fredag 31 oktober 2014

Guidetti + Celtic = sant

John Guidetti är anfallaren från Brommapojkarna, som värvades till Manchester City innan han fyllt 16 år. Under våren 2010 lånades han dock ut till Brommapojkarna igen, som då spelade i Allsvenskan. På sina åtta matcher för klubben gjorde Guidetti tre mål och fyra assists och efter han lämnade laget sjönk Brommapojkarna i tabellen och slutade sist.

Trots att han inte fick så mycket speltid i stjärnspäckade Manchester City gjorde han dock bra ifrån sig varje gång han spelade. Från hösten 2011 var Guidetti utlånad till holländska Feyenoord, där han hade ett högt målsnitt med flera hattrick. I landslaget har han spelat sedan maj 2010, då i U21-landslaget, och sedan februari 2012 även i A-lagets trupp. Av Sveriges tre mål i Guidettis första match var han inblandad i två av dem.

John Guidetti är just nu inne i en formtopp. Först gjorde han succé med U21-landslaget och sedan har han varit på topp i Celtic, inte minst i helgen när han slog en frispark rätt i mål i matchen mot Kilmarnock.

Att svenske John Guidetti lånats ut från Manchester City till skotska Celtic har gått få förbi och det verkar också som att han lyckas mycket väl i den nya klubben. Inte bara har han lyckats göra fem mål på sju matcher, utan klubbens manager Ronny Deila går så långt att han säger att ”det här känns som hans hem”.

Guidettis kontrakt med Manchester City går ut efter denna säsong, då också lånetiden till Celtic är slut, vilket öppnar för möjligheten att Celtic kan värva honom permanent. Från Celtics håll känner de att Guidettis självförtroende är på topp och vill gärna att han stannat kvar i Glasgow-klubben. Enligt Deila verkar det som att Guidetti själv inte heller skulle ha något emot detta.

Något som är intressant att notera är att Deila varit intresserad av Guidetti tidigare. Redan när Deila tränade norska Strömsgodset ville han ta Guidetti till Norge, vid ålder 18 eller 19. Detta fungerade dock inte, men kanske kan det gå nu, när Guidetti hunnit bli 22 år.

Guidetti själv verkar också vara intresserad av att stanna i Celtic, då han känner sig mycket hemma där och menar att det är en stor ära att spela för Celtic. Han har snabbt känt sig som en del av gruppen och njuter av att vara där. Han uppskattar både gemenskapen i gänget och de passionerade fansen.

Hur Guidettis eventuella förlängda tid i Celtic kommer att påverka framgången för laget återstår att se. Redan nu är det många som tror på Celtic om man tittar på sportspel från bet365. Här kan man bland annat se att de flesta tror att Celtic kommer att vinna sin nästkommande match mot Inverness CT och att oddset för att Celtic kommer att vinna hela ligan är mycket lågt.

Det är också för närvarande flest som tror att just Guidetti kommer att bli bästa målgörare. Om Guidetti lyckas fortsätta som han börjat kan detta mycket väl stämma och många som spelar på odds kan skatta sig lyckliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar