tisdag 9 januari 2024

Milan - Atalanta: En öppen och sevärd kvartsfinal i Coppa Italia väntar


Under onsdagskvällen ska ett intressant möte i Coppa Italia utspela sig mellan Milan och Atalanta. Här gäller inga dubbelmöten utan det är vinna eller försvinna och i potten ligger en semifinalplats där man antingen får möta Fiorentina eller Bologna som spelar mot varandra lite senare idag. För både Milan och Atalanta är deras bästa chans till en titel säsongen 2023/2024 just Coppa Italia då Inter och Juventus bör slåss om titeln i Serie A och visst är båda lagen vidare i Europa League men det kommer att bli oerhört tufft att lägga vantarna på den titeln. 

Just därför tror jag på att vi kommer och få se två påkopplade lag från första minuten då man framförallt kan avancera till semifinalen men också för att inget utav lagen vill förlora ett sånt här prestigemöte mot en toppkonkurrent. Mitt valda spel blir:

Spel: Båda lagen gör mål

Odds: 1,75

Spelbolag: Betsafe

Insats: 3/5 units (3% av mina totala spelkassa)

Milan går in med stort självförtroende inför den här fighten

På de 6 senaste tävlingsmatcherna har Milan 5 vinster, 1 oavgjord och 0 förluster och dessutom har laget pangat in sammanlagt 15 mål på dessa matcher! Ett otroligt fint facit och därmed finns inget att klaga på i offensiv väg för tillfället. Man har bland annat offensiva hot i form av Rafael Leao och Oliver Giroud men en spelare som lär få chansen i den här matchen är den förra Real Madrid liraren Luka Jovic och han lär vara sugen på att visa upp sig från sin bästa sida för att försöka ta en ordinarie plats i Serie A startelvan. Sist blev det 2 mål mot Cagliari i cupen så Atalanta försvaret har blivit varnade.

Det är svårt och veta exakt hur Stefano Pioli kommer att formera sitt lag och hur mycket rotation det blir men då detta är en riktigt bra titelchans för Milans del så kvittar det. Hemma på San Siro så ska utsikterna för minst 1 mål under +90 minuter vara extremt goda.

Skyttekungen saknas för Atalanta

Då de Afrikanska Mästerskapen är på väg att dra igång så har många lag drabbats av avbräck och för Atalantas del blir det extra kännbart då anfallaren samt skyttekungen Ademola Lookman (7 mål på 18 framträdanden under 2023/2024) har kallats in för Nigeria. Detta är logiskt nog inget positivt för Bergamo lagets offensiv men å andra sidan har man andra som kan ta för sig framför mål. Tänker då främst på spelare som Gianlucca Scamacca, Aleksey Miranchuk (1 mål och 2 assist i sina två senaste matcher) och Charles De Ketelaere där den sistnämda faktiskt var en Milan spelare förra säsongen. Han borde vara oerhört motiverad att visa sin gamla arbetsgivare hur målfarlig han faktiskt är så är han med i startelvan kan ett målskyttespel vara en god och rolig idê.

Det senaste mötet dessa lagen emellan (9:e december 2023) slutade i ett målfyrverkeri då Atalanta tog hem segern hemma på Gewiss Stadium med 3-2. Då stod Lookman för 2 utav målen så det gäller att andra spelare steppar upp nu när han är otillgänglig men då Atalanta sannerligen har andra offensiva krafter till sitt förfogande så bör man skapa målchanser och minst 1 mål känns långt ifrån omöjligt trots att Milan har en stark defensiv.

Vill även nämna att cupmatcher tenderar att bli lite mer öppnare än vanliga ligamatcher så mitt valda spel på att båda lagen hittar nätet minst 1 gång känns mycket fint på förhand! Ska jag gissa ett slutresultat så tippar jag på 2-1 till Milan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar