torsdag 22 februari 2024

Legia Warszawa - Molde: Norrmännen kommer att få en tuff afton i Polen


Det blev sannerligen en sevärd match när dessa lagen strålande samman i Norge vid första mötet och resultattavlan visade hela 3-0 till Moldes fördel efter 24 spelade minuter! Legia var verkligen inte med från start och något som kan förklara detta var nog underlaget på Aker Stadion som är konstgräs och det är inget som polackerna är vana vid att spela på. 

Men efter chocköppningen av matchen så arbetade sig till slut Legia in i matchen och slutresultatet skrevs till 3-2. Helt klart ett godkänt resultat och därmed tror jag att Molde lever väldigt farligt i kvällens match när ett hemmastarkt Legia med fansen i ryggen ska försöka vända på steken och när nu underlaget är naturgräs så försvinner den fördelen för norrmänen. Jag väljer därför att ta följande spel:

Spel: Legia Warszawa över 1,5 mål

Odds: 1,94

Insats: 3/5 units

Spelbolag: Unibet

Tid: 21:00 (Matchen direktsänds på Viaplay)

Legia kommer att gå på offensiven

Stadion Wojska Polskiego har skördat en del offer och inte minst i gruppspelet av Europa Conference League då både AZ Alkmaar och Aston Villa fick åka hem tomhänta efter att Legia besegrat holländarna med 2-0 och engelsmännen med 3-2. Att lyckats pricka in 3 mål på Aston Villa nuvarande säsong klingar högt och där fick vi minst sagt en försmak på hur vass offensiv som Warszawa laget kan visa upp.

I helgen blev det en sällan skådad plump i protokollet då bottenlaget Puszcza kom på besök då matchen slutade 1-1 efter en sanslös dominans av Legia med bland annat 19 (!) hörnor men det hade sina logiska förklaringar då man valde att vila ett par tongivande spelare inför kvällens Conference League match. Så nu kan vi addera att polackerna är rejält revanschsugna efter helgens match samt att man är det bättre laget i jämförelse med dagens motståndare.

Med all respekt för Molde då man är ett av Norges bästa fotbollslag men deras säsong har inte börjat än och det är självklart en stor nackdel om man jämför med Legia då deras säsong är i full gång. Matchtempot bör därför finnas i kroppen på ett helt annat sätt hos Legia och nu kan inte heller Molde förlita sig på sina hemmafans samt sitt konstgräs som vi alla vet kan spela en stor roll för fotbollslag. 

Första matchen blev otroligt underhållande och något liknande bör absolut inte vara omöjligt igen. Jag tippar att slutresultet skrivs till 3-1 och att Warszawa avancerar vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar