmaplan.

Celtic kommer ifrån en ligavinst där Inverness besegrades med 1-3. Man har inte längre så stort motstånd i Skotska Ligan då Rangers har lämnat. Just nu ligger man hela 18 poäng före tvåan som faktiskt är Inverness. Även Motherwell har 37 poäng men med sämre målskillnad. De 8 senaste matcherna har resulterat i 7 vinster och 1 oavgjord. Formen är riktigt fin men motståndet i den inhemska ligan är också ganska klent. Lag av Juventus kaliber spelar inte där...

Efter Juventus sanslösa form så har man nu "kommit ner på jorden" igen. Men sist blev det vinst med 2-0 mot Fiorentina och då Lazio spelade oavgjort mot Napoli så drog man ifrån i toppen. Det kändes nog rejält skönt då man tappat en hel del poäng på sistone.

Första matchen på kupongen är riktigt svårtippad. Juventus kommer att vara nöjda med ett X och att spela på Celtic Park är inte det lättaste. Så jag utelämnar tvåan och kör 1X. Tippar 1-0 eller 1-1.


Valencia - Paris SG. Ska Zlatan vinna Champions League innan han lägger skorna på hyllan ? Det blir svårt, men fan vad kul det hade varit! Valencia på Mestalla blir det svår nöt att knäcka och vi lär nog se ett defensivt Paris lag. Det är Valencia som måste framåt då man helst inte vill resa till Frankrike utan att ha gjort något mål på hemmaplan...

Med 20 sekunder kvar att helgens möte mot Celta Vigo så lyckats Nelson Valdez nicka in 0-1 och den vinsten gav nog ökat självförtroende inför dagens fight. Man har nu bara förlorat 1 match av 7 möjliga i ligan.

Paris SG har inte förlorat sedan den 8:e december förra året. Av 9 matcher så har det blivit 8 vinster och 1 oavgjord ! Fantastiskt facit. I de senaste 2 matcherna så har 7 mål producerats. På bortaplan är man väldigt starka. 7-3-1 imponerar stort.

En riktigt lurig match där båda lagen är i fin form. Det lutar åt en ny 1X, men då Paris har Ibrakadabra så får det bli en "helis".

Leicester - Huddersfield. Omspel i FA-Cupen efter att första matchen slutade 1-1. Nu har Leicester seglat upp som megafavorit! Detta hade jag förstått om det gällde The Championship. Men FA-Cupen !!?? Känslan säger mig att Leicester satsar lite hårdare på att ta steget upp i Premier League istället för att lägga så stor kraft på att vinna FA-Cupen.

Men det märktes inte i helgens match match mot jumbon Petersborough då man förlorade med 2-1 efter att ha tagit ledningen. Hur står det egentligen till med formen ?

Huddersfield har släppt in jäkligt många mål på bortaplan i de senaste matcherna och Leicesters form känns nedåtgående. Jag vet inte riktigt hur jag ska tänka men en sak vet jag, och det är att hemmalaget är för stor favorit. Dagens största skräll kanske kommer här ?


Efter 3 raka utan seger så vann Brighton med 1-0 mot Hull i helgen. Men formen känns väl sådär. Laget går inte ofta mållösa av sina matcher och man är nu uppe i 8 raka matcher med mål framåt.

Blackburn kommer ifrån 2 hemmavinster där man har gjort 3 mål och inte släppt in något. Ser bra ut och man har gjort minst 1 mål i sina 7 senaste matcher. Det negativa är att man har släppt in mål i sina senaste 9 bortamatcher. Man är otroligt glada för kryss när man spelar borta och raden är 3-8-3. Lagen möttes den 22 januari 2012 och då slutade det 1-1 efter ett kvitteringsmål av Brighton på stopptid.

Det känns som om Blackburn är lite vassare för tillfället och jag tror definitivt inte att man förlorar. X2 känns logiskt.


Hull är ännu ett Championship lag som är storfavorit i kvällens match. Men här har jag faktiskt lite lättare att förstå varför. Laget har bara 2 förluster på sina 12 senaste matcher i ligan och man har en bra hemmastatistik. 8-2-4. Sist blev det förlust borta mot Brighton men det är inget att skämmas för. Man mötte Derby den 21:a december 2012 och då vann man med 1-2.

Derby har bara 1 förlust på sina 6 senaste matcher. Men på bortaplan har man svårt att vinna. Ingen vinst på de 4 senaste matcherna har det blivit. Endast 14 mål framåt och jämför man detta med 33 mål på hemmaplan så förstår man att där finns en viss skillnad...

Det kvittar hur jag än vrider och vänder på det, där finns inte mycket som talar till Derbys fördel så här får det blir en säker 1. Känns sådär att spika en storfavorit i The Championship men när allting talar för det så måste man bara.


Vad har hänt med Middlesbrough !? De sista 5 matcherna har slutat med förluster och bara 4 mål framåt. Det ser väldigt oroligt ut kan man lugnt säga. Laget som var riktigt bra på hemmaplan har nu 2 raka hemmaförluster. Men man har iallafall gjort mål i sina 15 senaste hemmamatcher och det är starkt.

Leeds blandar och ger. Man kan inte riktigt sätta fingret på var formen befinner sig. Ingen vinst på de senaste 5 möjliga försöken på bortaplan. Men man har iallafall släppt in mål i 15 raka bortamatcher! Inte så värst imponerande...

Då Middlesbrough inte har gått mållösa en enda gång under säsongen 2012/2013 på hemmaplan och Leeds inte har hållit nollan en enda gång på bortaplan så känns 1X rätt så sunt idag. Tror inte att "Boro" förlorar sin tredje raka hemmamatch !


Bury - Sheffield United. Då beger vi oss ner till League 1. Ser kämpigt ut för Bury. Man har 5 poäng upp till säker mark och man har bara tagit 1 seger på sina 12 senaste matcher. Det är hyfsat kasst. Men Bury är faktiskt obesegrade i sina 4 sista matcher och sist blev det 2-2 borta mot Brentford. Den 2:a februari tog man också en riktigt fin skalp då ligatvåan Doncaster besegrades med 2-0.

Sheffield United fixade äntligen en seger i förra matchen efter 5 matcher utan vinst. Dessa 5 matcher innehöll 3 förlustmatcher. Min känsla säger att United får problem med Bury idag och att man är favorit med nästan 50% av streckfördelningen förstår inte jag. Bara för att laget ligger högt upp i tabellen så behöver dem inte automatiskt vinna.

Jag väljer att plocka bort tvåan då Bury känns på G ! Man behöver även en vinst för att inte hamna för långt efter den "säkra marken" i tabellen. Prisvärd 1:a men jag kör lite safe med 1X.


Sista matchen är mellan Crewe och Bournemouth. Hemmalaget parkerar på en 12:e plats i tabellen och man ligger lite i ingenmansland. Långt upp till Play-Off platserna och långt ner till nedflyttningsstrecket. Motivationen känns inte på topp. Man mötte Bournemouth den 26 januari och då förlorade man med 3-1. Det borde inte ha hunnit hända så mycket sedan dess tycker man.

Bournemouth går som tåget och är uppe i 4 raka vinster. Bara 2 insläppta mål på dess matcher imponerar stort. Det är ett riktigt getingbo längst upp i tabellen och Bournemouth ligger bara 1 poäng bakom Tranmere och Doncaster (ettan och tvåan går direkt upp i The Championship).

Motivationen kommer därför att vara riktigt hög då man faktiskt kan överta förstaplatsen vid en vinst idag! Det hade iallafall gett mig rejält med tändvätska.

Men Crewe har en uppåtgående trend och man är även rätt bra på hemmaplan. Tror inte så mycket på en hemmavinst så det får bli X2.

Idag landade systemet på 288 rader men vill man "skala" av det till 144 kr så rekommenderar jag en 1:a på Middlesbrough - Leeds. Men "Boro" har som sagt ingen rolig form så det sker på egen risk.

Hoppas att mina analyser kan hjälpa er till att sätta "åttan" och slutligen vill jag säga, LYCKA TILL !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar