onsdag 9 januari 2013

Morgonpriserna kan vara guld värda

Jag har läst om många tradingstretegier som handlar om att hitta överodds i morgonpriserna på olika hästar och SPELA dem med summan man önskar. Tanken är givetvis sedan att att gröna ut när hästen har sjunkit i odds. Man kan naturligtvis göra tvärtom också. BOKA först, för att sedan SPELA när hästen har driftat uppåt i pris.

Just detta började jag göra för något år sedan. Framgången var kortvarig och jag hade nog inte så stor koll på vad jag egentligen höll på med. Kommer ihåg när oddset höjdes istället för att sänkas som jag trodde. Marknaden gick In-Play och jag förlitade mig på att hästen skulle vinna. Hade jag tradat ut innan så hade förlusten blivit stor...

Vad hände då ? Jo, hästen vann givetvis inte och min förlust blev ännu större än om jag hade tradat ut mig och tagit förlusten som en man. Då använde jag inte BetAngel som jag gör idag. Hade jag gjort detta så hade jag använt automatisk stop loss.

Jag förlorade pengar. Det är aldrig kul. Men erfarenheten man får finns inte att köpa för pengar. Eller, egentligen så kan jag säga att min förlust fungerade som en "investering" för min framtida karriär. Det måste gå att hitta billigare någonstans...

Skämt åsido, jag har lärt mig den hårda vägen. Det finns säkert en del där ute som också har gått den hårda vägen ? Man pratar helst inte om det, oftast vill man bara flasha med sina stora och fina vinster. Inte ofta att man ser att någon sajt på nätet publicerar screenshots på de spel som inte riktigt går som de hade tänkt sig ?

Alla förlorar. Det går inte att undvika om man inte har något magiskt system. Och hade något sådant funnits, då hade alla börjat att göra det och efter en tid hade systemet blivit värdelöst.

Nu svävade jag ut lite känner jag. Inlägget skulle handla om hästen Haaf A Sixpence och hur jag lyckades trada till mig 68€ som ni ser på screenshoten här nedanför.


Jag började spela på oddset 2,51 för att sedan fylla på lite då och då och till slut blev mitt medelodds 2,45. Efter att alla mina pengar matchades så hände inte så mycket, men efter ungefär 30-40 minuter så började oddset sjunka och en tid sjönk det enda ner till 2,16 ! Sen var det jojo-effekten som gällde då folk fick panik och sålde av sina positioner.

Sen dippade det till 2,24 och då valde jag att gröna ut till en fin profit på 68€. Min tanke var att oddset skulle nå 2,10. Det mesta talade för en rejäl sänkning. I skrivande stund tradas hästen i oddsen 2,18/2,20 så min tanke var inte helt fel. Men nu är det inte alls lika säkert längre så jag går vidare till nästa marknad istället.

Ännu ett lyckat swing trade och den här gången lyckades jag tjäna in ungefär 12 ticks. Tar man då i beräkningen att min stop loss skjuts ut när 3 tick går emot så lär detta vara otroligt lönsamt i längden. Tanken är 100€ om dagen och det blir finfina 28.000 SEK i månaden !

Enkelt och hyfsat riskfritt, precis som jag vill ha det :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar