onsdag 26 september 2012

Newcastles Demba Ba

Newcastle anfallaren Demba Ba har, genom sina ombud, sagt att han inte bara vill vara en ersättare i Magpies som han var i 2-2 matchen mot Everton. Han antydde även att han kan tvingas lämna om han inte får spela på sin givna roll som center forward.

Ägnade du dig åt betting på den matchen så var det inte helt lätt att förutse resultatet. Matchen svängde rätt rejält och det var en hel del målchanser inblandade.

Ba fick lämna bänken och göra mål två gånger om för Newcastle, en knappt välförtjänt oavgjord match på Goodison Park blev det till slut, en match som Everton även gjorde två mål men som tyvärr ej räknades.

Ba, som tidigare hade börjat Newcastles tre Premier League-matcher, var riktigt spelsugen när laget anlände till Merseyside men tyvärr fick han inte starta matchen. Men han visade sitt rätta värde när han gjorde sitt andra och tredje mål för säsongen efter pausvilan.

Efteråt erkände senegalesens agent att hans klient "inte förstår" ledningen för deras beslut att placera honom på bänken och visade att han inte kommer att tolerera att roteras runt den här säsongen och kräver därför att spela mer centralt, efter att ofta ha använts till vänster efter hans landsman, Papiss Cisse, ankomst i januari.

"Sedan han återvände från Afrikanska Mästerskapen, förstår Demba inte ledningen", säger hans agent Alex Gontran.

"Om han fortsätter att vara en avbytare hela säsongen så kommer vi att titta på andra lösningar."

"Demba trivs i Newcastle. Han spelar i Premier League, med många andra fransk-talande-spelare och han älskar klubbens supportrar. Han skulle vilja börja varje match, men han respekterar valet som hans tränare gör, även om han inte alltid förstår eller håller med."

Det sista Alan Pardew vill är att höra en av hans nyckelspelare vara orolig i ett så tidigt skede av säsongen när klubben satsar på en topp-fyra placering denna säsong.

Anfallarens ombud medgav också att spelaren har blivit allt mer frustrerad över att få spela ur sin position - särskilt eftersom han var fantastisk under första halvåret av förra säsongen och gjorde 15 mål i de första 19 matcherna av säsongen innan han åkte iväg till Afrikanska Mästerskapen.

"Hur kan du sätta din bästa anfallare med på vänsterkanten?", tillade Gontran på BBC Sport.

"Valet att sätta Demba på vänsterkanten förra säsongen var bra för klubben, eftersom Cisse gjorde 13 mål. Men det fanns en brist i erkännandet av Demba. Det är svårare att spela bra när man inte har fullt förtroende för ledningen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar