onsdag 30 januari 2013

Topptipset - Vecka 5 - Onsdag


Resultat: 7 rätt !!! Tottenham fick bara 1-1... Utdelningen blev 1325 kr så för min del hade det inneburit 2650 kr ! Men att komma "nära" räcker ju inte långt.


Prisa Gud !!! Ny Topptips omgång idag med stormöte som Real Madrid - Barcelona och Arsenal - Liverpool. Det lär alltså bli en riktigt härlig fotbollskväll och förhoppningsvis också en lönsam sådan.

Vi rivstartar med El Classico. Detta är matchen 1/2 i Spanska Cupen. I kvartsfinalen så vann Real Madrid över Valencia med 2-0 i första mötet. I andra matchen blev det 1-1 och man tog sig vidare på ett säkert sätt. I helgens derby mot Getafe blev det storvinst med 4-0 och Cristiano Ronaldo var på målhumör. Då man inte har någon större chans att vinna ligan så bör man satsa på att ta sig till final i Spanska Cupen.

Barcelona fick "bara" 2-2 hemma mot Malaga i första mötet men i bortamötet var ordningen återställd. 2-4 blev det och man tog sig vidare med sammanlagt 4-6. Efter chockförlusten mot Real Sociedad så fann man vinnarspåret igen då Osasuna besegrades med hela 5-1 i senaste matchen. Messi gjorde 4 av målen!

Barcelona vill få med sig ett bra resultat inför hemmamötet och bortamål kan bli guld värda. Men det känns som om Real Madrid kommer att vara lite mer taggade inför matchen. 1X borde räcka, men då Barcelona har Messi så är det fantastiskt svårtippat!


Arsenal tog sig vidare i FA-Cupen genom att slå ut Brighton i en knepig bortamatch. 2-3 skrev slutresultatet till. I förra Premier League fighten blev det 5-1 hemma mot West Ham och 8 mål på 2 matcher imponerar. På hemmaplan har man gjort 30 mål och hemmastatistiken är 6-2-3. Tittar vi på halvtids statistik så har laget bara förlorat 1 match efter 45 spelade minuter. Så man är väldigt starka i början av matcherna.

Liverpool blev minst sagt sågade ner till fotknölarna efter debaclet mot Oldham i FA-Cupen. Med all rätt då det var uruselt! Detta bör man ta med i beräkningen inför dagens match då vi kommer att få se ilskna Liverpool tjurar ute på planen. Man vill snabbt bevisa att man faktiskt inte är så kassa som alla nu tror. Men Arsenal blir svåra att knäcka. Positivt är att man har gjort minst 1 mål i sina senaste 10 matcher så det offensiva spelet är inte så pjåkigt. Om vi glömmer förlusten i FA-Cupen så såg spelet i senaste ligamatchen mot Man United riktigt bra ut och man kan få utdelningen idag. Minst sagt klurigt!


Everton tog sig vidare till femte FA-Cup omgången efter ett sent 2-1 mål borta mo Bolton. Då spelade David Moyes med sitt A-lag och hur mycket energi slösades det med i den matchen ? I ligan har man hamnat i en mini svacka med 2 raka 0-0 matcher. På hemmaplan är man riktigt bra. Bara 1 förlust på hela säsongen.

West Bromwich har helt tappat sin form. 1 poäng på de 4 senaste matcherna och den kom mot värdelösa Aston Villa på hemmaplan. 2-2. I samtliga bortamatcher den här säsongen så har man släppt in minst 1 mål och i 27,3% av matcherna har man gått mållösa av planen. 14 mål framåt är inte heller något vidare. Man snittar nästan 2 insläppta per match !

Det känns extremt långsökt med en West Bromwich vinst. Ingenting talar för det. Men då Everton har problem med att göra mål så kör jag 1X.


Fulham har inte vunnit på 3 raka hemmamatcher. West Ham har inte vunnit på 6 raka bortamatcher. Det är alltså 2 lag som letar efter formen med ljus och lykta. Anmärkningsvärt är att West ham bara har gjort 6 mål på bortaplan. I över hälften av bortamatcherna så har man inte gjort mål!

Sen Clint Dempsey flyttade till Tottenham så har Fulham haft stora problem att fylla tomrummet. Man är inte alls lika vassa längre. Känns som om West Ham behöver göra en riktigt bra match för att vinna, men tittar vi på historik så har faktiskt Fulham bara vunnit 1 match, 2 har slutat oavgjort och hela 6 vinster för West Ham! Detta sedan 2008.


Manchester United. Detta lag som bara vinner och vinner. Nu ska man spela hemmamatch mot Southampton på Old Trafford. Brukar sluta med vinst. Formen är spektakulärt bra och sneglar vi på målsnittet som laget har på hemmaplan är det fantastiskt. 2,73 mål i genomsnitt per match!

Southampton är inte i så dålig form heller. Ingen förlust på de 6 senaste matcherna men då har det bara blivit 1 vinst... Motståndet har varit riktigt tufft så det är ändå imponerande. I 91% av matcherna så släpper man in minst 1 mål på bortaplan och i genomsnitt blir det 2,36 insläppta.

Man City brände mot QPR igår och nu har United chansen att dra ifrån med 2 poäng. Den missar man inte !!!


Norwich är riktigt kassa för tillfället. 5 förluster på de 6 senaste Premier League matcherna. Då kan man tycka att lite av äran skulle räddas mot Luton i FA-Cupen ? Men nej, då skämmer man ut sig för hemmafansen och förlorar med 0-1 på hemmaplan... Man skämde även ut sig mot Liverpool genom att släppa in 5 mål och förlora med 5-0...

Hos Tottenham är det tvärtom! Formen är strålande och man har 4 vinster och 3 oavgjorda på sina 7 senaste matcher. Undantaget är förlusten mot Leeds i FA-Cupen men jag tror inte laget tar förlusten alltför hårt. Nu kan man satsa stenhårt på att knipa en Champions League plats i Premier League istället! En detalj, som Tottenham är rätt så ensamma om, är att i 90,9% så har det blivit ÖVER 2,5 mål på bortaplan. Det är en extremt högt! Man snittar 2 mål per match.

Detta känns som en riktigt stabil 2:a så det kör jag på!


Tittar vi på streckfördelningen så ligger Tottenham på 49% i skrivande stund. Men Chelsea ligger på 63%. Enligt mig så är tvåan på Tottenham mer "säker" än på Chelsea. Låt mig förklara varför.

Reading har 1 förlust på sina 5 senaste matcher. I FA-Cupen såg det även riktigt bra ut med en 4-0 vinst mot Sheffield United den 26:e januari. 5 mål på de 2 sista matcherna skvallrar om att det offensiva spelet fungerar utmärkt. På hemmaplan är man stabila med 3-5-3. Laget ligger på en 19:e plats och en vinst hade inneburit 22 poäng och säker mark. Man kommer att ge Chelsea en riktig fight, det kan jag nästan lova till 100%.

Chelseas form är god. Ingen förlust på de 4 senaste bortamatcherna. Nackdelen är att man är otroligt ojämna i sina prestationer! Eller vad sägs om detta:

1. 2-2 på hemmaplan mot Southampton.

2. Sen vinner man med 2-1 på hemmaplan mot Arsenal.

3. I helgen var man illa ute mot Brentford i FA-Cupen men lyckades få till 2-2 med 7 minuter kvar att spela. Då ska man även komma ihåg att Chelsea blev utspelade i första halvlek...

Vilken prestation kan man förvänta sig idag ? Jag har ingen aning och en helgardering känns som en bra investering.


Sista matchen hämtar vi ifrån The Championship och mötet mellan Huddersfield - Crystal Palace. Första tanken, innan ha gått igenom matchen, var att Huddersfield har skrapat ihop till en vinst snart. Man har nämligen inte vunnit på 12 matcher! Men fast denna tråkiga statistik så är man inte så dåliga. Man spelar oftast jämt med de bättre lagen förutom när man åker på sina stjänsmällar då och då...

Hudderfield och Crystal Palace möttes faktiskt den 22 december 2012 och då fick man med sig 1-1 från bortaplan. Ett riktigt bra resultat! Laget spelade 1-1 i FA-Cupen mot Leicester. Detta efter att ha tagit ledningen. Snart kommer vinsten!!

Palace har ingen vinst på 6 försök när man har spelat på bortaplan. Formen är inget vidare och man har blivit "nollade" i sina 2 sista matcher. Vill man behålla sin 5:e plats eller avancera i tabellen så gäller det att hitta formen snabbt som ögat men idag tror jag inte på någon succé.

Jag sticker ut lite och gör Huddersfield till dagens drag!


Idag landade systemet på 72 kr. Men jag kör med radinsatsen 2 kr så sammanlagt kostar det 144 kr att lämna in. Men då vinner jag dubbelt så mycket om jag vinner också! Topptipset spelar man hos Svenskaspel.se och är du inte medlem eller vill spela så är det bara till att använda sig av länken här nedanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar