måndag 7 januari 2013

Kvällens sista lopp

Egentligen så skulle jag inte trada fler lopp idag men efter att ha gått igenom det sista hästloppet kl 18:50 från Wolverhampton så kunde jag inte låta bli. Hästen Rosie Future tradades i 3,45/3,50 och en snabb titt på Betfairs trading-graf sa mig att hästen var en steamer. Steamer betyder att priset sjunker. Motsatsen är drifter.


Tog mig även en titt på de aktuella priserna hos olika bookmakers. För detta ändamål använder jag mig av Oddschecker. Även här kunde man utläsa att priserna på hästen sjönk.

Priserna från Oddschecker har egentligen inte så stor betydelse. Bara för att olika bookmakers sänker oddsen så kan dem lika bra höja dem i nästa stund. Men det ger ändå en bra indikation på var hästen borde vara på väg.

Jag brukar tänka såhär. Hittar jag en häst som håller på att sjunka i odds, och även är favorit i loppet, så är chansen rätt så stor att ju närmre loppet vi kommer, så kommer fler att backa upp hästen.

När detta inträffar så är det oftast med 30 minuter kvar till start. Det är just då som traders och spelare börjar letar sig in på marknaden. Det är även då pengarna börjar komma in i marknaden.

I skrivande stund så ser jag att hästen, med 2 minuter kvar till start, har driftat upp till oddset 4,0. Det är inte ovanligt heller. Men för en liten stund sedan så kunde man trada hästen i oddset 3,0. Jag är alltid väldigt noga med att stänga mina swing trades en bra stund innan de riktigt stora pengarna kommer in. Då kan allt hända. Då vill man absolut inte sitta med en öppen position.

Här nedanför kan ni se hur man trade gick till.


Tog runt 10 minuter att tjäna 58€. Sammanlagt så blev det 125€ idag.

Hade inte varit fel med fler såna här dagar :)

Det bästa med att trada på hästkapplöpning är att det finns massor av lopp varje dag. Oftast mellan 12:00 till 19:00 varje dag. Ibland även till 21:00 eller 22:00.

Samtliga lopp omsätter även massor av pengar så rörelserna är där inget fel på. Det enda man behöver för att vara med är ett Betfairkonto och det kan du enkelt skaffa genom att klicka på bannern här nedanför. Då får du även 350 kr i bonuspengar.

En mjukvara som t.ex BetAngel kan också vara bra att ha men det är absolut ingenting du behöver. Iallafall inte om du ska ägna dig åt swing trading. Jag använde Betfairs egna hemsida när jag slutförde kvällens sista trade.

2 kommentarer:

  1. Det sämsta med att trada hästar är att det finns så många lopp och det kan bli dyrt dåliga dagar ;)

    SvaraRadera
  2. Absolut, kan det gå riktigt bra så kan det också gå riktigt dåligt. Men det gäller att ha disciplinen och inte sitta kvar när priserna går emot en.

    Det bästa med stop loss eller trailing stop är att man slipper tänka på detta. Man eliminerar alla känslor som t.ex att "oddset vänder nog igen".

    Det kan vara grymt svårt att inse att just denna trade inte var så lyckad och ta förlusten. Jag är hyfsat gammal i gamet tycker jag men jag har ändå svårt att ta en förlust. Det är väl stoltheten att man ALLTID vill ha rätt antar jag ;)

    SvaraRadera