tisdag 3 september 2013

Pre Match Trading - Verktyget som hjälper dig att tjäna pengar innan matchen sätter igång!

Gröna siffror på varje utfall redan innan domaren blåser igång fotbollsmatchen... Låter inte det hyfsat lockande ? Skulle tippa på att svaret är ett stort JAAAA! Detta är absolut ingen omöjlighet på världens största oddsbörs Betfair men tyvärr misslyckas de flesta big time. I de flesta fall beror det på att man sitter och "gissar" ifall ett odds är på väg upp eller ner. Man har med andra ord inget system eller strategi som man följer.

Man förlitar sig på turen eller sin magkänsla och sådana ord borde ha eliminerats för länge sedan. Iallafall om man vill eller redan är en aktiv sports trader. Man kommer att ha väldigt svårt att gå plus i längden om tradar på detta sätt.

Jag har sedan en tid tillbaka haft ögonen på en mjukvara som skulle göra det möjligt för vem som helst att profitera på fotbollsmatcher innan matchen går In-Play. Mjukvarans namn är Pre Match Trading eller PMT som det också brukar förkortas ner till. Ett extremt intressant verktyg som både nybörjare och mer erfarna traders använder sig av.

Jag valde att göra slag i saken i söndags. Det är en prenumerationstjänst där det finns olika betalningsalternativ. Dessa är:

14 dagar - $20

1 månad - £39

3 månader - £106

6 månader - £191


Prenumerationstjänst betyder att pengarna automatiskt dras från ditt kort efter att tidsgränsen har gått ut. Jag valde det första alternativet, 14 dagar, då jag först vill testa och utvärdera verktyget innan jag väljer något annat. £20 drogs därmed direkt från mitt kort och när 14 dagar har passerat så kommer £20 att dras igen.

Men kom ihåg, om man inte känner sig nöjd eller av någon annan anledning inte vill fortsätta att betala så kan man närsomhelst avsluta sina prenumeration. Med andra ord, man binder inte upp sig på ett abonnemang som måste fortlöpa en viss tid innan man kan avsluta det.

Vad gör PMT verktyget ?


När man laddar upp en match så kommer man att se följande på sin skärm:

Klicka för större bild!

Screenshoten är hämtad ifrån en av dagens In-Play matcher på Betfair. Den mellan Wolverhampton - Walsall. Som du kan se längst till vänster så har vi Betfair egna odds. Går vi sedan ett steg till höger så hittar vi PMT oddsen, ytterligare ett steg till höger så finns Pinnacles odds och längst till höger så finner vi något som heter "Spreads" och dessa odds är hämtade ifrån Sporting Index.

Såja, då var allt glasklart ? Eller inte ? ;) Lår mig förklara vad allt detta betyder.

Betfairs odds är logiskt nog exakt var oddsen ligger just nu. Verktyget uppdaterar nämligen alla odds automatiskt.

Oddsen i PMT rutan ger oss en fingervisning om var oddset BORDE ligga. Detta räknas hela tiden ut och uppdateras automatiskt.

Det kanske verkar lite besynnerligt att oddsen hos bettingbolaget Pinnacle visas ? Vad har dessa med saken att göra ? Jo, det är nämligen så att Pinnacles odds väldigt ofta påverkar hur oddsen på Betfair kommer att röra sig. Om t.ex Pinnacle skulle börja sänka oddsen på Walsall så kommer det med största sannolikhet inte ta lång tid innan traders på Betfair upptäcker detta och oddsen på en bortavinst kommer även där att sjunka ganska omedelbart. Så detta är med andra ord en väldigt smart funktion som finns inbyggd i PMT verktyget.

Sist, men inte minst, så har vi Sporting Index oddsen. Dessa odds ger tillsammans med PMT oddsen en stark indikation på var oddsen borde befinna sig. Om man t.ex hittar en match där oddset för hemmavinst ger 2,40 hos Betfair och både PMT och Sporting Index har odds på runt 2,30 så är det en väldigt stark indikation på att oddsen hos Betfair är för höga och med all sannolikhet kommer att korrigera sig inom kort.

När en sådan situation uppstår så SPELAR man oddset 2,40 hos Betfair för att sedan vänta på en sänkning. Efter kanske 20-30 minuter så har oddset korrigerats sig och är nere i 2,34. Då köper man ut sig (BOKAR) och får gröna siffror på varje utfall.

Efter detta så kanske man hittar en ny situation som ser lovande ut. Då är det bara till att ge sig in i leken igen! Att trada pre match är ett utmärkt sätt för att t.ex bygga upp sin bankrulle på Betfair. Det är inte riskfritt, men risken är väldigt låg med tanke på att matchen inte ens har startat och det kan därmed inte inträffa något som skulle påverka oddsen som t.ex mål eller utvisning för något av lagen.

Det låter för bra för att vara sant, vad är haken ?


Den enda "haken" som finns är att man behöver ha ett startkapital om detta ska fungera. Både till PMT mjukvaran och till sitt Betfair konto. För att det ska vara "lönt" så bör man ha runt 1500-2000 kr på sitt Betfair konto. Om man t.ex har 200-300 kr så kommer det att ta evigheter att jobba upp kontot. Men i början så rekommenderar jag att satsa små summor. När man har full förståelse för hur PMT verktyget fungerar och man känner sig trygg i sin trading så kan man börja avancera uppåt.

Men kom ihåg, lyckas du inte öka ditt Betfair konto med små medel så kommer du definitivt inte att lyckas bättre med större medel. Jag själv satsar inte mer än 500 kr på varje trade just nu. Vill först få häng på hur allt hänger ihop och även bevisa för mig själv att jag kan upptäcka prissättningar som är felsatta innan jag monterar upp mina insatser.

Man kan registrera ett konto utan att betala en enda krona. Då får man ett användarnamn och ett lösenord. Registrera ditt konto >>>

Efter detta så kan man logga in och bekanta sig med sajten, titta på videos (här lär man sig snabbt!) läsa igenom FAQ sidan och mycket mer. Jag läste igenom allt och tittade på varenda video innan jag agerade. Så det rekommenderar jag till alla.

Det finns även ett chattrum där alla medlemmar får delta. Detta kan vara den största guldgruvan på hela sajten då många delar med sig av sina trades och detta är helt perfekt för nybörjare som håller på att "utbilda" sig. Jag har redan nu varit inne ett antal gånger och tagit del av tipsen som läggs ut och tjänat pengar på dem :) Alla är där för att hjälpas åt och när du har lite mer erfarenhet så kan du dela med dig av dina "guldtrades" till nybörjare.

Detta blev en rätt lång text men nu har jag nog förklarat vad PMT är för något och hur du kan använda verktyget för att låsa in vinster redan innan matchen går In-Play.

Jag är väldigt exalterad över detta smarta verktyg och det kommer att hjälpa mig att tjäna ännu mer pengar på Betfair.

8 kommentarer:

 1. Låter spännande!
  Håll oss uppdaterade hur det går. Verker lite rörigt vid första anblicken, jag har kollat videona, men jag antar att man vänjer sig med programmet.
  Håller tummarna och lycka till!
  Janne

  SvaraRadera
 2. Det ska jag absolut göra :) Den här veckan är det ju VM-kval vecka så utbudet är tunt. Men på fredag är det tänkt att jag ska testa att tjäna pengar på en hel del matcher.

  Håller med. Var nära att ge upp innan jag startade då allt verkade väldigt krångligt. Men man lär sig efter en stund och jag har nog tittat på alla videos 3-4 gånger innan jag förstod.

  SvaraRadera
 3. Hej
  Hur har det gått nu när du kört med det i 6-7 veckor?
  Nyfiken då jag går i samma tankar om att skaffa PMT
  MVH Jonas

  SvaraRadera
 4. Jodå, det går framåt. Det började rätt bra men sen blev det minusresultat. Men allt eftersom jag har byggt på med lite mer erfarenhet av hur t.ex oddsen för rätt resultat marknaden rör sig under pre-game så nu går det riktigt bra :)

  Inne på PMT forumet finns där massor av hjälp att få från andra traders och där har jag lärt mig mycket.

  Så jag fortsätter med det en stund till.

  SvaraRadera
 5. undrar vad det är som kan hända att man går i minus resultat....som sagt matchen har inte börjat, inga mål eller utvisningar.....?

  SvaraRadera
 6. Trots att matchen inte har startat så kan där ändå bli oddsrörelser. Det kan t.ex bero på att en spelare skadar sig eller en tränare ställer upp med en oväntad elva.

  Sen gör rykten också att oddset rör sig. Men dessa oddsrörelser är oftast väldigt små. Iallafall på Resultatmarknaden. Därför riskerar man aldrig att förlora några större summor om oddset skulle gå emot.

  SvaraRadera
 7. Hej! Har programmet en funktion som räknar ut den optimala insatsen på bokningen? För om man spelar 1, väntar tills oddsen sjunker och därefter bokar, blir ju vinsten vid X och 2 noll. Medan man gör vinst vid en etta. Eller har jag fel?

  SvaraRadera
 8. Det stämmer. Därför gäller det att räkna ut det själv så man kan fördela sina vinster på samtliga utfall. Till sin hjälp kan man då t.ex använda Arbcruncher.

  SvaraRadera