onsdag 28 mars 2012

Sports Trading Metod: Halvtidsresultat + Rätt Resultat

En sports trading strategi som är väldigt populär när det gäller fotbollsmatcher är att BOKA (spela emot) 0-0 på marknaden som kallas för "Halvtidsresultat" för att samtidigt SPELA på 0-0 resultatet på marknaden som går under namnet "Rätt Resultat".

Låt oss ta dagens Champions League match mellan Milan - Barcelona som exempel. När jag själv besöker en webbplats som tipsar om någon strategi så gillar jag starkt när exempel visas. Det blir liksom lite lättare att förstå.

I skrivande stund går det att BOKA 0-0 resultatet på "halvtidsresultat" marknaden för 3,70. En insats på 100 kr ger oss då följande scenarion:


Om 0-0 skulle stå sig till halvlek förlorar vi 270 kr. Om det skulle bli ett mål i första halvlek, kvittar vilket lag som gör det så skulle vi vinna 95 kr. Man vinner egentligen 100 kr men efter de 5% som Betfair tar i kommission så blir det 95 kr i vinstpengar.

Ett mål i första halvlek hade varit kanon, då går man med vinst! Men låt oss säga att inget av lagen lyckas göra ett mål i första halvlek. Då ligger man plötsligt 270 kr minus...

Spela 0-0 på "Rätt Resultat" marknaden innan matchen startar


Det är ingen hemlighet att 0-0 oddset kommer att sjunka ju längre matchen står just 0-0. Därför involverar denna metod att man, innan match, SPELAR på 0-0 på "Rätt Resultat" marknaden. Då skaffar man sig en välbehövlig försäkring om det otänkbara skulle inträffa, det vill säga, 0-0 står sig till domaren blåser för halvlek.

Som exempel så satsar vi 75% på 0-0 av det vi kan vinna om det blir mål i första halvlek. Alltså, 75 kr. I skrivande stund går det att få oddset 17,0 för att matchen ska sluta 0-0 som ni kan se på bilden här nedanför:


Nu har förutsättningarna ändrats. Blir det mål i första halvlek så vinner vi 95 kr men samtidigt förlorar vi vår försäkring på 0-0 som var 75 kr.

95 - 75 = 20 kr i vinst!

Skulle 0-0 stå sig till halvlek så förlorar vi fortfarande samma summa som innan, 270 kr. Men samtidigt så har vi ett aktivt spel på 0-0 resultatet. Nu har det även gått 45 minuter av matchen och då har 0-0 oddset på "Rätt Resultat" marknaden sjunkit en hel del.

Nu finns här 2 olika saker man kan göra.

1. Innan match så SPELADE du på 0-0 till oddset 17,0. Låt oss säga att oddset har sjunkit till 6,0 när det är halvlek. Då kan du välja att satsa samma summa (75 kr) på att BOKA 0-0 resultatet. Då får du fram följande siffror:


Står sig 0-0 hela matchen så vinner du 783,75 kr. Men kom ihåg att du i första halvlek förlorade 270 kr.

783,75 - 270 = 513,75 kr i vinst!

Skulle det istället bli ett mål i andra halvlek så förlorar du dina 75 kr som du la på din försäkring. Då förlorar du sammanlagt 345 kr (270 + 75)

2. Istället för att satsa exakt samma summa på att BOKA 0-0 så kan man välja att satsa 212,50 kr förutsatt att man får BOKA oddset 6,0. På så sätt vinner du exakt lika mycket pengar hur matchen än slutar som du kan se på följande bild:


Du vinner alltså 130,63 kr på samtliga resultat. Det kvittar om matchen, mot all förmodan, slutar t.ex 3-3. Med lite enkel matteräkning så ser det ut på följande sätt:

270 (som du förlorade i första halvlek) - 130,63 (som du vann i andra halvlek) = 139,37 kr minus!

Går det då verkligen att vinna pengar med den här metoden i längden ?


SVAR JA. Men följande kriterier måste följas.

* Försök att hitta matcher som erbjuder låga BOKA odds på 0-0 resultatet i halvtid. På så sätt riskerar du inte lika mycket pengar. Jag brukar själv försöka hitta målglada lag som producerar mycket mål i första halvlek. Är det lag som är hyfsat jämna kan man hitta riktigt fina odds på att BOKA 0-0 på "halvtidsresultat" marknaden.

* Matcher som erbjuder låga BOKA odds på 0-0 i halvtid kombinerat med hyfsat höga odds på 0-0 efter fulltid är sällsynt, men det går att hitta. Ett alternativ, istället för att SPELA på 0-0 resultatet, är att gå in på marknaden "Över/Under 0,5 mål" och BOKA "Över 0,5 mål". Ibland kan man vinna lite mer på 0-0 genom att använda sig av denna marknaden istället. Samma princip gäller fortfarande om det står 0-0 i halvlek, då tradar man tillbaka då oddset har gått upp för över 0,5 mål.

* Man kan även välja att spela på riktigt målglada gäng som även är stora favoriter i sina matcher. Exempel är när Real Madrid, Barcelona, Manchester United och Manchester City spelar mot lite sämre lag. Helst på hemmaplan. Då kommer oddsen för att BOKA 0-0 i halvtid visserligan vara väldigt höga men samtidigt så kan man få otroligt höga odds på 0-0 resultatet efter fulltid. Man kommer även att vinna väldigt många spel då oftast "storlagen" knäcker det lilla laget i första halvlek.


Hela den här strategin går alltså ut på att det ska bli mål i första halvlek. Då tjänar du pengar ! Vad man satsar på "försäkringarna" väljer man givetvis själv men jag har märkt att någonstans mellan 75% är ett bra riktmärke.

Har du något att tillägga angående den här strategin ? Positivt, negativt, hur man kan göra den mer lönsam etc ? Kommentera gärna.

15 kommentarer:

 1. Nu vill jag inte pissa på din strategi eller så, men det känns mkt svårare att tjäna pengar på den än t ex boka x.

  Vi gör det enkelt och säger att man vinner 20 kr varje gång det blir mål i första halvlek, och man förlorar 140 kr varje gång det inte blir det. Det ska alltså vara 87,5% chans att det blir mål i första halvlek för att man ska gå plus minus noll. Så även om man har rätt 87,5 % av gångerna kommer man alltså inte vinna nått.

  men om man med samma sköna träffsäkerhet bara bokar 0-0 i HT på oddset 3.7 ist,(utan 0-0 försäkring) så skulle man i längden få +30,8% ROI.

  Nu gav du ju bara ett snabbt exempel, 0-0 oddset kanske går ner ännu mer i ht osv, men det känns ändå som att man måste ha grym träffsäkerhet får att göra kulor här :)

  SvaraRadera
 2. Jag förstår precis vad du menar Jonas. Det krävs, som du själv påpekar, en hyfsat hög träffsäkerhet om man vill gå med vinst i längden. Att BOKA oavgjort är för mig en aning vassare också.

  Av erfarenhet, om startoddset är runt 17-18 så går oddset i halvtid ner till ungefär 5,5-6,0 men det kan vara högre om t.ex en utvisning har skett i första halvlek.

  Där finns säkert sätt att "finslipa" den här strategin på och just nu undersöker jag just detta. Som du också säger, att vinna 20 kr för att ibland förlora 140 känns inte riktigt stabilt.

  Vi får försöka klura ut ett sätt som "jämnar ut" det hela lite mer så man slipper förlora så mycket :)

  SvaraRadera
 3. Jag hittade en gammal svensk betfair trading sida som jag tror är inaktiv nu, där dom också körde den här taktiken.

  Där valde dom att boka upp försäkringen på 0-0 i FT på 90% för annars skulle förlusten bli så stor vid ev målöst i halvtid.

  Mvh

  Mats

  SvaraRadera
 4. Kul att du delar med dig :) Där finns säkert en hel del olika varianter man kan ta till för att minimera risken.

  Men det är en klurig strategi som verkligen kräver "rätt val" av matcher. Envisa rykten säger att om 0-0 står sig till halvlek så ska man på något sätt ändå kunna vinna hur det än går...

  Detta har varit ett mysterium sen 2008 då någon påstod detta på Betfairs forum. Ingen har ännu inte listat ut om det är möjligt eller inte. Själv har jag försökt utan några vidare resultat, men om det går, så är det otroligt klurigt att komma på iallafall ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har funderat på det för det känns jo mycket att förlura 140 kr och har kommit på att man kanske kan i mållöst halvlek Boka oavgort för att täcka förlusterna och vänta på ett måll i andra halvlek.....tycker ni att det skulle kunna gå?

   Radera
  2. Då antar jag att du menar BOKA oavgjort på matchodds marknaden ?

   Absolut, det är en strategi man kan ta till. Men blir det då mål direkt efter att andra halvlek har börjat och om "underdogen" gör målet så kommer man inte att kunna trada ut till en särskilt stor vinst.

   Men väljer man lag som har jämna odds från start och ett hyfsat högt odds på 0-0 så kan den här strategin nog vara bra. Har aldrig testat den själv men det borde ju minimera förlusten en del.

   Radera
 5. Hej
  Blev intresserad, var och vem påstod detta 2008? :) Berätta gärna allt du vet, samt var man hittar info om detta rykte ...

  SvaraRadera
 6. Nu förstår jag inte riktigt. Inlägget skrevs 2012...

  SvaraRadera
 7. Hej, ursäkta om jag var otydlig, menade det du skrev 3 kommentarer ovanför min första kommentar, om betfair mysterium 2008? :)

  SvaraRadera
 8. Nu förstod jag :) Infon om detta kan du bland annat hitta på denna sidan. Lite längre ner, vid kommentarerna, så hittar du även länkar till andra sajter där du kan läsa om mysteriet.

  Jag har fortfarande inte löst det ;) Kanske du lyckas ?

  SvaraRadera
 9. Tack, jo det var just Slicers bet jag sökte :)Har inte löst vad Slicers bet är, men jag har mitt eget system som faktiskt fungerar men inte ger så mycket vinst då min kassa inte är tillräckligt stor :/ men mitt system kan ge upp till max 200€ i vinst per match med en stor "bankroll". Såklart tror ni/du att jag "bluffar" men alla har vi väl våra hemligheter :)

  SvaraRadera
 10. Låter ju riktigt spännande ! Nej, jag tror säkert att det är möjligt men det är svårt att klura ut.

  Får man fråga hur många marknader du måste vara aktiv på samtidigt ? Jag skulle gissa på 3 eller 4 ?

  SvaraRadera
 11. Hej
  Undrar vad du vet och om du köpt total football trading? Är det samma typ som fotbollspengar? intresserad av det men vill höra din åsikt om vilket som är bättre och +/- :)

  SvaraRadera
 12. Det handlar om 2 speciella bookies och endast en marknad, har gjort en excel räknare som man inte skulle klara sig utan. Man skulle i teorin kunna tjäna oändligt med pengar på mitt sätt men det är likviditet och bookmakers övre gräns som sätter stopp.

  SvaraRadera
 13. Hej,

  Jag har köpt TFT men tyvärr gjorde jag det i slutet på säsongen så har inte riktigt testat metoderna. Det är tänkt att jag ska testa och utvärdera när alla ligor har startat igen.

  Körde iallafall någon metod som jag gick lite plus med. Det verkar vara spännande metoder så ska testa och givetvis skriva ner mina tabker efteråt :)

  SvaraRadera