tisdag 29 januari 2013

Topptipset - Vecka 5 - Tisdag


Resultat: FEL !!! 5 rätt. Newcastle, krysset mellan Sunderland och Swansea och Bristol City vinsten satte stopp för min vinst. Ännu en otroligt avancerad omgång med många skrällar. Precis som i söndags så landade utdelningen på osannolika 25.000, eller mer exakt 25.151 kr !!! 


Första matchen på kupongen involverar två lag som är i miserabel form. Aston Villa har 3 raka hemmaförluster och på dessa matcher har man inte gjort ett enda mål framåt. Man är "nollade" i 4 raka hemmamatcher. Det offensiva spelet lyser med sin frånvaro. Man har heller inte lyckats vinna på sina 6 senaste matcher. Sammanlagt så har man bara gjort 8 mål på hemmaplan säsongen 2012/2013,.

Newcastle har helt tappat fotfästet. Man har skrapat ihop 1 ynklig poäng på sina 5 senaste matcher! Man har heller inte vunnit på bortaplan inu. 0-5-6. Sist tappade man ledningen mot Reading så självförtroendet är i botten. Det offensiva spelet är inte heller något att jubla för. 2 mål på 3 matcher skrämmer nog inte så många.

Riktigt tuff match att vänta. I Aston Villa förväntas kaptenen Ron Vlaar och även anfallaren Darren Bent vara tillbaka i truppen. Newcastle har värvat friskt i januari fönstret och man har siktet inställt på att ta sig uppåt i tabellen. En otroligt svårtippad match att tippa men det lutar lite åt Aston Villa hållet då man fick med sig 2-2 mot West Bromwich i senaste matchen och spelet såg riktigt bra ut. Så jag väljer 1X.


QPR åkte ut mot League One laget MK Dons i FA-Cupens fjärde omgång men man vilade också en hel del spelare. Jag tror att intresset ligger på att hålla sig kvar i Premier League istället för att vinna cuper. Om man bortser från cupmatcherna så är QPR i fin form. Vinst mot Chelsea följdes upp mot ett oavgjort resultat mot Tottenham och nu sist fick man med sig 1-1 mot West Ham på bortaplan. Det verkar som om man höjer sig ett snäpp när man spelar mot topplagen. På hemmaplan har man bara mäktat med 8 mål och den 15 december 2012 kom den första och enda hemmavinsten, 2-1 mot Fulham.

City har hittat en riktig formtopp. 11 mål på de senaste 4 matcherna! Då har man hållt nollan i de senaste 3 matcherna. På bortaplan är man starka. 6 vinster, 4 oavgjorda och bara 1 förlust har det blivit.

Då QPR har visat att man kan spela riktigt disciplinerat mot topplagen så är dem inte ofarliga. Man City måste vinna för att inte tappa mark mot lokalrivalen Man United och när man "måste vinna" kan det låsa sig. City har kalasform och QPR gör knappt några mål på hemmaplan. Det får bli X2.


Stokes enda hemmaförlust kom i senaste hemmamatchen mot Chelsea. Då blev det 0-4. Annars har man 5 segrar och 5 oavgjorda. Men i förra matchen blev det förlust med 1-3 mot Swansea så nu är man uppe i 3 raka förluster och bara 1 mål framåt. Men då har man också mött Chelsea och Man City...

Wigan är lite som Aston Villa. Man vet aldrig vad man kan förvänta sig. Formen är inte lysnade direkt. 1 vinst på de senaste 9 matcherna. Den kom mot just Aston Villa med 0-3. Sist blev det förlust mot Sunderland med 2-3 på hemmaplan.

Detta borde kännas som en bra 1. Men då Stoke inte har visat någon glöd framåt så blir jag tveksam. Wigan är som sagt en lurigt lag så dagens skräll kan faktiskt vara just i den här matchen. Jag kör 1X2!


Sunderland - Swansea. Två lag i riktigt fin form. Efter förluster mot såväl Tottenham som Liverpool så har Sunderland nu 2 raka segrar mot West ham och Wigan.

Swansea är obesegrade i sina 6 senaste matcher men då har man bara vunnit 2 stycken. 4 har slutat oavgjort. På bortaplan spelar man oftast tight och det skvallrar 9 insläppta mål om. På hemmaplan har man släppt in dubbelt så många. 18 stycken.

Hmm, i en sån här match så ger hemmaplan en enorm fördel och det är Sunderland som kommer att hålla i taktpinnen. Då Swansea inte gör så mycket mål på bortaplan så känns 1-0 eller 2-0 helt rätt. Jag spikar!


Barnsley tog sig vidare till femte omgången av FA-Cupen då man slog ut Hull med 0-1. Men nu gäller ligaspel igen! Där har man ingen förlust på sina 2 senaste matcher. Statistiken på hemmaplan ser inget kul ut. 3-4-7. Av 14 möjliga försök så har man bara gått in i halvtidsledning 1 enda gång! Det är anmärkningsvärt.

Glada miner hos Millwall när Premier League laget Aston Villa eliminerades i FA-Cupen. Frågan är, hur mycket krut brände man på den prestationen ? I ligan har man 4 raka bortamatcher utan vinst men man har fått 2-2 mot svårspelande Brighton och 1-1 mot Bolton.

Lagen möttes den 22 december och då slutade det med 1-2 vinst för Barnsley. Min feeling säger X2 då Barnsley i grund och botten är sämre men det är en svårtippad match. Så det får helt enkelt bli en helgardering. Lite fegt, men ibland får man va det :)


Bristol City ligger sist i The Championship men i senaste matchen mot Ipswich lyckades man få in en 2-1 boll i 90:e minuten ! Det kändes säkert oerhört skönt för den relativt nye tränaren Sean O´Driscoll. Men det ser tyvärr ut som om City får klara sig utan en av sina bästa målskyttar, Sam Baldock, som har gjort 9 mål på 22 matcher. Laget har inte lyckats hålla nollan en enda gång under säsongen och det lär även bli kämpigt när det Watford kommer på besök...

Watford har inte förlorat på bortaplan mot Bristol City sedan 1993 ! Man har gjort minst 1 mål i sina senaste 13 matcher och bara i 7,1% av matcherna så har man inte lyckats göra mål. Man har 3 raka vinster med 9 gjorda mål framåt.

Allt talar för en 2, men Citys vinst i senaste matchen kan ha gett nytt självförtroende. Hemmalaget förväntas som sagt sakna en av sina bästa målskyttar så en vinst vore sensationellt. X2 räcker.


Yeovil som parkerar på en 9:e plats, mot Milton Keynes som ligger på en 8:e plats. Det borde bli en jämn match men här kan vi ha dagens drag enligt mig! Tittar vi på streckfördelningen så är den väldigt jämn. Yeovil har en riktigt bra form med 3 raka segrar och bara 1 insläppt mål. Man har även bara 1 förlust på de 7 senaste matcherna.

Milton Keynes har bara 1 vinst på 4 matcher. Sist blev det 1-1 hemma mot Bury som ligger på en 22:a plats i tabellen. Formen är vacklande och man har även släppt in rätt många mål i sina senaste matcher.

Detta är ingen solklar 1, men med den här informationen så spikar jag 1:an på Topptips kupongen alla dagar i veckan! Det enda orosmomentet är att MK har gjort minst 1 mål i sina 12 senaste matcher. Men ändå, en riktigt prisvärd 1 !!!


Första matchen mellan Juventus och Lazio slutade 1-1. Returmöte i Rom och nu kan alltså Lazio spela på resultat. 0-0 tar laget vidare. Juventus däremot måste satsa framåt för att minst göra 1 mål. Båda lagens from är ett frågetecken. Lazio förlorade i sin senaste match med 0-1 på mot Chievo. Juventus fick "bara" 1-1 mot Genoa och i den matchen utbröt stort tumult efter att Andreas Granqvist tog bollen med handen i 93:e minuten.

Vinnaren tar sig till final i Coppa Italia så båda lagen lär vara heltaggade. Vet inte riktigt hur jag ska tänka så det får bli en ny "helis".

Jag önskar alla "topptipsters" lycka till och nu sätter vi "åttan" !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar