tisdag 22 januari 2013

Topptipset - Tisdag - Vecka 4

Resultat: 8 RÄTT IGEN !!! Den här gången landade utdelningen på 1752 kr :) Lite tur med ett Aston Villa mål i 89:e minuten och ett Brighton mål i 93:e minuten men sånt räknas ju också.

Första matchen mellan Aston Villa och Bradford slutade 3-1 i Bradfords favör. Alltså, nu gäller bara en sak för Villa och det är offensivt spel. Efter hemmaförlusten mot Southampton i Premier League så fick man 2-2 borta mot West Bromwich i senaste matchen och det är ett steg i rätt riktning. Svår match att tippa då Aston Villa är otroligt ojämna men om man ska tänka logiskt så borde det inte sluta oavgjort. Står det t.ex 0-0 eller 1-1 i 70:e minuten så lär Villa pressa på framåt och då är chansen stor för att mål åt något av hållen.

Bradford har rätt kass form och det är inte så mycket som talar för en ny vinst, men man bör ha i åtanke att laget redan har slagit ut Premier League lag som Wigan och Arsenal ifrån Ligacupen så det är ingen jätteskräll om Aston Villa elimineras. Laget som går vidare är i FINAL !!! Jag tror att Aston Villa fixar detta då man inte vill skämma ut sig för hemmafansen och man känns lite på gång. Får bli en av mina 2 spikar i en svårtippad omgång.

Blackburn - Brighton förstår jag mig inte riktigt på. Matchen finns inte på Soccerstats. Eller, den finns, men då spelas den på lördag och Brighton står som hemmalag... ??? Men iallafall, Blackburn förlorade mot Charlton i lördags med 1-2 på hemmaplan men innan dess hade man en bra period med 2 segrar och 1 oavgjord. Brighton fick 2-2 borta mot Birmingham och innan dess hade man 2 raka segrar. Riktigt klurig match där krysset borde med på kupongen. Det känns som att Brighton är en aning hetare för tillfället så jag slänger med en 2:a.

Efter en fantastiskt bra period så har Brentford börjat tappa i form. Nu har man bara 1 vinst på de fyra senaste matcherna och två av dessa matcher har slutat 0-0... Sist fick man se sig besegrade på hemmaplan för andra gången den här säsongen av Tranmere. Inget av skämmas över då Tranmere leder League 1. Leyton Orient ligger på en 15:e plats i tabellen och man ligger lite i ingenmansland kan man säga. Formen är väl sådär med 3 förluster på de 5 senaste matcherna. Laget har inte spelat oavgjort på 9 raka bortamatcher och en annan detalj som sticker ut är att LO faktiskt har flest segrar historiskt sett. Brentford har blivit för stor favorit i den här matchen!

Matchen mellan Bury - Sheffield U lottas !!! Streckfördelningen är 4-4-6. Det är bara till att sätta en "helis".

Det ser riktigt otrevligt ut för Hartlepool. Sist i tabellen med 13 poäng... Det är Mount Everest nivå på hur långt det är till säker mark. Man har släppt in minst 1 mål i de senaste 23 matcherna och i 83% av fallen så har man släppt in minst 1 mål på sin hemmaplan. Endast 1 hemmavinst har det blivit under säsongen och man har förlorat 6 hemmamatcher i rad. Man har inte heller vunnit en enda hemmamatch på 10 försök...

Sämre statistik än detta är nog svårt att få! Bournemouth har 3 raka matcher rutan seger. Innan dess hade man 4 raka segrar och bara 1 insläppt mål. Borde vara en stenklar tvåa men med tanke på att Hartlepool känns lite på gång och Bournemouths form inte är den bästa så måste krysset med. Historiskt sett så har Hartlepool 4 segrar, 6 matcher har slutat oavgjort och BM har bara 1 seger. Historia ljuger sällan.

Notts County - Oldham. 2 dåliga lag där NC är "minst sämst" skulle jag vilja säga. Hemmalaget har ingen vinst på de 5 senaste och man är inte speciellt målglada. 6 mål på de senaste 7 matcherna är inget roligt facit. Oldham har 6 förluster på sina 7 senaste matcher! Man sjunker som en sten i tabellen. Känns som en jämn tillställning på förhand men att Oldham skulle lyckas vinna känns osannolikt. 1X räcker långt.

Aldershot har gått av planen mållösa i 54% av sina hemmamatcher. Det är en väldigt hög siffra när man snackar hemmaplan. Tittar vi på Northampton så har dem inte lyckats göra mål i ungefär 33% av sina bortamatcher. 76% av poängen har även tagits på hemmaplan så det borde inte vara en sensation med ett oavgjort resultat i dagens match. Riktigt svårt att sia om utgången då båda lagen dessutom har väldigt mycket att spela om. Men då Aldershot förlorar mer än 50% av sina hemmamatcher och Northampton är ett bättre lag i grunden så tycker jag att värde finns i tvåan. Så det får det bli!

Även Sedan - Lorient lottas !!! Fördelningen är 5-5-6. Även här så måste det bli en helgardering.

Tråkigt att två matcher lottas och det kan säkert bli fler då vädret i England inte är det bästa för tillfället. Om 3 matcher lottas på Topptipset så tror jag omgången ställs in, så det kan vara smart att vänta med inlämning.

Men förhoppningsvis så blir det inte så. Systemet är på 216 rader idag men vill man inte satsa så mycket så kan man ta bort krysset i Notts County - Oldham matchen. Det känns mest logiskt.