lördag 17 maj 2014

Festen kan strax börja! Fotbolls VM i Brasilien närmar sig.

Fotbolls VM är en av de största sportevenemangen i hela världen och turneringen följs av människor från hela jordklotet. Det kvittar egentligen om man älskar fotboll eller inte är speciellt intresserad av sporten. Man ser ett par matcher ändå. Jag själv tycker att fotboll är världens bästa sport och vanligtvis ser jag alla VM matcher på TV men den här gången blir det problem.

Matchtiderna är nämligen ganska sent. Ibland kl 24:00 och även 03:00 på natten (svensk tid). Men de allra flesta matcherna spelas ändå mellan 18:00 till 24:00 och dessa matcher lär jag bänka mig framför. Men jag är ändå lite orolig att jag inte kommer att kunna slita mig framför TV:en när jag vet att fler matcher ska spelas under natten...

Brasilien - Favorit att ta hand om VM bucklan


Brasilien har seglat upp som favorit bland bettingbolagen att gå hela vägen till final och även vinna hela turneringen. Anledningen ? Man är värdnation och dessa favoriseras alltid av spelbolagen. Pressen kommer att vara enorm på de brasilianska spelarna och frågan är om laget kan hantera detta. Att ha massor av hemmafans på plats inne på arenan när laget spelar brukar fungera som en ordentlig energiboost men skulle laget inte prestera så kan det snabbt bli busvisslingar och andra otrevligheter. Då kan det bli extremt jobbigt...

Men ett lag som Brasilien, med enbart världsspelare, bör vara vana vid sån här press så jag tror inte på någon "kollaps". Jag tippar semifinal men där åker man ut. Det är mitt tips.

För övrigt är det väldigt tråkigt att vi inte får se Sverige i VM slutspelet. Hade varit kul att se vad laget, och inte minst Ibrahimovic, kunde åstadkommit. Men jag hänger inte med huvudet för det. Jag är nämligen en inbiten Frankrike supporter sedan 1998 då Frankrike vann VM guld. Jag kommer därför att följa alla deras matcher och jag hoppas på en upprepning av 1998:as bedrift !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar