lördag 26 januari 2013

Topptipset - Vecka 4 - Lördag


Resultat: 7 rätt. Det var antagligen dags för ett av Derbys "bottennapp". 0-3 till Blackburn. Annars var mina analyser rätt bra tyckte jag. Utdelningen blev 663 kr. 


Idag är det FA-Cup matcher för hela slanten på Topptipset och detta brukar sluta i bra utdelning. Men där finns tunga favoriter på kupongen som kan göra detta besvärligt... Min Topptipsform är glödhet så jag ska försöka fixa "åttan" igen!

Bolton lyckades slå ut Premier League laget Sunderland i förra FA-Cup omgången och nu ställs man mot Everton. En lite knepigare motståndare. Formen är hyfsad. Bara en förlust på de 4 senaste matcherna. Men då har två av dessa slutat med oavgjort. I 79% av hemmamatcherna släpper man in minst 1 mål.

Everton har två raka 0-0 matcher bakom sig. Först blev det 0-0 hemma mot Swansea och nu sist spelade man 0-0 borta mot Southampton. Innan dess hade man gjort mål i 18 raka ligamatcher ! Inget bra formbesked precis. Man förlorar sällan på bortaplan, endast två förluster. Men i 47,8% av fallen så kryssar man. Tittar man på hur ofta laget gör minst ett mål på bortaplan så händer detta i 83% av matcherna.

Hmm, lurig match på förhand. Känns som om det kan gå lite hursomhelst. Hade satt X2 om Everton inte hade "nollats" i de två senaste matcherna.

Jag har sett Brighton i ett par matcher och det är ett riktigt bra och roligt lag att titta på. Man spelar finurlig fotboll och detta fungerar rätt bra. Ingen förlust i ligan sen det nya året började. 2 vinster och 2 oavgjorda. Sist blev det 1-1 mot Blackburn efter ett oerhört sent kvitteringsmål (1-1 gjorde så att jag fick 8 rätt på Topptipset!) En lustig detalj är att man är precis lika bra hemma som borta. 5-6-3.

I förra rundan så slog man ut Newcastle med 2-0 så Arsenal får nog ingen enkel resa.

Efter två tunga förluster mot City och Chelsea så var det proppen ur i veckans ligamatch mot West Ham. Det blev visserligen 0-1 till West Ham innan Arsenal körde igång magin. Segersiffrorna skrev till 5-1. Det var precis vad Arsenal behövde.

I förra rundan hade man problem med Swansea. Men till slut lyckades man gå vidare. Idag ställer man upp med bästa tänkbara lag då man gärna vill vinna en titel den här säsongen. Lirare som Walcott, Cazorla, Giroud och Podolski kommer att göra det svårt för Brighton. Jag kan inte tänka mig att Arsenal förlorar idag men att Brighton kämpar tills sig ett kryss är inte otänkbart.

Derby är ett svårtippat lag. Man blandar riktigt fina prestationer med riktiga bottennapp. Men på hemmaplan är man rätt så stabila. 7 segrar, 5 oavgjorda och bara 2 förluster. I hela 93% av alla hemmamatcher så har man lyckats göra minst 1 mål också. Men i 86% av matcherna släpper man också in minst 1 mål.

Blackburn har släppt in mål i de 9 senaste bortamatcherna och man är även ett kryssglatt gäng. 8 av 14 matcher har slutat oavgjort. Formen är bra med bara en förlust på de 5 senaste matcherna och i vecken var man nära att besegra Brighton men en snöpligt 1-1 mål sent i matchen ställde till det.

Då Derby är ett bra hemmagäng och Blackburn gillar kryss på bortaplan så känns 1X rätt så sunt. Jag tippar 1-1 eller 2-1.

Huddersfield har det riktigt tungt. Man har inte vunnit på 12 matcher !!! 6 har slutat oavgjort och lika många har slutat med förlust. Sist blev det förkrossande 4-0 mot Watford och den 1 januari spelade man just mot Leicester. Då blev det förlust med 6-1 på bortaplan... Men på hemmaplan är man inte helt värdelösa. Statistiken lyder 4-6-4.

Leicester är i kalasform. 4 raka vinster och bara ett insläppt mål! Det roliga är att det insläppta målet kom mot just Huddersfield i 6-1 vinsten. Laget har siktet inställt på direktuppflyttning till England finrum så därför är frågan, hur mycket krut lägger man på FA-Cupen ? I förra rundan slog man ut Burton med 2-0 men det var ingen riktig värdemätare precis...

Känns som en bra tvåa men då osäkerheten kring Leicesters motivation finns så får det bli en "helis".

Hull har inte vunnit på 3 matcher. Man har även bara gjort 2 mål framåt. Innan förlusten mot Sheffield W så hade man 8 raka matcher utan förlust. Lite tveksam form alltså. I förra rundan hade man lite tur när man slog ut Leyton Orient. Detta efter övertid.

Barnsley har hittat en liten men positiv formkurva. Vinst med 2-0 mot Leeds United och nu sist blev det 1-1 borta mot Ipswich. Laget ligger nästsist i The Championship så var ligger fokus egentligen ?

Barnsley är inget "kvalitétslag" på bortaplan men då Hull har nedåtgående form känns matchen hyfsat öppen. Runt 55% på en etta är för mycket. Jag kör på X2!

Macclesfield började sin FA-Cup resa i första omgången då man huserar i Division 5 ! Därefter har man slagit ut Swindon, Barrow och nu sist fick Cardiff respass ut ur cupen.

Efter omspel mot Bournemouth (Division 3) så lyckades Wigan tråckla sig vidare. Nu möter man alltså ett gäng som på pappret än ännu sämre... Logiskt sett borde det vara en enkel vinst. Jag tror att man har lärt sig något i mötena med Bournemouth. Man ska inte underskatta sämre lag. Det vore skandal att åka ut mot ett Division 5 gäng och det tror jag inte ska behövas.

Detta är årets största match för Macclesfield så vi vet nog var motivationen kommer att finnas... På förhand känns det som en tight match men i slutet så kommer nog Wigans grundkapacitet och högre matchtempo att spegla av sig. 0-1 eller 0-2 ?

Vilket lag ska egentligen kunna besegra Man United ? Nu är man uppe i 11 raka matcher utan förlust! 9 av dessa har slutat med vinst... På hemmaplan har man 10 vinster, 0 oavgjorda och bara 1 förlust. Men sist blev det ett snöpligt poängtapp mot Tottenham efter att Spurs gjorde 1-1 i 93:e minuten. Det som ALLTID United brukar göra...

Fulham fick stryk mot Man City med 2-0 i förra ligamatchen. Man är inget speciellt bra lag på bortaplan och detta borde vara en solklar 1 på kupongen. Men där finns två saker som stör.

1. Det är FA-Cupen det gäller och United slåss på många fronter samtidigt. Man får inte glömma att match mot Real Madrid stundar i Champions League. Även vikiga ligamatcher väntar runt hörnet så Sir Alex lär rotera en hel del i laget.

2. Fulham har en viss Dimitar Bebatov som lär vara riktigt taggad när det gäller att sänka sitt gamla lag.

Det ska mycket till om Fulham ska lyckas vinna, men det känns faktiskt inte helt omöjligt... Men 1X räcker väldigt långt skulle jag tro.

"Boro" har 3 raka förluster och 2013 kunde ha börjat bättre... På hemmaplan är man riktigt starka och det bevisar 10 vinster, 1 oavgjord och 3 förluster. Laget har gjort minst 1 mål i samtliga hemmamatcher under säsongen. Man är även med i racet om en åtråvärd Premier League plats.

Aldershot, som spelar i Division 4, är ett mediokert lag som egentligen inte borde ha mycket att sätta emot Middlesbrough. Men man är faktiskt bättre på bortaplan än på hemmaplan. 1X täcker upp allt tycker jag.

Systemet är på 288 kr men vill man skala ner det lite så rekommenderar jag att ta bort krysset mellan Derby - Blackburn. Då blir det ett 144-raders istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar