torsdag 11 januari 2024

Burnley - Luton: 3 oerhört viktiga poäng står på spel i bottenstriden


Efter ett litet uppehåll på grund av cupfotboll så är det dags för Premier League att kicka igång igen under fredagkvällen och underhållningen kommer Burnley och Luton att stå för. På förhand låter det inte som världens sexigaste fotbollsmatch mellan två lag som huserar i botten av tabellen men magkänslan säger trots allt att vi kommer at bjudas på en sevärd match Ur en bettingsynpunkt så känns det vanskligt att lita på att lagen ska producera mål framåt då det lika gärna kan sluta 0-0 som 3-3 men däremot är hörnmarknaden ett klokt alternativ att titta närmare på.

För att dessa lag ska kunna ha en liten chans till att stanna kvar i Premier League så måste man gå för 3 poäng i såna här matcher. 1 poäng är givetvis bättre än ingenting men det är ändå inte särskilt bra. Just därför är sannolikheten stor att vi kommer att få se två lag som går för det i offensiv väg och detta bäddar i sin tur för hörnor. Jag ser därför värde i att backa upp ett spel på hörnmarknaden hos Pinnacle med insatsen 3/5 units. Detta är ett så kallat två-vägs spel med hela insatsen tillbaka om matchen skulle innehålla exakt 10 hörnsparkar efter 90 minuter.


Varför tror och spelar jag på hörnor mellan Burnley och Luton ?

Förutom det som jag redan har nämnt så finns där en del andra faktorer som gör att hörnor känns intressanta i den här kampen och här nedanför presenterar jag mina viktigaste punkter angående detta:

  • Som jag redan varit inne på är ett eventuellt oavgjort resultat inte särskilt bra för något utav lagen när det gäller bottenstriden. Båda lär försöka lägga beslag på samtliga 3 poäng.
  • Det är två lag vars anfallsspel man aldrig kan lita fullt ut på. Ett överspel kanske känns som det mest logiska men då båda ofta kämpar med att få in bollen i mål så är hörnor ett klokare val enligt mig. 
  • Förra mötet lagen emellan (3:e oktober 2023) slutade med hela 13 hörnor. Luton vann då "hörnmatchen" på hemmaplan med 7-6.
  • Burnleys hemmamatcher har i genomsnitt sett 10,7 hörnor den här säsongen.
  • Lutons bortamatcher har snittat 10,6 hörnor den här säsongen i Premier League.
  • 70% av Burnleys hemmamatcher har gått över 9,5 linan.
  • 67% av Lutons bortamatcher har gått över 9,5 linan.
  • Burnleys snitt när det gäller skapade hemmahörnor ligger på 6,7/match.
  • Luton har ett snitt på 6,44 hörnor som man får emot sig när man spelar på bortagräs.
Jag hade trott att spelbolagen skulle ställa ut en hörnlina på 10,5 till ett ganska så klent odds men när man får 1,92 hos Pinnacle på över 10,0 så känner jag inte så stora tvivel utan kastar in 3 units i leken och håller tummarna för en trevlig avkastning på satsat kapital. Och som sagt, det känns fint att ha en liten "försäkring" om matchen skulle sluta på exakt 10 hörnsparkar efter slutsignalen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar