onsdag 10 april 2013

Stötpoker kan vara ett trevligt alternativ

De gånger som jag har provat på pokervarianten stötpoker är väldigt lätträknade. Som så många andra har jag mestadels ägnat mig åt Texas Hold'em med blandade resultat. Får väl erkänna att jag inte är och kommer aldrig att bli någon hejare på denna variant av poker. Men det är ett trevligt spel som jag gärna spelar när polarna kommer på besök. Fast då håller vi nere insatserna rejält...

Jag minns faktiskt första gången som jag spelade stötpoker. Det var Seven Card Stud, som för övrigt är den mest populära varianten, och jag satte in $10 att spela med. Jag hade läst reglerna och även tittat på när andra spelade men ska jag vara ärlig så blev jag inte klokare av detta. För att verkligen lära sig grunderna så måste man ge sig in i spelet och spela själv. Med låga insatser har det ju inte så stor betydelse om man vinner eller förlorar. Det brukar kosta att lära sig något...

Jag hade satt ett mål. Om jag vann $5 så skulle jag sluta spela. Detsamma gällde om jag förlorade. Halverades mina $10 till $5 så skulle jag även då lägga av för dagen.

Det tog ungefär 5 minuter och sen hade mina $10 förvandlats till $3. Inte speciellt kul, men det hade jag nästan räknat med.

Sedan dess har jag försökt mig på stötpoker någon enstaka gång men resultatet har ungefär varit detsamma. Negativt. Då spelade jag på nätet men nuförtiden spelar jag enbart med mina kompisar. Varför ?

Jo, för vi är precis lika dåliga på det allihop och det är även roligare med gemenskapen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar