fredag 27 augusti 2021

Hörnspel ifrån Ålborg - Nordsjälland känns komfortabelt

Fotbollsutbudet under fredagen ser riktigt trevligt ut och efter att ha gått igenom ett par matcher så fastnade jag till slut för den enda danska Superliga matchen som ska spelas under kvällen. Det är två väldigt offensiva lag som ska mötas så målspel hade varit det logiska att lira men jag ger mig istället in på hörnmarknaden där jag använt mig av BetBuilder funktionen hos Nordicbet. På förhand känns spelet oerhört stabilt men jag nöjer mig trots allt med en medelinsats då hörnor kan vara lurigt värre.


Match: Ålborg - Nordsjälland

Matchstart: 19:00

Speltips: Över 8,5 hörnor + Nordsjälland Över 3,5 hörnor

Odds: 1,98

Insats: 3/5 units (3% av spelkassan)

Spelbolag: Nordicbet

Resultat: VINST !!! Både Ö8,5 och Nordsjälland Ö3,5 hörnor hittar hem.

Ålborg har inlett säsongen på ett stabilt sätt

Ålborg har hunnit med att spela sammanlagt 6 matcher av säsongen och facit efter detta lyder 2 vinster, 3 oavgjorda och endast 1 förlust. Förlusten kom emot svårspelade Midtjylland på hemmaplan med 0-1 så inget att skämmas över där. Det som har imponerat i de inledande matcherna är det defensiva spelet då laget bara har fått hämta bollen ur eget nät 4 gånger och dessutom har man hållit nollan intakt i 50% av matcherna. Detta är en stor anledning till att jag undviker målspel i den här matchen utan istället inriktar mig på hörnor.

Tittar vi lite närmare på Ålborgs hörnstatistik så ser det ut på följande sätt:

I snitt så har man producerat 5,9 hörnor/match
I snitt så har man släppt till 4,6 hörnor/match
Totalt har det i snitt blivit 10,5 hörnor/match

Ålborg är det tredje bästa laget i "hörnligan" för tillfället och det är egentligen inte särskilt konstigt då laget väljer att köra stora delar av sitt anfallsspel via kanterna. Något som logiskt nog ökar chanserna avsevärt till att producera hörnsparkar.

Nordsjälland kommer med gott självförtroende efter 4 raka vinster

Efter en lite trevande inledning med en 1-2 förlust hemma mot nykomlingen Viborg och därefter bara 0-0 hemma mot Aarhus så har nu Nordsjälland fått upp ångan rejält! 4 raka vinster med målskillnaden 9-2 är inte illa pinkat och däribland hittar vi en imponerande 0-1 vinst borta mot Bröndby. Det roliga med detta laget, iallafall som neutral åskådare, är att det kvittar vilken motståndare som står på andra sidan för det blir nästan alltid full fart. Ett otroligt underhållande lag att kika på och har du inte sett någon av deras matcher än så rekommenderar jag att göra just detta.

Filosofin "anfall är bästa försvar" passar in bra här och ett anfallsglatt gäng både skapar och släpper till en hel del hörnor. Statistik för nuvarande säsong:

I snitt så har man producerat 4,3 hörnor/match
I snitt så har man släppt till 5,6 hörnor/match
Totalt har det i snitt blivit 9,9 hörnor/match

Nordsjälland har även fått med sig minst 4 hörnor i 6/6 matcher och då jag tycker chansen känns relativt stor att man skulle hamna i underläge idag så bör man kliva över 3,5 hörnlinan igen.

Med ovanstående information/analys så känns mitt valda spel på Över 8,5 hörnor i matchen + Nordsjälland Över 3,5 hörnor väldigt tryggt. Vill man höja upp insatsen till 4/5 units så är inte detta fel men jag nöjer mig som sagt med att lira med 3% av spelkassan här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar