tisdag 9 april 2013

De 3 största fotbollsligorna i Europa

Där finns 3 länder som får anses vara "giganterna" när det gäller fotboll. Kan du lista ut vilka jag syftar på ? England, Italien och Spanien. Detta är helt och hållet enligt mitt tycke och smak och vissa kanske vill byta ut Italien mot t.ex Tyskland ? Men de flesta håller nog ändå med i mitt resonemang.

Jag har länge tänkt på vilken av dessa länder man skulle resa till för att se en fotbollsmatch live men det har tyvärr aldrig blivit mer än så. Jag gillade italiensk fotboll förr i tiden men nuförtiden är många matcher rena rama sömnpillerna. Därför lär valet falla på England eller Spanien när jag väl bestämmer mig...

Tips: Besök gärna Fotbollsresor.se för billiga fotbollsresor.

England - Premier League


Den här ligan behöver väl inte någon närmare presentation ? Alla som älskar fotboll har säkert stenkoll på Premier League och man har säkert även skaffat sig ett favoritlag. Mitt favoritlag är Chelsea så en stor dröm är att någon gång sitta på Stamford Bridge när t.ex Manchester United, Manchester City, Arsenal eller Tottenham kommer på besök.

I engelska matcher kan man alltid förvänta sig hård kamp och stentufft spel. Domarna är inte så "petiga" som i de andra europeiska ligorna och det är ett stort plus.

Spanien - Primera Division


I den här ligan huserar två av världens bästa lag och då menar jag självklart Real Madrid och Barcelona. År efter år så dominerar dessa lag och dem är oftast ohotade i toppen av tabellen. Eller, de senaste åren har iallafall "Barca" varit detta. De flesta fotbollsälskare drömmer säkert om att ta en tripp till Spanien för att se matchernas match. Den mellan just Barcelona och Real Madrid. Även kallat El Clásico.

Detta är iallafall en av mina högsta drömmar i livet !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar