onsdag 8 november 2023

Speltips till Champions League matchen mellan FC Köpenhamn - Manchester United

Det var med bitter eftersmak som FC Köpenhamn fick lämna Manchester efter en svidande 1-0 förlust där man faktiskt var det bättre laget under i stort sett hela matchen. Än värre blev det när Jordan Larsson lyckades med bedriften att missa en straff i det absoluta slutskedet av matchen och till och med Erik Ten Hag erkände att United inte förtjänade 3 poäng. Med detta sagt så tror jag att vi kommer att få se ett otroligt revanschsuget Köpenhamn lag och framför sina egna fans ska hemmalaget ha en mycket realistiskt chans till att vinna eller att ta poäng i den här matchen tycker jag. Det lär bli högljutt inne på Parken!

Mitt valda speltips 


FC Köpenhamn måste gå för en vinst

Efter 3 spelade gruppspelsmatcher i CL så har danskarna endast spelat ihop 1 poäng och ligger därmed sist i gruppen. Kvällens match är därför oerhört viktig då en eventuell vinst kan ta laget upp till en andraplats. Att Bayern München cementerar förstaplatsen i tabellen känns ganska så givet så det lär bli FC Köpenhamn, Galatasaray och Manchester United som får slåss om den andra platsen för att på så sätt avancera ifrån gruppen.

Tittar vi lite närmare på de 10 senaste Champions League matcherna för FC Köpenhamn så kan vi se att man bara har misslyckats med att göra minst 1 mål i 2/10 matcher. När man nu ska möta ett lite halvtaskigt United som har mil till toppformen så känns utsikterna för minst 1 mål under onsdagskvällen riktigt bra enligt mig. Danskarna såg vassa ut i bortamötet och nu med sina hemmafans i ryggen så lär det bli en svettig afton för Man Uniteds defensiv skulle jag tro.

Maskineriet hackar hos Manchester United

Det har nog inte undgått någon att United har det tufft den här säsongen. Efter 11 Premier League omgångar är engelsmännen redan 9 poäng bakom serieledande Manchester City och i Champions League har det även där gått knackigt med 1 vinst och 2 förluster. 4-3 mot Bayern München och sen blev det ett överraskande nederlag mot Galatasaray hemma på Old Trafford med 2-3. Erik Ten Hag är för tillfället en mycket pressad man och skulle United inte lyckas med att gå vidare ifrån sin CL grupp så lär han nog ryka med huvudet före.

Sist blev det en turlig vinst mot Fulham och detta gav självklart lite arbetsro men där finns tyvärr ingen riktig stabilitet i laget just nu och ikväll väntar en tuff och nervös match i Danmark. Viktiga poäng står på spel och vid en eventuell förlust så skulle man plötsligt ligga sist i gruppen.

Intressant hörnstatistik angående mitt spel

Jag har spelat att det ska bli över 8,5 hörnor totalt i matchen och här kommer några punkter om varför jag just tror på detta:

  • I Köpenhamns 10 senaste CL matcher så har 8,5 linan klivits över 7/10 gånger.
  • I Manchester Uniteds 10 senaste CL matcher så har 8,5 linan klivits över 8/10 gånger.
  • I förra gruppspelsmatchen lagen emellan så fick vi se sammanlagt 14 hörnor.
  • Köpenhamn måste gå för vinst och på hemmaplan skapar man vanligtvis extremt många hörnor.
  • Manchester United snittar 6,64 hörnor/match i Premier League.
  • Uniteds matcher innehåller i genomsnitt 13,18 hörnor/match den här säsongen i PL.
  • United släpper i snitt till 6,55 hörnor/match i PL under den här säsongen. 

Dubbla degen på att vi får se minst ett mål ifrån danskarna och att matchen ska innehålla minst 9 hörnsparkar tycker jag känns som ett nyktert bet efter att ha presenterat min analys och mina tankar. Jag väljer därför att gå in med 3/5 units som innebär 3% av min totala bettingkassa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar