onsdag 26 februari 2014

Tradingspel nummer 27: Galatasaray - Chelsea

Galatasaray är inne i en riktigt fin form för tillfället. De 8 senaste ligamatcherna har slutat med 5 vinster, 3 oavgjorda och 0 förluster. Hela 18 mål framåt och bara 5 insläppta. Roberto Mancini har verkligen lyckats med att hitta en stabilitet i laget och man kunde nog inte gå in i en åttondelsfinal i Champions League med bättre självförtroende. I lördags vann man även "hatmötet" mot Besiktas med 1-0 på hemmaplan och det är alltid en grymt skön vinst. Fansen firade precis som att laget hade vunnit ligan :)

Enda avbräcket inför dagens match är Aydin Yilmaz annars så har Mancini fullt manskap att välja från. Förväntad startelva lär väl vara:

Muslera; Balta – Chedjou – Kaya – Eboué; Melo – Inan; Bulut – Sneijder – Yilmaz; Drogba

Inga blåbärslirare precis... Sen har vi ju den "tolfte spelaren". Då menar jag de fanatiska fotbollsfans som kommer att hålla stenhårt på "Gala" ikväll. Igår såg vi hur de grekiska fansen "bar" fram Olympiakos till en 2-0 vinst mot Man United och fast att United inte var särskilt bra så är det fruktansvärt påfrestande att spela inför en sån högljudd hemmapublik. Varje gång man rör bollen så möts man av en enorm visselorkan. Jag håller de turkiska fansen en aning mer "fanatiska" än de grekiska så Chelsea lär inte få trilla boll i total tystnad...

Chelsea har under sina två senaste matcher visat upp ett tvivelaktigt spel. Först mot Man City i FA-Cupen där man förlorade med 2-0 och där samtliga spelare såg ganska ointresserade ut. I helgen var det hemmamatch mot Everton och där kom segermålet i 92:a eller 93:e minuten efter en hel del tur. Knappast rättvist sett till hela matchen. Defensiven är däremot ramstark och under de 11 senaste matcherna har laget lyckats hålla nollan 8 gånger !

Startelvan bör se ut på följande sätt ikväll:

Cech; Azpilicueta – Terry – Cahill – Ivanovic; Ramires – Mikel – Lampard; Hazard – Eto’o – Willian

Galatasaray har släppt in 19 mål på 22 ligaomgångar. Chelsea har hållit nollan i 8 av sina 11 senaste matcher. Många tror på få mål ikväll och något annat hade varit väldigt överraskande. Nu släppte visserligen Galatasaray in flest mål av alla som gick vidare från CL gruppspelet (14 stycken) men det har mindre betydelse när det vankas åttondelsfinal och när det även är ett dubbelmöte. Defensiven kommer att prioriteras högt i dagens match (Mancini har nog ganska bra koll på Chelsea med tanke på hans sejour i Man City) och Chelsea kommer att få en svettig afton...

Tradingmetod: Falska Favoriter

Oddsbörs: @ Betfair


Försäkringar: Först en helförsäkring och sen väljer jag även en till helförsäkring för att spela "safe"

Resultat: NY VINST !!! Precis som jag förutspådde så fick Chelsea en ganska svettig afton...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar