måndag 13 februari 2012

Hur vet man om en spelsida är seriös?

Detta är ett gästinlägg signerat Verklighetsbloggen.se

Att välja spelsida på nätet är allt annat än lätt, det finns tusentals att välja på, vilka är roliga att spela på? Vilka är seriösa?

De senaste åren har nätet översvämmats av olika spelsajter, allt från bingo till skraplotter. Urvalet är oändligt, det tar aldrig slut. Vad vet vi egentligen om dessa? Hur får vi information om vilka som är seriösa och roliga att spela på? Hur vet vi att vi får ut våra pengar om vi lyckats vinna? Hur vet vi att det är säkert när vi sätter in pengar? Hur vet vi att vi inte blir lurade? Frågorna är många och svaren är få.

Enda sättet att få veta detta, är av andra spelare på en personlig sida där spelare kan dela med sig av sina synpunkter på de spelsidor som man har testat så att andra spelare sedan kan ta del av denna värdefulla informationen. En sida där spelarna kan rösta fram den bästa spelsidan.

Säkerheten på spelsidorna är jätteviktig. I Sverige är det Lotteriinspektionen som kontrollerar de olika spelsidorna så att allt går rätt till och att lagen följs, men de flesta spelsidor är registrerade i andra länder. På exempelvis Malta är många spelsidor verksamma och de som kontrollerar deras spelsidor är LGA (Lotteries and Gaming Authority). Detta känns för mig väldigt otryggt, hur vet jag att lagen verkligen följs? Det ska gå rätt till men som vi alla vet, det är svårt att lita på något som är utom räckhåll för oss.

Min erfarenhet av LGA är inte bra. Jag uppfattar det som LGA står på spelsidornas sida, inte på spelarnas sida där dom borde ska vara, mycket otryggt.

Varför tar jag upp detta om LGA och att jag personligen inte litar på dom? Jo, för att det är bland annat därför en personlig sida om hur andra spelare uppfattar de olika spelsidorna är jätteviktig enligt mig. De sidor som finns i dagsläget som tipsar om de olika spelsidorna har enbart ett syfte, och det är att tjäna pengar. Pengar tjänar dom säkerligen men hur trovärdigt är det med en sådan sida för dig som besöker den? För mig är svaret enkelt, jag tror inte ett dugg på dom.

Oftast skriver dom positiva recensioner för att värva folk till olika spelsidor och på det sättet tjäna pengar. Att försöka hitta personliga recensioner på nätet är ganska svårt, de flesta är som sagt endast ute efter att tjäna pengar men i några enstaka fall kan man hitta negativa kommentarer och recensioner men då är kritiken nästintill betydelselös. Det säger allt anser jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar