sportbloggar.info

tisdag 10 augusti 2021

Spelbyggaren används i returmötet mellan Legia - Dinamo Zagreb

Semifinalerna i kvalet till Champions League rullar vidare och ikväll ska det avgöras vilka utav lagen som tar sig till den avslutande finalomgången! Det är därmed upplagt för nervositet och hög spänningsfaktor och det ska bli oerhört intressant att se hur Malmö FF tar sig an Glasgow Rangers i Skottland efter at ha vunnit hemmamötet med 2-1.

Men jag väljer att rikta mina blickar till Polen och mötet mellan Legia och Dinamo Zagreb där hörnor har fångat min uppmärksamhet och spelet är:

Match: Legia - Dinamo Zagreb 

Matchstart: 21:00

Speltips: Över 8,5 hörnor + Dinamo Zagreb Över 4,5 hörnor (Spelbyggaren)

Odds: 2,02

Insats: 4/5 units (4% av spelkassan)

Spelbolag: Unibet

Resultat: Dinamo Zagreb landar på 5 hörnor och det blir sammanlagt 12 hörnor i matchen.

Klasskillnaden syntes i första mötet

Legia hade en hel del tur i första matchen då Dinamo Zagreb kunde/borde ha gjort både 2 eller 3 mål på alla chanser som man radade upp. Kvitteringen för polackerna i 82:a minuten var därför inte särskilt logisk och 1-1 ska man verkligen vara otroligt nöjda med. Nu väntar hemmamatch och en kokande arena i Warzawa där hemmafansen kommer att försöka bära sitt lag till avancemang i kvalspelet.

Men coach Czeslaw Michniewicz förväntar sig ungefär samma matchbild som sist och det kan jag hålla med om. Dinamo Zagreb är vana vid att ha bollen och Legia lär ha samma respekt som i första mötet så det känns som att polackerna kommer att starta avvaktande med tanke på 1-1 resultatet från Kroatien. Det lär inte bli enkelt att göra mål på Zagreb men hemma fixar Legia ofta en hel del hörnor så här ska man definitivt kunna komma upp i en 4-5 stycken om det blir den förväntade matchbilden.

Dinamo Zagreb är ett hörnmonster!

Superoffensiva Dinamo Zagreb har precis som Legia varit befriade från spel sedan den 4:e augusti så uppladdningen inför den här drabbningen borde ha varit optimal för laget. Man lever extremt mycket på sin fruktade offensiv och detta genererar oftast i massvis med hörnsparkar! Här är Zagrebs facit under kvalmatcherna till Champions League den här säsongen:

Mot Valur = 8 hörnor (9 i matchen)

Returmöte mot Valur = 10 hörnor (16 i matchen)

Mot Omonia = 12 hörnor (13 i matchen)

Returmöte mot Omonia = 11 hörnor (18 i matchen)

Mot Legia = 8 hörnor (11 i matchen)

Tycker att statistiken talar sitt tydliga språk och med kvällens förutsättningar känns det än en gång upplagt för ett hörnparty när Zagreb är inblandade. Worst case scenario är givetvis om Dinamo både får in 0-1 och 0-2 redan i den första halvleken men ett sådant scenario är aningen långsökt. Om inte detta sker så ska mitt spelbyggarspel ha extremt goda chanser att sitta och med tanke på vilket odds som erbjuds av Unibet är det givet med en 4/5 units insats.

Men hörnor är vad det är så lasta inte huset och frugan om du väljer att rygga ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar