tisdag 12 december 2023

Upplagt för en hetlevrad match mellan Salzburg - Benfica i Champions League



Då var det dags för Champions League gruppspelet att knyta ihop säcken med de sista återstående matchena i samtliga grupper och under tisdagskvällen ska inte mindre än 8 matcher liras runt om i Europa. Jag har tagit sikte på en av dessa bataljer och matchen det gäller är Salzburg - Benfica. Inget utav dessa lag har längre någon chans till avancemang i CL då Inter och Real Sociedad redan är klara men ikväll står en Europa League plats på spel och detta lär vara något som motiverar båda sidorna.

Omständigheterna är ganska så enkla. Vid en eventuell vinst eller vid ett oavgjort resultat så tar Salzburg hand om tredjeplatsen i gruppen och vid en eventuell vinst för Benfica (måste då vinna med 2 mål eller fler) så lägger portugiserna beslag på den åtråvärda tredjeplatsen. Med andra ord, så bör vi får se ett påkopplat Benfica lag från start då man måste vinna med 2 måls marginal om ett Europa League avancemang ska kunna bli verklighet. 

Jag hittar inget värde på målmarknaden då det känns ganska så ovisst på förhand. Känslan är att vi kommer att få se ett defensivt inriktat hemmalag från start då man verkligen inte behöver gå in hårt för att hitta tidiga mål och Benfica kan inte heller köra igång med någon dunderoffensiv då man vid ett tidigt 1-0 underläge plötsligt måste göra 3 mål för att gå vidare. Ett otrevligt scenario som de nog helst vill undvika. Därför känns kortmarknaden som ett bättre alternativ och jag har valt att lägga följande spel:




Första mötet blev en grinig historia

När dessa lagen strålande samman den 20:e september med Benfica som hemmalag så blev det en riktigt tuff match med 1 rött och 7 gula kort. Något som är lite lustigt är att Benfica spelaren Antonio Silva drog på sig ett direkt rött kort redan i den 13:e minuten och blev då avstängd. Exakt samma sak hände i den senaste Champions League matchen mot Inter då Silva ännu en gång drog på sig en direkt utvisning i den 84:e minuten! Grabben är 20 år och han kanske borde jobba lite på sitt hetlevrade humör kan man tycka. 

Det hade självklart varit positivt om han hade varit tillgänglig till kvällens match men alla vet att portugisiska lag gärna spelar ganska så tufft så där finns andra spelare som lär dra på sig varningar.

Dagens domare är Daniel Siebert



Ovanstående bild visar Daniel Sieberts 20 senaste matcher som han har dömt och som du kan se så viftar han relativt ofta med kortleken i sina matcher. Han har pågående säsong ett snitt på 4,61 gula kort/match och 0,22 röda kort/match. Han har endast varit domare i en Champions Legaue match under år 2023 och det var mellan PSV Eindhoven - Lens. Tittar vi lite närmare på statistiken så ser vi snabbt att Siebert delade ut 2 gula till PSV samt 6 gula och ett rött kort till Lens!

Ikväll, när vi har en direkt avgörande match mellan två lag som ofta spelar oerhört tufft så bör vi få se ett antal kort och att man får oddset 1,84 hos Unibet för att matchen ska innehålla minst 5 kort är taget alla dagar i veckan med 3% av spelkassan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar