söndag 27 januari 2013

Topptipset - Vecka 4 - Söndag


Resultat: 6 rätt. Liverpool skämde ut sig totalt mot Oldham. Men i 90:e minuten var Steven Gerrard en ribbträff ifrån 3-3. Mallorca fick spela en man mer mot Malaga de sista 20 minuterna ungefär men lyckades inte peta in 3-3. Utdelningen blev sanslösa 25.914 kr !!! Hatten av för alla som satte den här "åttan" !


Leeds har en riktigt fin hemmastatistik. 9-2-3, och man har gått segerandes ur de senaste 6 hemmamatcherna med endast två insläppta mål ! Bortser vi från Leeds bortamatcher så är formen strålande. I 93% av matcherna så har man lyckats göra minst 1 mål på sin hemmaplan så det är ett lag med bra spetskvalitét. Man har en vass anfallare i Luciano Becchio som hittills har gjort 16 mål den här säsongen. Men nu ryktas det att Becchio vill bort från klubben...

Det såg ut att bli en kort sejour för Andre-Villas Boas som Tottenham tränare. Det började illa men nu har han verkligen fått ordning på laget. Man har inte förlorat på de senaste sju matcherna och på de senaste elva matcherna så har man bara en förlust. Men att först spela 0-0 borta mot QPR för att i nästa match spela 1-1 mot Man United på hemmaplan är ändå en aning ojämnt...

Villas-Boas förväntas ställa upp med ett riktigt starkt lag och man siktar på att gå långt i FA-Cupen. Men Leeds blir ingen lätt match och med tanke på Leeds imponerande hemmaform så känns matchen öppen. Hemmalaget är nog ivriga på att göra en bättre cupmatch än den mot Chelsea i Ligacupen. Då blev det förlust med hela 1-5 !

Oldham spelar i League One till vardags och där hade det kunnat gå bättre. Man ligger en poäng från nedflyttning och man har inte lyckats vinna på 8 raka matcher! Endast 6 mål framåt har det blivit på samma antal matcher. I 86% av fallen så släpper man in minst ett mål på hemmaplan och man har förlorat 57% av alla sina hemmamatcher.

Med andra ord, sanslöst dålig form och riktigt kass statistik.

Liverpool har verkligen hittat rytmen och målen trillar in. Det har blivit 12 mål på de 4 senaste matcherna och man har 3 vinster och 1 förlust. Men i senaste FA-Cup matchen mot Mansfield vann man "bara" med 2-1 och då var man ungefär lika stor favorit som man är idag mot Oldham. Det finns även frågetecken för startelvan. Ser ut att bli en B-betonad elva. Förstemålvakten Pepe Reina är skadad och det ryktas att en hel del andra ska få vila. Det väntas nämligen oerhört viktiga matcher nästa vecka mot Arsenal och Manchester City.

Med tanke på Oldhams form borde detta vara en tvåa som är inristad i sten, men då Liverpool hade problem med Mansfield och man förväntas spara en del spelare till "viktigare matcher" så lär Oldham kämpa tills sista blodsdroppen. Det är utan tvekan årets största match för hemmalaget så man lär bjuda hemmafansen på det bästa man har. Men en vinst känns långsökt, X2 känns bra.

För någon säsong sedan var A.Bilbao en maktfaktor på hemmaplan. Nu ser det inte lika kul ut. 4 vinster, 2 oavgjorda och 4 förluster. De två senaste hemmamatcherna har resulterat i två förluster mot rätt dåligt motstånd. Zaragoza och Rayo Vallecano.

Men i senaste matchen blev det 1-1 borta mot Real Betis och det får anses som ett bra resultat. Är laget på uppgång kanske ?

A.Madrid har en fantastiskt hemmaform, men på bortaplan går det lite knackigare. Men man spelar otroligt tight. Av sammanlagt 42 mål så har 10 av dessa gjorts på bortaplan. Man har även bara släppt in tolv mål på bortaplan.

Två andra detaljer som är värda att ta med i beräkningen är att A.Madrid bara har vunnit första halvlek 1/9 gånger på bortaplan. Historiskt sett, eller iallafall sedan 2007, så har inte ett enda möte dessa båda lagen i mellan slutat med ett oavgjort resultat. 5 segrar för Bilbao och 6 segrar för Madrid. Känns som en tuff match med lite mål. Krysset måste med men då hemmalaget känns lite på gång så tar jag 1X.

Även Mallorca var ett otroligt starkt hemmalag för någon säsong sedan. Nu är det andra tider och det ser inte alls lika bra ut. Man ligger nästsist i tabellen, ett poäng ifrån sistaplatsen... De två senaste matcherna har slutat med förlust och sammalagt sex insläppta mål. Man har släppt in mål i sina senaste 15 matcher!

Tyckte ni Atetico Madrid spelade tight på bortaplan så har ni inte sett Malagas statistik ännu. Håll nu i hatten... Man har sammanlagt gjort 5 mål och släppt in 4 på hela säsongen !! I 66,7% av matcherna så har man "clean sheet" och i 55,6% av matcherna så har man misslyckats att göra något mål. I samtliga nio bortamatcher har man gått in till halvlek med ett kryssresultat. Där dominerar 0-0 logiskt nog.

Krydda detta med kass form på båda lagen så har vi ett litet ångestmöte där X lämnas allena på kupongen.

Vallecano - Real Betis. Två lag i riktigt fin form. Innan förlusten mot Granada i senaste matchen så hade Vallecano fyra raka segrar. Betis fick 1-1 hemma mot Bilbao men innan dess hade man 2 raka segrar.

Svårtippad match då Betis har vunnit 67% av sina bortamatcher och Vallecano är ett erkänt starkt hemmalag. Men det lutar ändå lite mer åt hemmalaget och jag tycker att det finns värde i att backa upp ettan.

Dags för några Serie A matcher! Först ut ät Atalanta - Milan. För det första, planen i Bergamo är inte i bästa skick enligt uppgifter så vi lär inte få se något skönspel. Även vädret kan ställa till det. Då Milan ska vara det mer spelskickliga laget så lär dem lida mest av detta skulle jag tro.

Atalanta har svag form. De fem senaste matcherna så har det blivit två oavgjorda och tre förluster. Man vill nog gärna vinna snart. Laget har släppt in minst ett mål i sina senaste 11 hemmamatcher. Ljusglimten i mörkret är att man inte har förlorat på 3 raka matcher i Bergamo.

Milan går starkt och har bara 1 förlust på 9 matcher. Men man har en tendens att avgöra matcher väldigt sent. Hela 16 mål av 38 stycken har kommit mellan 76-90:e minuten. Med tanke på väderförhållandena så är matchen oviss. Det hade den varit ändå men då jag inte riktigt kan hitta någon större fördel för något av lagen så får det bli 1X2.

Catania är grymt starka på hemmaplan. Nu är man uppe i sju vinster, två oavgjorda och två förluster. Dagsformen är god med bara 1 förlust på de senaste 6 matcherna. Av sammanlagt 27 insläppta mål så är det bara 9 på hemmaplan.

Fiorentina är ojämna. Det är svårt att bedöma var man har laget. Sist blev det 1 poäng mot Napoli och det var ett steg i rätt riktning. Men innan dess hade man 2 förluster. På bortaplan har man gjort mål i ALLA sina matcher. Det är rätt ovanligt för ett italienskt lag. Historiskt sett så har man lätt för Catania med 9 vinster av 13 sedan 2006.

1X känns sunt i den här matchen. Men då Fiorentina kan blixtra till närsomhelst och vanligtvis gör mål på bortaplan så får det bli en ny "helis".

Inter är obesegrade i sina 8 senaste hemmamatcher. Sist blev det 1-1 borta mot Roma och det var ett bra resultat. Laget känns hyfsat stabilt.

Torino har finfin form med 5 raka utan förlust. Men lagen man har mött är inga topplag precis. Men det kvittar, starkt ändå! Man är gnetiga på bortaplan och får oftast med sig 1 poäng. Man har t.ex fått 0-0 mot Napoli samt 1-1 mot Napoli på bortaplan så det finns kvalitè.

Kan Inter stoppa Rolando Bianchi (Torinos vassaste målskytt) så ska 1X räcka. jag hoppas att Torino står upp bra och får med sig ett oavgjort resultat hem till Turin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar