onsdag 10 april 2024

Dundee FC - Rangers: En Unibet BetBuilder som involverar laghörnor och lagmål

När allas blickar riktas mot strålkastarljuset i Champions League ikväll så väljer jag istället att gräva ner mig i matchen mellan Dundee och Rangers där jag tycker mig ha hittat ett fint spel till oddset 1,94. Spelet har jag byggt hos Unibet då de i skrivande stund erbjuder högst odds och min investering blir 3/5 units.


Dundee FC är högmotiverat

Med 2 matcher kvar så slåss Dundee om en Topp 6 placering som innebär spel i det så kallade mästerskapsslutspelet och just nu ligger man på en sjätteplats med en match till godo mot lagen undertill. Poäng i den här matchen hade därmed varit extremt nyttigt men problemet är att ett av Skottlands bästa lag står för motståndet.

Men Dundee är inte alls ofarliga. En detalj som jag har fastnat för är att laget har gjort 17 mål ifrån fasta situationer som hörnor och frisparkar! Det är verkligen något som sticker ut då Kilmarnock ligger på en andraplats i tabellen för mål efter fasta situationer och de har endast lyckats göra 9 mål så Dundee är minst sagt skickliga när sådana lägen ges.

Tittar vi lite extra på hörnor så skapas det i genomsnitt 13,47/match när Dundee har agerat som hemmalag pågående säsong och lagsnittet ligger på 5,8 skapade hörnor/match (Ö3,5 linan har klivits över i 80% av hemmamatcherna). Rangers släpper endast till 3,79 bortahörnor/match men då risken får anses vara ganska stor att hemmalaget hamnar i ett relativt tidigt underläge så tycker jag att Dundee bör fixa minst 3 hörnor. Sist som man lirade mot Rangers så skapades det 7 hörnor på Ibrox Stadium i Glasgow.

Rangers spelade ett helt galet Old Firm derby mot Celtic

Du som följde derbyt mellan Celtic och Rangers i söndags kunde verkligen inte klaga på den fotbollsunderhållning som det bjöds på. Rangers kvitterade till 2-2 i 86:e och bara 1 minut efter det så återtog Celtic ledningen med 2-3. Då trodde nog de allra flesta att det var spiken i kistan men Rabbi Matondo ville annat och lyckades pricka in 3-3 i 93:e minuten som också blev slutresultatet i matchen.

En helt galen match men nu gäller det för Rangers att glömma den då allt fokus måste ligga på 3 poäng ikväll då Celtic har 75 poäng och Rangers 74 poäng men då ska det också sägas att Glasgow laget har en match mindre spelad. 

Rangers är minst 2 eller 3 nivåer bättre än Dundee FC och offensiven är ett rejält hot mot samtliga lag. Med normal utdelning så ska det bli minst 3 mål mot dagens motståndare och det enda som egentligen kan hota målproduktionen är att gräsmattan på Dens Park inte är utav bästa kvalité för tillfället men jag anser trots allt att Ö1,5 lagmål på Rangers är ett mycket fint spel att ta med i BetBuildern. De senaste två fighterna mot just Dundee har resulterat i en 0-5 vinst och en 3-1 vinst.

James Tavernier och Cyriel Dessers blir målskyttar ? Och Dundee skapar sammanlagt 5 hörnor ? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar