söndag 7 januari 2024

Nottingham - Blackpool: FA-Cup action med en Bet Builder hos Bethard

FA-Cupen Pokalen

Gårdagen bjöd inte på särskilt många överraskningar i engelska FA-Cupen då storfavoriter höll för trycket och idag fortsätter turneringen med fler matcher! Inte mindre än 8 stycken ska spelas och det stora dragplåstret är självklart Arsenal - Liverpool som drar igång 17:30. Det lär utan tvekan bli en intressant match men när det gäller spelvärde så har jag hittat ett fint spel i matchen mellan Nottingham - Blackpool. Det är hörnmarknaden som gäller och mitt spel har jag byggt hos Bethard med hjälp av deras Bet Builder.


Nuno Espirito Santo förespråkar offensiv fotboll

När det blev klart att Espirito Santo (den förra Wolves och Spurs tränaren) skulle ta över rodret i Nottingham så blev jag med många andra positivt inställda. Det är en tränare med stora kvaliteter och även en man som gärna spelar en offensivt inriktad fotboll och detta är sannerligen något som Nottingham behöver mer av. Till dagens FA-Cup fight har Santo en del bekymmer i truppen på grund av skador men man har även behövt släppa iväg en del spelare till de Afrikanska Mästerskapen som strax ska kicka igång. Detta ska dock spela mindre roll när man ska möta Blackpool som till vardags huserar i League One.

Lite intressant hörnstatistik för Nottingham pågående säsong:

I de 10 senaste hemmamatcherna så har man i genomsnitt fått emot sig 5,8 hörnor/match.

I de 10 senaste matcherna har i snitt 9,7 hörnor totalt skapats per match.

70% av dessa matcher har gått över 8,5 linan.

Blackpool har ett psykologiskt övertag på sina motståndare från start

Blackpool gör det helt OK i League One och offensivt sett ser det inte alls illa ut. 42 mål på 26 matcher innebär att endast 3 lag har lyckats få in fler bollar i nät och med  tanke på den offensiva approachen skapas även en hel del hörnsparkar under matcherna. Här nedanför presenterar jag hörnstatistik som känns väldigt intressant för mitt valda Bet Builder spel:

I de 10 senaste bortamatcherna så har Blackpool i snitt skapat 5,0 hörnor/match och i 70% av dessa matcher har Blackpool lyckats med att fixa 4 eller fler hörnor.

Det totala hörnsnittet i Blackpools matcher för de 10 senaste ligger på 10,4/match och i 8/10 har 9 hörnor eller fler skapats.

Med det "psykologiska övertaget" menar jag att dessa båda lagen mötes faktiskt i FA-Cupen förra året och då körde Blackpool över Nottingham hemma på Bloomfield Road med hela 4-1 så det lär vara ett Nottingham lag som känner stor revanslusta efter den miserabla insatsen. Tittar vi lite närmare på hur hörnstatistiken såg ut där så vann Blackpool hörnmatchen med 7-6.

Enligt min analys så talar mycket för en svängig och rolig match mellan dessa lagen idag och utsiktena för många hörnor känns otroligt bra på förhand. 3 units (som innebär 3% av min spelkassa) investeras utan att tveka en sekund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar