söndag 7 april 2024

En lågodds trippel som ska ge fin avkastning under söndagen

Söndagen är som vanligt fullspäckad med spännande fotbollsmatcher runt om i Europa och övriga världen men den stora godbiten hittar vi självklart i England där krislaget Manchester United tar emot titeljagande Liverpool och precis allt talar för en mycket underhållande match. Den matchen kommer givetvis att följas framför TV:en men ur spelsynpunkt så lägger jag istället en insats på en trevlig trippel som jag vaskat fram hos Bethard till oddset 2,26. Det är kanske inget sexigt odds för en trippel men jag gillar chanserna för succé och i min spelvärld är den helt klart värd en medelinsats på 3/5 units som i mitt fall är 3% av min totala spelrulle.

Bethard Trippel

Signa upp dig för ett Bethard konto och hämta din sportbonus

Århus - Midtjylland

6 lag spelar i mästerskapsslutspelet i Danmark och Århus ligger på en 5:e plats i tabellen med 37 poäng. Men ska spel i Europa bli verklighet till hösten så gäller det att man börjar plocka 3-poängare snarast då FC Köpenhamn (som har den sista Europaplatsen) har spelat ihopa 45 poäng. Midtjylland hittar vi på en 2:a plats och dessa grabbar slåss om att lägga beslag på ligatiteln. Det skiljer enbart 2 poäng till serieledarna Bröndby så varje inspelad poäng kommer att bli extremt viktig i racet. 

Inget utav lagen har några betydande skador/avstängningar till dagens match och när de möttes den 25:e februari så blev det 2-3 till Midtjylland. Tittar vi även på lite snabb statistik så har Århus haft minst 2 mål i 73% av sina hemmamatcher och FC Midtjylland har haft minst 2 mål i 82% av sina bortamatcher. Över 1,5 mål i matchen till 1,39 känns därmed kanonfint att ha med i trippeln. 1-2 eller 2-2 ?

Brann - Fredrikstad

Efter att Brann tog sig upp till Eliteserien igen så har laget varit ohyggligt vassa och då inte minst på hemmaplan. Dom är sanslöst tunga att möta och för detta belönades man med en fin andraplats förra säsongen. Då blev det endast 1 förlust hemma på Brann Stadion i Bergen och man snittade då 2,33 hemmamål/match. Premiären den här säsongen lovade gott då man slog tillbaka Tromsö på bortaplan med 2-4 så offensiven verkar hålla samma grymma kvalité som tidigare. Nu är det dags för hemmapremiär på en utsåld arena och mot nykomlingen Fredrikstad så ska det kunna utan några större svårigheter bli 2-3 mål för Brann.

Fredrikstad inledde med att förlora mot Bodö/Glimt med 0-2 och i den matchen hade man nästan ingenting att säga till om. Det bör bli ett liknande scenario idag. 3-1 eller 3-0 ?

Westerlo - Gent

Sista matchen i min valda trippel hittar jag i Belgien där hemmalaget Westerlo inte har särskilt mycket att spela för förutom äran. Detta är en Conference League grupp som innehåller 6 lag där Westerlo ligger sist med 15 poäng. Dagens motståndare Gent hittar vi på plats nummer 1 med 27 poäng och då bara förstaplatsen ger en playoff plats till Conference League så finns all motivation hos gästerna Gent.

 I inbördes möten har det regnat mål mellan dessa lag de senaste matcherna och Westerlo har gjort sig kända under den pågående säsongen för att vara involverade i målglada fighter och då man nu kan spela avslappnat så ser jag ingen anledning till att detta skulle upphöra när man möter ett skickligt offensivt Gent som kommer att gå hårt för 3 poäng.

Detta bör bli fotbollsunderhållning på hög nivå och jag sticker ut hakan och gissar att matchen slutar 1-4 eller 2-4. För övrigt så har 80% av Westerlos hemmamatcher slutat med Över 1,5 mål och när det gäller Gent så har även 80% av deras bortamatcher slutat med Över 1,5 mål. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar