fredag 19 januari 2024

Willem II - Jong Ajax: Här förväntas ett högt underhållningsvärde


Serieledarna Willem II tar under fredagskvällen emot reserverna ifrån Ajax och den här fighten har alla de rätta ingredienserna för att bli målrik. Följer man nederländsk fotboll nåt så när bra så bör man veta att Jong Ajax nästan alltid är inblandade i galna fotbollsmatcher som ofta slutar i målfyrverkerier och det är ytterst underhållande att titta på som neutral åskådare. Jag tror inte att något undantag sker idag och jag har hittat ett intressant spel till ett spelvärt odds hos Bet365 som jag kastar in polletter på.


Fotbollstradaren finns på Facebook! Följ mig här för att få en notis när nya speltips publiceras.

Fotbollstradaren finns på X! Följ mig här för att få en notis när nya speltips publiceras.


Speltips: Över 2,5 mål + Båda lagen gör mål

Odds: 1,95

Insats: 3/5 units (3% av min totala spelkassa)

Spelbolag: Bet365

Matchstart: 20:00

Willem II trampar på mot Eredivisie

Efter 21 spelade omgångar har man sammanlagt krafsat ihop 48 poäng och då både 1:an och 2:an i tabellen tar klivet upp till Eredivisie ser det otroligt bra ut just nu. Man har 9 poäng ner till tredjeplatsen och dessutom ser det i offensiv riktning oerhört bra ut med 46 fullträffar hittills. Det ger ett snitt på ungefär 2,2 mål per match. Angående mitt valda speltips så kommer här lite matnyttig information kring Willem II:

  • Målsnittet i deras 10 hemmamatcher ligger på 3,7/match.
  • Laget snittar då själva 2,6 mål/match.
  • Man har släppt in minst 1 mål i 3/10 hemmamatcher och man har gjort minst 1 mål i 100% av matcherna.
  • Båda lagen gör mål har landat på fötterna i 7/10.
  • Över 2,5 mål har landat på fötterna i 9/10.

Jong Ajax kan alltid spela avslappnat

Som jag redan nämnt så är Jong Ajax ett reservlag till Ajax som huserar i högstaligan och detta innebär att man aldrig kan avancera uppåt i ligasystemet. Det har med andra ord ingen större betydelse om man vinner eller förlorar sina matcher för i Eerste Divisie finns där heller inga lag som blir nedflyttade. Något som jag tycker är ganska så märkligt. Jong Ajax spelar därför en otroligt naiv fotboll många gånger och det är full fart framåt i anfallen och samtidigt får då defensiven lida en hel del.

På 20 matcher har laget släppt in 40 mål och med enkel matematik släpper man då till 2 mål per match. Men 33 mål framåt är inte så pjåkigt och det är framförallt på bortaplan som man är inblandade i målrika historier. Lite användbar bortastatistik för Jong Ajax:

  • Målsnittet i deras hittills 11 bortamatcher är sanslösa 4,45 mål/match.
  • Man har släppt in minst 1 mål i samtliga matcher och bara i 9% har laget gått mållösa av planen.
  • Båda lagen har gjort mål i 91% av matcherna.
  • Båda lagen gör mål + Över 2,5 mål har suttit i 82% av matcherna.
  • 91% av matcherna har slutat med minst 3 mål efter 90 minuter.

Här behövs nog inte sägas mer. Som du själv förstår så tyder det mesta på en målrik match och ska jag hitta någon liten nackdel med mitt spel så släpper Willem II in väldigt lite mål på hemmaplan plus att när lagen möttes i november förra året så slutade matchen konstigt nog 1-0 till Jong Ajax. Men jag tycker trots detta att fördelarna övertrumfar nackdelarna med råge så här går jag in med höga förväntningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar