söndag 9 september 2012

Är boka oavgjort metoden värdelös ?

Jag får ofta in mail från personer som påstår att boka oavgjort metoden har gjort sitt då fler och fler hela tiden börjar trada på detta sätt. Oddsen är inte längre prisvärda och det går inte att gå plus i längden. För en sak är säker, gör alla likadant så blir metoden värdelös. That's it.

Men... Jag håller inte med i detta tänk. Jag anser fortfarande att boka oavgjort är en grymt bra resurs att använda sig av. Man spelar säkert och den är superenkel att förstå sig på för nybörjare.

Just den här metoden använde jag på min allra första tradingmatch back in the days. Det var Hull som spelade mot Tottenham år 2008 eller 2009. Tror det var sistnämda. Redan då insåg jag potentialen om man använde metoden på rätt sätt.

Nu skulle jag vilja visa en match som jag hittade idag när jag gick igenom utbudet. Den här matchen är ett praktexempel på vilka matcher man INTE ska involvera sig om man ska gå plus med boka oavgjort metoden.

Klicka för större bild!

Som ni ser så är oddset på oavgjort extremt högt med tanke på vad oddsen för hemma respektive bortavinst ligger på. Vi säger att det blir 1-0 till Strommen. Vad förväntas det oavjorda oddset ligga på då ? Det beror givetvis på när målet kommer. Men om vi säger i mitten på första halvlek. Då lär oddset ligga någonstans runt 4,5-5,0. Kanske några tics högre men dock inte mer.

Kallas då detta prisvärt ? Svar NEJ! Du kommer att vinna ofta då du endast behöver 1 mål i matchen, men samtidigt så kommer du att förlora stort om 0-0 skulle stå sig länge... Hade det varit för 7-8 år sedan så hade oddset var sanslöst mycket lägre då inte så många visste om att man kunde boka oavgjort på Betfair.

Men jag är helt övertygad om att det fortfarande går att gå plus med den här metoden i längden. Det har blivit lite klurigare, inget snack om den saken. Men det går om man väljer ut sina matcher med omsorg och inte spelar på allt och alla. Jag använder metoden väldigt ofta och det med goda resultat. Sen finns där 10-20 olika varianter man kan ta till och ett par stycken av dessa finns t.ex förklarade på ett enkelt och smidigt sätt i Fotbollspengar.

Alla som frågar mig vilka matcher man ska använda den här metoden på får alltid samma svar. Försök att leta upp hemmafavoriter med låga odds på att boka oavgjort. Hemmalag har alltid lättare att göra mål än bortalag och de flesta lag spelar en defensiv fotboll när dem kommer till okänd mark. Då får dem logiskt nog också svårare att göra mål.

Gör då hemmalaget 1-0 kan man gröna ut till riktigt fina odds och tjäna stora pengar.

Det allra enklaste, och som även många gör, är att leta upp lag som är jämnbördiga med riktigt låga odds på oavgjort. Är lagen samtidigt målglada så finns inga tvivel kvar. Då är det en kanonmatch att boka oavgjort i! 1 mål, kvittar vilket lag som gör det, gör att du vunna gröna ut och vinna pengar hur det än går.