onsdag 9 oktober 2013

Vad gör en fotbollsfantast med en lottovinst?

Vem vill inte vara med och bestämma vilka spelare som köps och säljs i favoritklubben? En norsk fotbollsfantast förverkligade drömmen när han i somras vann 102 miljoner norska kronor på EuroJackpot lotto och investerade 2,5 av dem i den lokala fotbollsklubben.

Den 63-åriga norrmannen Yngvar Borgesen från Skien i södra Norge, vann i maj i år 13,5 miljoner euro på EuroJackpot lotto. Summan motsvarar ca 102 miljoner norska kronor och det var den största lottovinsten någonsin i norsk historia. Efter vinsten uppgav vinnaren att han ville göra något för orten och ortsborna.

Till Skienbornas glädje bestämde sig Borgesen för att investera i den lokala stoltheten: fotbollsklubben Odds Ballklubb och främst i deras unge försvarare Fredrik Semb Berge (f. 1990). Trots att Odds Ballklubb spelar i Tippeligaen hade klubben en skral ekonomi och var nära att sälja sin talangfulle försvarare som tidigare under året också debuterat i Norges A-landslag.

Norska nrk.no uppger att lottovinnaren Borgesen investerade 2,5 miljoner norska kronor för att försäkra Semb Berges framtid i klubben och många i Skien var glada för att kunna fortsätta följa den unge talangen på nära håll. Spelaren själv var tacksam att få fortsätta i klubben där även hans pappa spelat och strax efter uppgörelsen var han dessutom med och tog Norge till semifinal i U21-Europamästerskapet i fotboll och gjorde t.o.m. mål i matchen mot England!

Vill du också kunna sponsra ditt favoritlag eller din favoritspelare? Glöm då inte att lämna in dina lottorader för EuroJackpot lotto online hos www.theLotter.com nu på fredag med 103 miljoner kronor i potten!  Hos theLotter hittar du också info, statistik och resultat för andra prisvärda lotterier jorden runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar