onsdag 18 augusti 2021

Grorud har tappat två av sina bästa spelare i sommar

Efter nästan 1 månads uppehåll av norska OBOS-Ligan så är det under onsdagskvällen dags att köra igång för fullt igen! Lagen har visserligen inte haft semester till 100% då både Åsane och Grorud har varit aktiva i Norska Cupen och båda lagen har även tagit två segrar vars men respektive motstånd har inte precis varit av någon större dignitet om vi ska vara ärliga.

Nu till dagens match och där har jag valt ett spel på lagmålsmarknaden och mitt lagda spel är:

Match: Åsane - Grorud

Matchstart: 18:00

Speltips: Åsane Över 1,5 mål

Odds: 1,87

Insats: 3/5 units (3% av spelkassan)

Spelbolag: Unibet

Resultat: VINST ! Åsane vinner matchen med 3-1.


Åsane har inte kommit upp i önskad kapacitet

Inför säsongsstarten så trodde en del att Åsane skulle bli ett topplag + vara med och slåss om uppflytting till Eliteserien men tyvärr har inte laget riktigt infriat förväntningarna då man i nuläget parkerar på en skral 11:e plats och ner till botten är det endast 4 poäng.

För att hitta rytmen igen och börja ta viktiga 3-poängare så känns dagens motstånd helt rätt och hemma på Myrdal Stadion är inte Åsanes facit supergrymt (2-1-3) men i 3/5 matcher så har man trots allt lyckats spika in minst 2 bollar i nät och just detta ska man också ha fina chanser till i dagens match.

Ett decimerat Grorud får det tufft

Grorud klarade sig förra säsongen kvar i OBOS-Ligan med nästintill minsta möjliga marginal men den här säsongen ser "turen" ut att ha tagit slut då vi för tillfället hittar laget på jumboplatsen. 12 poäng på 13 spelade matcher talar för sig själv och man hade det riktigt kämpigt innan uppehållet med 4 raka förluster.

Det kommer garanterat inte att bli lättare nu när två av deras bästa spelare har sålts i sommar till Eliteserien klubbar och spelarna det gäller är följande:

Martin Höyland - Stabaek (mittfältare)

Christos Zafeiris - Haugesund (mittfältare)

Det är alltså de båda ordinarie mittfältarna som inte längre lirar i jumbolaget så det hade inte förvånat särskilt mycket om vi får se ett icke samspelt Grorud lag ikväll och detta bäddar för motståndarmål.

Där finns viss kvalité kvar i truppen då man har Oscar Aga längst fram som har gjort 10 utav Groruds 16 mål den här säsongen men då han har förlorat två av de bästa framspelarna så bådar det inte gott.

Det enda som kan fälla mitt valda spel på att Åsane ska göra minst 2 mål är oskärpa framför mål känns det som. I vanliga fall, och inte minst med dessa förutsättningarna i Grorud lägret, så ska Åsane fixa bettingvinsten till oss.

3-1 känns som ett mycket logiskt resultat så det håller vi tummarna för!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar