söndag 13 oktober 2013

Ett besök i Stockholms skärgård

Jag har länge funderat på att göra ett besök i Stockholms skärgård på sommaren men än så länge har det inte blivit av. Det sägs vara en fantastisk plats att besöka under de varma sommarmånaderna och fast jag inte har varit där själv så kan jag ändå hålla med. Jag har nämligen ett par vänner som varje år åker dit på semester och man blir nästan grön av avund när de kommer hem och visar en massa bilder från resan...

Skärgården sägs bestå av mellan 30.000-35.000 öar, holmar och skär. Bara det får en av bli nyfiken! Det jag hade velat göra är att under en heldag åka runt och bara utforska skärgården. Det blir kanske svårt att se allt men man bör nog kunna se en hel del under en dag. Finns ju båtturer som man kan åka med. Lite annan rolig fakta är att Stockholms skärgård faktiskt inte är den största runt Östersjön. Det trodde jag för det har jag alltid fått höra sen jag va liten.

Men detta påstående är som sagt inte sant då Skärgårdshavet, som ligger belägrat i sydvästra Finland, faktiskt är större. Men på andraplats kommer däremot skärgården i Stockholm.

Så är du på jakt efter ett trevligt resmål under sommarmånaderna samtidigt som du vill hålla dig inom Sveriges gränser så borde du kanske satsa på en Stockholms resa. Jag har iallafall bestämt mig. Nästa sommar så ska jag bege mig till vår vackra huvudstad och då blir det naturligtvis ett besök och en rundtur med båt i skärgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar