tisdag 28 februari 2012

Hur jag gjorde för att börja tjäna pengar på poker

För några år sedan, när pokerspelandet blev otroligt populärt, var jag precis som många andra inte sen med att hoppa på tåget. Innan dess hade jag hört talas om poker men aldrig någonsin spelat en enda pokerhand. Jag hade sett andra spela, både live och på TV, men inte riktigt vågat ta steget ut på pokerbordet...

Jag är en sån person som inte kan göra något halvhjärtat. Min filosofi är, ska det göras så ska det göras till 100% ! Annars kan man lika bra låta bli. Inget undantag när det gällde poker. Jag kunde som sagt inte mycket om själva spelet. Reglerna hade jag hyfsat bra koll på men jag kände ändå att jag behövde "utbilda" mig lite mer.

Köpte därför boken "Att bemästra nätpoker" som är skriven av Kristofer Johansson efter att ha sett ett reklaminslag på TV:en. Just nätpoker var jag mest intresserad av. För mig lockade tanken på att ingen skulle kunna se mig vid pokerbordet när jag gjorde nybörjarfel osv... Därför ansåg jag internet vara den allra bästa platsen för att starta min pokerkarriär på.

Det tog inte särskilt lång tid för mig att läsa ut hela boken. Jag möttes av en rad olika pokeruttryck som jag aldrig tidigare hade sett eller hört. Jag tog till mig av all ny information och efter att ha läst ut boken laddade jag ner en pokerklient och började spela med låtsaspengar. Insåg ganska snabbt att spel med låtsaspengar inte skulle ge mig någonting. Anledningen var för att de flesta inte brydde sig och gick all in för det mesta.

Tog därför det stora steget till att göra en insättning på mitt pokerkonto. Nu var det dags ! Nu skulle jag få spela poker med riktiga pengar med chans att vinna pengar !

Jag tog det försiktigt i början. Spelade bara mina bästa händer. Hände väl då och då att jag försökta bluffa och det var en fantastisk känsla när man vann pokerhanden enbart genom att bluffa sig till den. Jag kan inte säga att jag var en dålig pokerspelare. När första pokersession var över så hade jag lyckats öka mina 50 kr (som jag satte in från början) till 92 kr kommer jag ihåg :)

Nu var jag verkligen fast i det så kallade pokerträsket ! Det var både otroligt roligt samtidigt som det var lönsamt.

Några dagar senare fick jag upp ögonen för något som kallades för freerolls. Det var gratisturneringar i Texas Hold'em poker. Kostade alltså ingenting att vara. Jag registrerade mig på en turnering som började kl 20:30 på en söndagkväll. Just den kvällen var det ungefär 800 deltagare. Där var alltså en hel del konkurrens.

För att göra en lång historia kort så efter 2-3 timmars spel åkte jag ut. Min placering blev en sjätteplats. Inte illa för att vara första gången ! De spelarna som placerade sig på platserna 1-10 fick belöning i form av pengar.

Jag kommer ihåg att jag tjänade hela 6$ på min sjätteplacering. Inte mycket att hurra för egentligen men detta var för mig ett bevis på att jag kunde hantera nätpoker och även tjäna pengar på mitt spelande.

Idag spelar jag inte lika mycket poker som för några år sedan. Men det är fortfarande ett stort intresse och när jag inte har något annat för mig så loggar jag gärna in på min pokerklient för att spela lite. En sak som är anmärkningsvärd är att jag aldrig har gått upp i insatser. Det är ju inte helt ovanligt att man lägger sig på en lite högre nivå desto bättre pokerspelare man blir.

Men jag trivs bra med att spela med små insatser. På dessa borden huserar också lite mindre bra pokerspelare som försöker "utbilda" sig precis som jag gjorde i början. Det är därför inte så svårt att vinna över sådana spelare och kanske tjäna runt en femtiolapp vid varje session.

2 kommentarer:

  1. Poker är inte fel.. Jag har varit på det med med framgångar i ett par större turneringar tills jag fick välja mellan kärleken eller poker.

    SvaraRadera
  2. Då förstår jag att valet var ganska enkelt. Poker kan man spela närsomhelst men den rätta kärleken träffar man inte på så ofta precis...

    SvaraRadera