onsdag 10 januari 2024

Juventus - Frosinone: Ett spel med lagmål och laghörnor har snickrats ihop på Unibet


Den sista utav Coppa Italia kvartsfinalerna ska under torsdagskvällen avgöras och det är Juventus som ställs mot överraskningslaget Frosinone hemma på Allianz Stadium i Turin och trots att Frosinone både har slagit ut Torino och Napoli så bör cupsagan ta slut här. Men man kommer självfallet inte ge sig utan att bjuda upp till kamp mot "Den gamla damen" och jag har hittat ett spel till matchen som känns som en sund investering. Med tanke på på Frosinones bristfälliga defensiva krafter och att man även skapar en hel del hörnor i sina matcher så blir mitt valda spel hos Unibet följande med insatsen 3/5 units:


Juventus flyger för tillfället fram

Efter den snöpliga 4-2 förlusten mot Sassuolo den 23:e december 2023 så har sannerligen Juventus tagit sig rejält i kragen. Efter den lite tursamma 1-2 vinsten mot Salernitana i söndags så är nu laget obesegrade i sina 15 senaste matcher och det som imponerar ännu mer är att 12 av dessa har varit segrar. Där finns därmed inga större tvivel om att självförtroendet och harmonin i Massimiliano Allegris lagbygge just nu är hög! Dessutom är man hittills obesegrade på hemmaplan under säsongen och tittar vi på Serie A statistik har laget inkasserat 7 vinster, 2 oavgjorda och 0 förluster. Helt klart siffror som talar sitt tydliga språk.

Frosinone får det inte riktigt att stämma

Nykomlingarna från Serie B har hittills haft det rejält kämpigt under större delen av säsongen och en av de stora faktorerna för att förklara detta är deras givmilda defensiv. I Serie A är det endast jumbolaget Salernitana som har släppt in fler mål (38 stycken) men Frosinone är inte långt därefter med sammanlagt 34 insläppta mål på 19 matcher. Det blir enkelt räknat ett snitt på nästan 1,8 mål/match. Om vi bara räknar med bortamatcherna så höjs snittet till 2,11 insläppta mål/match.

Sist släppte man till 3 mål mot Monza och innan dess blev det även 3 mål i baken mot Lazio så man behöver inte vara någon raketforskare för att förstå att man i den här matchen kommer att få enorma problem med att hålla offensiven hos Juventus i styr.

Mina tankar kring min valda spelbyggare på Unibet

  • Juventus har på hemmaplan snittat 1,9 mål i sina 10 senaste matcher och laget har i dessa gjort minst 1 mål i 100% av matcherna.
  • Frosinone har i snitt släppt in 2 mål i sina 10 senaste bortamatcher och har i dessa bara ett clean sheet.
  • Frosinones matcher är allt som oftast hörnglada. Genomsnittet på de 10 senaste bortamatcherna landar på 11,5 totala hörnor och i dessa har man själva skapat 4,9 hörnor/match. Dessutom har man lyckats att kliva över 3,5 laghörnor i 80% av fallen.
  • Den största nackdelen är att Juventus är ett lag som ofta inte släpper till särskilt många hörnsparkar. I sina 10 senaste hemmamatcher ligger deras genomsnitt på låga 2,9/match.
  • Å amdra sidan fick Frosinone med sig 8 hörnor från hemmamötet i Serie A den 23:e december 2023 mot just Juventus. Matchen förlorades med 1-2.
  • Frosinone har även lyckats att skapa en hel del hörnor på bortaplan mot andra topplag den här säsongen. 
2 mot Lazio (december)

6 mot Napoli (december)

7 mot Milan (december)

4 mot Inter (november)

3 mot Roma (oktober)

Slutligen vill jag säga att chansen är överhängande stor att Frosinone hamnar i underläge hyfsat tidigt i matchen och måste då börja trycka på framåt. Något som kommer att bli positivt för ytterligare Juventus mål samt hörnor för bortalaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar