tisdag 5 november 2019

La Liga toppas av förhandsfavoriter och nykomlingar

Ingen hade nog kunnat föreställa sig den rådande La Liga-ställningen. Visserligen finns de tre största klubbarna Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid med bland de bästa 6 lagen. Men att Granada, Sevilla och Real Sociedad också skulle slåss om placeringarna kommer som en överraskning.

Barcelona leder

I skrivande stund leder Barcelona La Liga och de är det enda laget som har vunnit sju av sina tio spelade matcher. Messi fortsätter att leda laget för att slå Real Madrids rekord med flest La Liga-segrar. Själv har argentinaren redan slagit ett personligt rekord. I matchen mot Valladolid gjorde han karriärens 50:e frisparksmål och laget vann med 3-1. Hittills på säsongen har Messi gjort fyra mål och ligger på en delad niondeplats i skytteligatabellen. Förra året vann han ligan med 36 mål. Oddset för att Barcelona vinner hela La Liga 19/20 är 1.36 medan oddset för att Messi vinner skytteligan är 1.90. Det går att se fotbollsodds här: http://www.betfair.se/sport/football.På andraplats efter Barca hittas Real Madrid som inte har haft någon bra start. De förlorade bland annat en match mot nykomlingarna Real Mallorca. På tredjeplatsen finns en annan nykomling, nämligen Granada. Laget ligger på samma poäng som fjärdeplacerade Atletico Madrid med 20 poäng efter tio spelade matcher. Granada ledde La Liga en kort stund i oktober, vilket var första gången i klubbens 90-åriga historia som de låg först i den högsta ligan. Efter dem kommer Sevilla på en femteplats och på sjätteplats kommer Real Sociedad som har spelare som norska Martin Ödegaard och svenska Alexander Isak i truppen.

Svenskt bidrag till La Real

Det baskiska laget Real Sociedad, eller La Real som de också kallas, följs extra nära från Sverige. Målkanonen Alexander Isak, vars start på karriären har jämförts med Zlatans, värvades till klubben i somras och han har redan stått för två mål. Det senaste var i bortamötet mot Celta Vigo, skriver Fotbolldirekt här: https://www.fotbolldirekt.se/. Isak gjorde matchens enda mål i den 82:a minuten och tog klubben till en delad andraplats med FC Barcelona. Tyvärr lyckades de inte hålla placeringen och de förlorade mötet i omgång 11 mot Levante UD med 1-2. Nu ligger de återigen på en sjätteplats, vilket ändå innebär en kvalplats för att spela i Europa League.Datumfrågan för El Clasico är inte löst

På grund av läget i Katalonien fick säsongens första El Clasico skjutas fram. Förbundet försökte in i det sista att få till matchen mellan Real Madrid och Barcelona, men det gick inte att lösa. Matchen skulle ha spelats den 26:e oktober. Det nya matchdatumet som har presenterats är den 18:e december men även det kan komma att ändras. Fotbollskanalen förklarar mer här: https://www.fotbollskanalen.se/spanien/. Den nya anledningen är att ligaförbundet LFP anser att matchen borde spelas den 4:e december. Det är nämligen det första lediga reservdatumet och matchen borde spelas så fort som möjligt för att ligan ska kunna återgå till det ordinarie matchschemat.

Säsongen är fortfarande ung och det kommer mycket troligt att ske omkastningar i tabellen. Däremot är det roligt att nya lag tar sig till toppen och kämpar om en chans att få spela i Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar