fredag 26 januari 2024

Chelsea - Aston Villa: FA-Cup action på Stamford Bridge


Efter 6-1 krossen mot Middlesbrough i EFL Cup (Ligacupen i England) för bara 3 dagar sedan så ställs Chelsea mot en aningen bättre motståndare under fredagskvällen när säsongens överraskingslag Aston Villa gästar Stamford Bridge i ett möte som nog många, inklusive mig själv, tror kommer att bjuda på fin underhållning.

Efter en lite sämre period så har Chelsea fått igång maskineriet på ett bra sätt och tittar vi på deras 6 senaste matcher så är facit 5 vinster och 1 förlust. Oerhört imponerande eller hur ? Nja, tittar vi lite närmare på vad för slags motstånd som Chelsea har haft blir det inte riktigt lika imponerande. Det är nämligen lagen Crystal Palace, Luton, Preston, Middlesbrough, Fulham och Middlesbrough igen som har stått på andra sidan. Självklart är 5 vinster på dessa 6 matcher väldigt bra och London laget har garanterat byggt upp ett fint självförtroende men har man tittat på deras matcher så finns där fortsatta bekymmer för Pochettino att vara orolig över. Just detta bör visa sig mot en skicklig motståndare som Aston Villa och att vi får ett odds på runt 2,00 för en hemmasager anser jag vara ett stort skämt. Absolut noll värde i min bok.

1X2 marknaden är på tok för komplicerad att försöka ge sig på i den här matchen så istället har jag hittat värde i två olika spel ifrån hörnmarknaden. På det första spelet investerar jag 4/5 units och på det andra så blir min investering 3/5 units. Det är ytterst sällan som jag kastar in sammanlagt 7 units i elden på en och samma match men det är med stort självförtroende som jag gör det idag.Observera att båda mina valda spel är så kallade asian spel så skulle matchen sluta med exakt 9 hörnor blir det PUSH och pengarna tillbaka. Skulle även Aston Villa stanna på exakt 4 hörnor så blir det PUSH och pengarna tillbaka. Spelbolagen som jag har använt mig av är Bet365 och Coolbet.

Varför tycker jag hörnspel är ett bra val i den här matchen ? 

  • Det totala hörnsnittet i Chelseas hemmamatcher pågående säsong ligger på 10,73/match och 67% av dessa matcher har slutat med minst 9 hörnor.
  • Det totala hörnsnittet i Aston Villas bortamatcher denna säsong ligger på 11,33/match och 87% av dessa matcher har slutat med minst 9 hörnor.
  • Chelseas egna hörnsnitt är 6,47 på hemmaplan.
  • Aston Villas egna hörnsnitt är 6,93 på bortaplan.
  • Aston Villa har klivit över linan på 3,5 och även 4,5 hörnor i 73% av sina bortamatcher.
  • Hemma på Stamford Bridge släpper Chelsea i snitt till 4,27 hörnor/match.
  • Dessa båda lagen mötte varandra den 24:e september 2023 och då slutade "hörnmatchen" 5-11 till Aston Villas fördel med Chelsea som hemmalag.
  • Aston Villa har i sina 10 senaste matcher fått minst 4 hörnor i 9/10. Det var endast mot Arsenal man inte lyckades där laget stannade på 3 hörnor. 
En sak som talar till Unai Emerys och Aston Villas fördel är att man inte spelat någon tävlingsmatch sedan den 14:e januari då man mötte Everton så vi borde få se ett utvilat och rejält taggat bortalag som kliver ut ikväll. Chelsea spelade däremot match för bara 3 dagar sedan så det är inte omöjligt att det blir en liten rotation i startelvan på grund av detta. Min rekommendation är att hålla koll på när elvorna släpps runt en timme innan avspark.

För att summera så indikerar nästan allt möjligt på att vi kommer och få se en hörnrik batalj men i sport bettingens värld så är ingeting gjutet i sten utan satsa alltid vad du känner dig trygg med och har råd att förlora. Det finns ingen viktigare regel och i mitt fall så känner jag mig trygg att investera 7 units av min totala bankrulle som jag avsatt för betting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar