onsdag 11 augusti 2021

Stjärnor och sex skandaler: Spelares status större än supporters ?

Många ser dem som idoler, de och deras klubbar har stöd från många fans som imiterar dem. Fotbollsspelare är väldigt populära och har en utmärkt och hög status i samhället. De äger många märken av kläder och parfymer och vi ser dem ofta i TV-reklam. Men vad händer när samma fotbollsstjärnor, våra idoler, uppdateras i medieskandaler? Särskilt om det är en sexskandal som involverar en potentiell makt. Kan det förstöra deras rykte och den höga status de har i samhället ?

Cristiano Ronaldos våldtäktsfall

Den första vi kommer att prata om är Ronaldo, en populär portugisisk fotbollsstjärna som för närvarande spelar för Manchester United. Ronaldo åtalades 2009 för sexuella trakasserier när han var i Los Angeles. Medan rättegången skulle vara hemlig gick kvinnan ut i media och gav ut sina historier.

Ronaldo, för närvarande den bästa spelaren i världen som äger imperiet med sitt varumärke CR7 och en mycket framgångsrik karriär, enligt kvinnan, använde sin makt och våldtog henne. Rättegången är över och för närvarande har alla anklagelser lagts ner mot Ronaldo, men en civilrättslig process på $375 000 är fortfarande i pågående.


Oavsett om en fotbollsspelare behöver en laglig levitra för att ha samlag så bevisade inte rätten att det förekommit någon sexuell kontakt med kvinnan i fråga. Det konstaterades att kvinnan berättade den historien för att pressa fotbollsspelaren på pengar.


Malmö FF fotbollsspelare


Nästa exempel är fotbollsspelaren Kingsley Sarfo som dömdes 2018 för övergrepp mot barn. Han blev därefter utesluten från den svenska fotbollsklubben MFF, på grund av en dom. Det fanns två olika versioner av historien, så han var tvungen att ta itu med korrelationen i domen.


En annan fotbollsspelare från Malmö FF (Miiko Albornoz) har dömts för att ha haft sex med en minderårig. En utredning om hur fotbollsstjärnor framställs i media visade att det inte fanns någon överdrift och att den var neutral. Båda sidor var överens om att det inte fanns någon användning av våld, men vårdslöst dömdes han.


Fotbollsspelare (stjärnor från makten) 


Även om fotbollsspelare är populära stjärnor och förebilder för unga människor, skiljer de sig i slutändan inte från vanliga människor som har behov och instinkter, inklusive sexuellt umgänge. Media har alltid varit grymma och deras rapportering om huruvida sexuellt umgänge skett med eller utan partners godkännande, eller om de vill köpa cialis online eller inte, är i många fall berättigad och neutral, men ibland mycket omotiverad och överdriven.


Anledningen till det är att fotbollsspelare och andra idrottsstjärnor är offentliga personer och vid en rättegång kan en skandal uppstå om samlag framtvingades. Det passar media på grund av cirkulationen, men tyvärr drabbas offren och deras familjer mest. Men ändå, oavsett media, tills rättegången bevisar sanningen bör man inte lita så mycket på vad media skriver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar