onsdag 3 januari 2024

Åttondelsfinal mellan Atalanta - Sassuolo i Coppa Italia

Coppa Italia 2023/2024

Efter att Milan enkelt säkrade sitt avancemang i Coppa Italia under gårdagen (4-1 mot Cagliari) så rullar turneringen vidare ikväll med två nya matcher i form av Atalanta - Sassuolo och Roma - Cremonese. Jag har valt att lägga ett spel i den förstnämda matchen då mycket talar för en hyfsat målrik batalj och framförallt har Atalanta seglat upp som en overkligt stor favorit med vinstodds på ungefär 1,40 i skrivande stund. Det är såklart ett faktum att Sassuolo inte har rosat marknaden på sistonde men där finns trots allt oerhört fina offensiva kvalitéer i detta lag så därför investerar jag i följande lir:

Unibet erbjuder fint odds på BLGM

Atalanta är vidare i Europa League gruppspelet och ligger för tillfället 4 poäng ifrån en Champions League plats i Serie A och detta är givetvis det stora målet för säsongen 2023/2024. Med detta sagt så är det ingen hemlighet att Coppa Italia kommer att prioriteras lägst och det finns stor risk för rotation till kvällens match. Inte minst med tanke på att Atalanta har en väldigt viktig bortamatch mot Roma redan på söndag.

Sassuolo har under de senaste åren blivit ett pålitigt Serie A lag och många har charmats utav italienarnas frejdiga offensiv med Domenico Berardi som den stora kreatören framför mål. Men tyvärr har det gått lite grus i maskineriet under pågående säsong och vi hittar Sassuolo på en mindre smickrande sextondeplats bara 2 poäng ner till nedflyttning. Så frågan man ställer sig här är:

Hur hårt kommer Sassuolo att satsa på den inhemska cupen ?

Svårt att svara på men med tanke på den tunga säsongen så hade fansen blivit oerhört glada vid ett eventuellt avancemang ifrån cupen så jag tror inte att alltför stor rotation blir någon verklighet. Tittar vi på lite statistik så har Sassuolo släppt in mål i samtliga 9 bortamatcher den här säsongen i Serie A och bara i 2/9 bortamatcher har man lämnat planen mållösa. Dessa två matcher var mot Napoli och Milan.

Historiska möten dessa lagen emellan har allt som oftast blivit målrika och i många fall riktig hawaii fotboll och nu, med tanke på att detta är en cupmatch, så har det stora möljigheter att bli något liknande igen enligt mig. Att båda sidorna hittar nätet minst 1 gång under 90 minuter klickas till finfina 1,75 hos Unibet med 3/5 units som innebär 3% av bankrullen för min del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar