lördag 7 augusti 2021

Kvällsmatchen i belgiska Jupiler League kommer att bjuda på mål

Under lördagskvällen så har vi ett intressant möte att se fram emot i belgiska Jupiler League när serieledarna Kortrijk tar emot Genk hemma på Guldensporen Stadion med matchstart klockan 20:45. Det har endast spelats två omgångar av säsongen så att Kortijk står som serieledare med 6 inspelade poäng ska såklart tas med en nypa salt men tendensen har varit positiv och i senaste matchen tog laget en meriterande seger mot Antwerpen på bortaplan. 

Genk har däremot varit en stor besvikelse såhär långt och har även visat upp ett bristfälligt försvarsspel men när det gäller det offensiva spelet så är man ett av Belgiens klart bästa lag. Just därför ser jag en öppen och sevärd match framför och mitt valda spel till medelinsats känns väldigt bra på förhand.

Match: Kortrijk - Genk

Tid: 20:45

Speltips: Båda lagen gör mål + Över 2,5 mål

Odds: 1,98

Insats: 3/5 units

Spelbolag: Pinnacle

Resultat: VINST !!! Genk vinner med 1-2.

Blir Kortrijk att räkna med den här säsongen ?

Det är givetvis på tok för tidigt för att ge ett ärligt svar på den frågan men det har sett otroligt bra ut för laget inledningsvis. Innan säsongen körde igång så besegrades bland annat Club Brügge i en träningsmatch med 0-1 och dessutom fixades 1-1 mot förra säsongens ligavinnare i franska Ligue 1 (Lille) och efter två spelade omgångar har laget full pott med 3 mål framåt och 0 insläppta. Faiz Selemanie har lite överraskande pangat in 2 bollar i nät och tillsammans med anfallarna Muhammed Badammosi och Teddy Chevalier så känns faktiskt Kortrijk riktigt intressanta att följa framöver.

När det gäller skador/sjukdomar i hemmalaget så finns där inget att rapportera om så tränare Luka Elsner kan formera bästa möjliga startelva och det är såklart ett stort plus när ett av Belgiens bästa lag kommer på besök.

Har Genk redan tankarna på returmötet mot Shaktar Donetsk ?

Under förra säsongen så var faktiskt Genk tillsammans med Antwerpen det lag som släppte in flest mål av topp 6 i belgiska Jupiler League. På 34 matcher fick man hämta bollen ur eget nät 48 gånger men då man var det lag som gjorde näst flest mål framåt (67 fullträffar) så blev det en ganska lyckad säsong trots allt. Det har börjat i ungefär samma stil under inledningen av den här säsongen också och dessutom åkte man på en svidande förlust hemma mot Shaktar Donetsk i Champions League kvalet med 1-2 den 3:e augusti. Returmötet ska spelas om endast 3 dagar så frågan är hur mycket krut och fokus som kommer att läggas på kvällens match ? 

För ett lag som Genk vore det enormt stort att ta sig till gruppspelet i Champions League och att åka till Ukraina för att vända ett underläge är allt annat än enkelt så där kommer all möjlig kraft att behövas.

När det gäller skador/sjukdomar så finns inget att rapportera om men mittfältaren Eboue Kouassi saknas på grund av landslagsuppdrag. Men det har inte särskilt stor betydelse då han inte är ordinarie i startelvan.

Summering

Trots att Kortrijk har visat upp en stabil defensiv så tror jag på en öppen match med en hel del mål och målchanser för båda lagen. Genk bör ha tankarna på tisdagens match mot Shaktar Donetsk och rotation är inte alls omöjligt men om så vore fallet så har jag ändå väldigt svårt att se ett av Belgiens vassaste lag offensivt gå mållösa härifrån. Då Genk även visat upp en synnerligen bristfällig defensiv så bör även Kortrijk hitta nätmaskorna 1 eller 2 gånger under 90 minuter.

2-1 eller 2-2 känns som logiska slutresultat så något av dessa beställer vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar