onsdag 5 januari 2022

Milan mot Roma bjuder in till ett trevligt hörnspel

Efter 11 dagars uppehåll så är det dags för Serie A att köra igång på alla cylindrar igen och under torsdagen vankas det inte mindre än 9 matcher från Italiens finrum men i dessa tider kan man inte vara helt säker på att samtliga matcher kommer att spelas. Men hursomhelst, jag har riktat in mig på matchen mellan Milan och Roma som garanterat kommer att bli en underhållande och sevärd match men det är svårt att hitta något utav värde på målmarknaden enligt mina preferenser. Just därför har jag spanat in hörnmarknaden där pengar investeras på ett 1,96 odds.

Match: Milan - Roma

Start: 18.30

Speltips: Över 10,0 hörnor (Asian)

Odds: 1,96

Insats: 3/5 units (3% av min totala spelkassa)

Spelbolag: Pinnacle

Resultat: VINST !!!

Milan är med i titelracet

Nu när vi går in i andra halvan av säsongen så hittar vi Milan på en imponerande andraplats i tabellen och då man endast har 4 poäng upp till serieledande Inter så lever drömmen om en ligatitel i högsta grad. Men ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att Milan kommer att palla trycket utan Inter, Napoli och inte minst Atalanta känns som mer troliga titelkandidater.

Mot Roma har man blivit ganska klar favorit och oddsmässigt sätts chanserna för en vinst till runt 50% som också är en korrekt värdering enligt undertecknad. Tittar vi istället på hörnor och lite statistik där så är Milan inget lag som öser in hörnor på sitt konto under sina matcher. Framåt snittar laget 4,5 hörnor och bakåt släpper man till i snitt 4,4 per match. Inga supersiffror men tittar man på statistiken när Milan lirar på hemmaplan så har det blivit minst 10 hörnor i de 4/5 senaste matcherna.

Lägger man sedan till att Milan är ett av de mer offensiva lagen i hela ligan så blir hörnspel ganska logiskt. Det ända som känns som ett stort minus är att mittfältaren Franck Kessie kommer att saknas på grund av landslagsuppdrag med sitt Elfenbenskusten. Det är nämligen en spelare som tillför tyngd i anfallsspelet och han kan dessutom skapa många chanser som leder till hörnor.

Rekommenderas: Följ mig på Twitter för fler speltips.

Roma har blandat och gett under säsongen

När det blev klart att José Mourinho skulle bli ny headcoach för Roma så visste man direkt att laget skulle bli otroligt intressant att följa och så har även fallet blivit. Man har blandat fantastiskt fina prestationer (t.ex 1-4 vinsten borta mot Atalanta) med riktiga bottennapp (t.ex 3-2 förlusten mot Venezia) och tabellmässigt känns det ganska svalt för tillfället. Att man ska knipa en direktplats till Champions League lär nog inte hända men en femte eller sjätteplats känns mer rimligt i dagsläget.

Precis som Milan så är Roma ett otroligt offensivt inriktat lag och man är näst bäst på att producera hörnsparkar den här säsongen med ett snitt på 5,8 per match. Det är endast Inter som är strået vassare och totalt i Romas matcher snittas det 9,5 hörnor.

Oddsen går efter statistiken

Enligt hörnstatistiken är oddset 1,96 för över 10,0 hörnor givetvis inget "superspel" men här tycker jag att man får ta hänsn till en del annat som kan påverka. Efter 11 dagars uppehåll så tror jag att vi kommer att få se rejält taggade spelare från båda lägren och det blir inte sämre av att detta är en toppmatch som ingen vill förlora. För Milans del är det viktigt att inte tappa mark på Inter och för Romas del är det väldigt viktigt att inte tappa kontakten helt med topplagen i Serie A. Det lär inte bli en energifattig match vill jag lova!

Tittar man även lite snabbt på inbördes möten så ser det ut på följande sätt i de 5 senaste lagen emellan:

27:e oktober 2019: 12 hörnor

28:e juni 2020: 11 hörnor

26:e oktober 2020: 14 hörnor

28:e februari 2021: 13 hörnor

31:e oktober 2021: 7 hörnor

Här tycker jag att statistiken blir mer rättvis och som sagt, detta lär bli en match där båda lagen kommer att vara grymt offensiva och förhoppningsvis kommer hörnorna att rassla in! Känns ändå som en stabil försäkring om det skulle sluta på exakt 10 hörnor. Då blir det PUSH och pengar tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar