måndag 7 oktober 2013

Bale på väg tillbaka

Gareth Bale saknades mot FC Köpenhamn i onsdags och i mötet mot Levante under lördagen. Enligt Real Madrid kommer rekordvärvningen vara tillbaka från sin skada efter landslagsuppehållet.

Han anslöt till Real Madrid i somras som den dyraste spelaren genom alla tider. Den spanska storklubben betalade närmare en miljard kronor till Tottenham Hotspurs för att få loss walesaren. Men under säsongsinledning har Gareth Bale ofta saknats i det stjärnspäckade laget. Han saknades i veckans möte mot danska FC Köpenhamn i Champions League och stod även över helgens ligaomgång mot Levante. Bale dras med en muskelskada och det har talats om ett längre uppehåll för 24-åringen.

"Det var inte möjligt för honom att spela. Han fick en smäll och röntgades men det visade inget särskilt. Vi väntar på att han ska återhämta sig", sade Real-tränaren Carlo Ancelotti efter segern mot Köpenhamn.

Den 19:e oktober spelar Real Madrid hemma på Santiago Bernabeu mot Malaga i La Liga. Då beräknas Gareth Bale göra comeback.

Enligt odds på bet365 ger Real Madrid 1.20 gånger pengarna, oavgjort ger 7.00 och Malaga som segrare ger 11.00.

"Han har inte varit hundraprocentig men efter två veckor kommer han att vara i toppform. Det är bara normalt att han inte är nöjd. Han vill spela. Han är väldigt ivrig och det är inget problem. Nu måste han bli helt frisk för att undvika ytterligare problem", säger Ancelotti.

Enligt den spanska klubben kommer 24-åringen var tillbaka efter det kommande landslagsuppehållet. På det sättet kommer VM-kvalmatcherna lägligt då Bale får chansen att ta hand om sin skada i lugn och ro. Real Madrid har inlett säsong något svajigt och är för tillfället efter både Atletico Madrid och Barcelona i tabelltoppen.

Att Bale skulle spela fotboll för de ”Vita Marängerna” var sommarens stora snackis, men det dröjde till den nästsista dagen på transferfönstret innan walesaren blev presenterad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar