torsdag 4 april 2024

Granada - Valencia: Myrto Uzuni fixar skott på mål

Torsdagskvällens två Premier League matcher får ursäkta men jag tycker mig ha hittat ett utsökt spel i La Liga matchen mellan bottenlaget Granada och ett Valencia som ligger lite i ingenmansland i tabellen. Granadas vassa albanska anfallare Myrto Uzuni återkommer efter en kort hälseneskada och förväntas ingå i startelvan och detta ökar utan tvekan chanserna för 3 poäng då Uzuni är hemmalagets bästa målgörare under säsongen 2023/2024 med 9 fullträffar på sammanlagt 28 matcher. 

Men nu behöver han inte göra mål utan endast träffa målet 1 gång under 90 minuter och det känns otroligt fint att vi får så högt som 1,84 hos Unibet för detta spel. Bet365 erbjuder låga 1,57 för exakt samma spel så där finns helt klart värde att hämta i 1,84 och just därför blir min valda insats 4/5 units.


Skottstatistik för Myrto Uzuni

Tittar vi lite närmare på Uzunis målproduktion så har han faktiskt gjort 7 av sina 9 mål hemma på Estadio Nuevo Los Carmenes så det råder ingen tvekan om att han trivs bäst på hemmaplan. Detta fick man inte minst bevittna när Real Sociedad var på besök den 9:e mars då Myrto Uzuni hittade nätet 2 gånger om men trots detta lyckades Granada ändå förlora matchen med 2-3. För övrigt var 1 mål ifrån straffpunkten och en viktig detalj är att Uzuni är första straffskytt.

Tittar vi även lite närmare på den här säsongens skottstatistik så har han tagit 41 skott på 28 matcher och 25 av dessa har träffat mål. Med lite enkel huvudräkning så skjuter han alltså 1,07 skott på mål i genomsnitt. Han tar i genomsnitt 1,76 skott/match och det offensiva spelet för Granada hänger väldigt mycket på honom. Hans lagkamrater vet om detta och istället för att själv ta avslut så blir det allt som oftast en avgörande passning till Myrto Uzuni innan anfallet avslutas.

Det ser ganska så hopplöst ut för Granadas del då man har 14 poäng upp till Celta Vigo och därmed säker mark i tabellen men på sin hemmaplan gör man alltid ett gediget jobb och försöker bjuda fansen på underhållning och något positivt. Ingen förväntar sig något längre utan man kan spela avslappnat och detta ökar chanserna till en lite mer offensivt inriktad match och då ska Uzuni ha extremt goda chanser till minst 1 skott på mål under 90 minuter.

Vill man höja svårighetsgraden så ska man spela Uzuni som målskytt till odds mellan 3,00-3,50 men jag nöjer mig med skottspelet till ett finfint odds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar