torsdag 30 november 2023

Hörnspeltips till Europa League matchen mellan AEK Athen - Brighton


Då var det återigen dags för Europa och Conference League torsdag och vi som älskar fotboll har ett massivt utbud att följa framför TV soffan. 16 EL matcher samt 16 ECL matcher står på agendan och av dessa 32 fighter har jag valt att lägga störst fokus på matchen mellan grekiska AEK Athen och engelska Brighton där jag finner värde på hörnmarknaden.

Speltips till AEK Athen - BrightonBet Buildern är spelad hos Bet365

Samtliga lag i Grupp B har 2 matcher kvar att spela och för tillfället ser tabelläget ut på följande sätt:

1. Marseille 8 poäng
2. Brighton 7 poäng
3. AEK Athen 4 poäng
4. Ajax 2 poäng

Då det är 1:an och 2:an från gruppen som går vidare till Europa League slutspelet så sitter AEK Athen i en lite taskig situation just nu. Det lag som hamnar på en tredjeplats i gruppen får visserligen spela vidare i Europa Conference League nästa år men detta är självklart inget som grekerna siktar på utan vi kommer att få se ett oerhört taggat och påkopplat lag framför sina hemmafans ikväll.

För fler speltips och sports trading tips så kan du följa mig på X.

Men en sak är säker. Brighton kommer inte att ge bort en millimeter då man faktiskt kan säkra sin slutspelsplats vid en eventuell vinst så allt talar för en riktigt bra match på förhand. Precis som i första mötet lagen emellan (AEK vann i England med 2-3) så tror jag på ännu en match som kommer att bölja fram och tillbaka då båda dessa lag är offensivt inriktade i sina spelstilar. Ett överspel på målmarknaden bör inte vara helt fel men jag ser mest värde på hörnmarknaden och här är några punkter om varför:

  • AEK Athen snittar 6,83 hörnor på hemmaplan den här säsongen.
  • AEK Athen har fått 15 hörnor mot Marseille (20 i matchen) och 7 hörnor mot Ajax (11 i matchen) när de spelade hemma i Grekland i gruppspelet.
  • Brighton har den här säsongen fått emot sig i snitt 4,17 hörnor på bortaplan.
  • Brighton fick emot sig 5 hörnor mot Ajax (12 i matchen) och 8 hörnor mot Marseille (13 i matchen) när man lirade på bortaplan i gruppspelet.
  • Första matchen dessa lagen spelade mot varandra slutade med sammanlagt 13 hörnor (11-2 till Brightons favör)  
Med detta sagt så tycker jag att min valda Bet Builder hos Bet365 känns som ett fynd! AEK Athen måste gå för 3 poäng och kommer därmed att pressa på så om inget märkligt inträffar så ska man ha mycket goda chanser att skapa minst 4 hörnor under 90 minuter. Brighton kommer utan tvekan även att bidra med ett antal hörnsparkar så att det ska bli minst 9 hörnor i matchen ser jag nästan som en självklarhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar