tisdag 3 augusti 2021

Crvena Zvezda är en maktfaktor hemma i Belgrad

Tisdagskvällen bjuder på högkvalitativ fotboll runt om i Europa då kvalspel till Champions League än en gång står på agendan och mina blickar riktas mot första mötet mellan råstarka Crvena Zvezda som möter ett hyggligt men ändå lite mer okänt Sheriff Tiraspol ifrån Moldavien. Då det just är första mötet så är det oerhört viktigt för Zvezda att skaffa sig ett fint utgångsläge inför returen som kommer att spelas den 10:e augusti och hemma i Belgrad är laget minst sagt svårslagna!

Match: Crvena Zvezda - Sheriff Tiraspol

Start: 21:00

Speltips: Crvena Zvezda -1,25

Odds: 1,91

Insats: 3/5 units (3% av spelkassan)

Spelbolag: Pinnacle

Resultat: Svagt av Crvena Zvezda. Matchen slutar 1-1.

Första rundan gick lekande lätt för serberna

Kairat Almaty ifrån Kazakstan chockvann med 2-1 i första matchen men i Serbien såg man ut som statister och fick sig även en rejäl fotbollslektion i effektivitet! Förlusten skrevs till 5-0 och offensiva spelare som Aleksandar Katai, Lois Diony och Mirko Ivanic i Crvena Zvezda hade en riktigt rolig kväll tillsammans med hemmapubliken som alltid agerar som ett enormt stöd till sitt lag.

Det var fullt ös från minut 1 och redan efter 21 spelade minuter så hade Zvezda enkelt vänt på sitt underläge från match 1 och när Kairat därefter blev tvungna att lyfta upp sina positioner lite högre upp i banan så var det dömt att misslyckas. Just orden "fullt ös" passar in ganska bra när serberna spelar på hemmaplan och tittar vi på lite statistik så har laget inte förlorat en hemmamatch (tävlingsmatcher) på 22 försök. Det var iallafall så långt man kunde kolla bakåt via Flashscore så det är fler matcher än så.

Kanske någon som vet exakt hur många matcher det gäller ?

Det har inte så stor betydelse då Crvena Zvezda är en maktfaktor hemma i sitt Belgrad och med hemmafansen i ryggen till kvällens match så kommer Sheriff Tiraspol att få det ohyggligt svettigt!

Defensiva moldaver är att vänta

Sheriff Tiraspol är ett lag som år efter år dominerar den moldaviska ligan men motståndet håller inte toppklass som ni nog förstår. Förra säsongen åkte man ut i Champions League kvalet mot Qarabag (Azerbajdzjan) i kvartsfinalen och därefter misslyckades man även i kvalet till Europa League när Dundalk (Irland) blev för svåra att ta sig förbi så vi kan konstatera att Tiraspol inte håller världsklass när det gäller spel ute i Europa.

Nuvarande säsong så har Sheriff redan hunnit med att spela två matcher i Champions League kvalet. Först mot Teuta (Albanien) där man gick vidare med sammanlagt 5-0 och därefter besegrade man Alashkert (Armenien) med sammanlagt 4-1 över två matcher. Men nu skruvas svårighetsgraden upp 3 snäpp skulle jag vilja säga så den enda matchbilden som jag kan tänka mig är att Tiraspol ligger lågt med sitt försvar och inte bjuder på några onödiga ytor men kommer det att räcka för att få sig ett fint resultat ?

Jag tror inte det. Crvena Zvezda är ett klasslag med all sin offensiva kraft så här kommer Sheriff Tiraspol få ägna sig åt att hålla nere siffrorna. Tycker att -1,25 på hemmalaget till höga 1,91 är värt en medelinsats på 3/5 units. Skulle då Zvezda endast vinna med 1 mål så blir det halva insatsen tillbaka och halva blir förlust så känns som en trevlig liten försäkring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar