tisdag 4 februari 2014

Tradingspel nummer 17: Fulham - Sheffield United

Omspel i FA-Cupen. Första mötet lagen emellan slutade 1-1 efter att Sheffield United tagit ledningen med 1-0. Fulham är ett lag i kris. Sist i Premier League och något offensivt spel finns egentligen inte. Ingen fantasi, kreativitet och framförallt, inget självförtroende för fem öre.

I Premier League har man blivit "nollade" i sina 3 senaste matcher och i lördags blev man överkörda med 0-3 hemma på Craven Cottage mot Southampton. Man lyckades göra en rätt hyfsad värvning på "deadline day". Konstantinos Mitroglou värvades för £11 miljoner från grekiska Olympiakos. Förhoppningsvis så ska den grekiske anfallaren sätta fart på Fulhams offensiv.

Efter övergången så uttryckte han sig såhär:

"Jag är väldigt glad att jag är här i Premier League och särskilt i Fulham som är en storklubb i serien" (KÄLLA)

Jag är inte helt hundra på hur det är i Grekland, men i England så brukar "storklubbarna" vara de lagen som placerar sig högt upp i tabellen. I Grekland är det kanske tvärtom ?

Hursomhelst så kommer inte Mitroglou att medverka i dagens match. Samma gäller för Johnny Heitinga (försvarare) och Lewis Holtby (mittfältare).

Sheffield United har också det ganska tungt i sin liga, League One. Näst sist i tabellen. Laget har även bara gjort 26 mål på 27 ligamatcher den här säsongen. Det är bara laget som ligger sist i League One, Stevenage, som är sämre med 24 fullträffar (med en match mindre spelad).

Men i förra FA-Cup omgången så lyckades man slå ut Aston Villa med 1-2 på bortaplan ! Så man har redan skaffat sig erfarenhet hur det är att besegra Premier League motstånd. Det lär stärka självförtroendet rejält! Fulham borde vara ett "lättare" motstånd än Aston Villa tycker jag.

Men... det är inte bara glass och kolasås i United lägret. Tränaren, Nigel Clough, har sagt innan matchen:

"Vi prioriterar ligan. Vinner mycket hellre på lördag mot Shrewsbury än mot Fulham".

Vilka signaler sänder detta till spelarna ? Bör inte va positiva iallafall.

Man kommer även att sakna Michael Doyle (26 matcher) som är en av nyckelspelarna i laget. Detsamma gäller för Billy Paynter och Elliott Whitehouse.

Oddset har sjunkit från ungefär 1,70 till 1,60 på en Fulham vinst. Det är skrämmande lågt och den som spelar hemmavinst till de oddset bör ta sig en rejäl tankeställare. Men det är bara positivt enligt mig. Då blir oddset på min valda marknaden ännu mer spelvärt!

Men jag håller min insats till precis mitt emellan låg och medel då det faktiskt är ett möte mellan ett PL lag och ett League One lag + att Nigel Clough har präntat in i spelarna att ligan är viktigare. Nu tror jag ju inte spelarna bryr sig särskilt mycket om detta då man alltid gör sitt bästa ute på planen. Hade varit en ganska skön bedrift att slå ut två olika Premier League lag från FA-Cupen på samma säsong skulle jag tro...

Tradingmetod: No4-Strategin

Oddsbörs: @ Betfair


Resultat: IBLAND BLIR JAG SJÄLV IMPONERAD AV MINA KLOCKRENA ANALYSER :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar