tisdag 19 augusti 2014

Speltips nummer 69: Leeds - Brighton

The Championship har bara avverkat 2 omgångar men vi kan redan nu konstatera en sak. Brighton har verkligen gått ner i kvalité om man jämför med förra säsongen. Inte så konstigt då laget tappat flera av sina nyckelspelare och man har även fått in en ny tränare i form av den förre Liverpool spelaren Sami Hyypiä. Om det var rätt val att ta in han som ny coach är högst tvivelaktigt om någon frågar mig...

Resultaten på de två första matcherna är inget vidare. Först en 0-1 förlust mot Sheffield W och nu sist en ny 1-0 förlust mot Birmingham. Redan nu har alltså det offensiva spelet gått i lås.

Leeds har alltid varit ett ganska ojämnt lag men till den här säsongen tror jag att man kan vara rätt stabila. Man har värvat smart och då bland annat anfallaren Billy Sharp som avgjorde mot "Boro" nu sist. Där vann Leeds med 1-0.

Jag tycker att oddset på Leeds är för högt. Runt 2,80 i skrivande stund. Det är utan tvekan väldigt prisvärt. Brighton har ett odds på runt 2,94 i skrivande stund och det är på tok för lågt. Jag hade gissat runt 3,50. Detta tänkte jag försöka utnyttja på bästa sätt och därför tänker jag använda mig av:

OBS: Då The Championship kan vara klurigt att analysera (inte minst nu i början på säsongen!) så rekommenderar jag låg insats. Det ska jag iallafall köra med på den här matchen.

Tradingmetod: Variant 2 På Cashmakermetoden

Oddsbörs: @ Betfair


Försäkringar: Helförsäkring (Endast 1 försäkring använder jag till att börja med)

Resultat: PLUS-MINUS-NOLL eller en LITEN  FÖRLUST beroende på hur man agerade under matchen. Nya försäkringar krävdes under matchens gång och slutresultatet för min del blev en förlust på ungefär 140 kr. Sånt ingår tyvärr också i sports trading världen :) 

2 kommentarer:

 1. Bra tips på lite statistik.
  En lite annorlunda metod, men trevlig att lira. Ger bra avkastning när den går in. Risken finns att målproduktionen skenar iväg och då kan i stället förlusten bli kännbar. Men med ett startodds på över 20 på övriga så känns det inte särskilt troligt. Det övriga kan man parera för att undvika stora förluster.
  Jag lirar inte den här metoden särskilt ofta, men den är hur bra som helst om analysen stämmer. När jag lirar resultatmarknaden idag så använder jag mig mest av andra sätt än de som finns i FBP5.

  Nu håller vi tummarna och kör så det ryker!
  Jag vågar mig också på en liten Cashmaker i Napolimatchen, oddsen ser hyfsade ut där tycker jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som vanligt så kan man inte lita på Leeds. De lär göra en halvdunkel säsongen igen. Var iallafall helt rätt ute att man skulle hålla nere insatsen.

   Radera